Wkano

Hvordan å ha mot

I vanlige liv, har vi en tendens til å leve i vår egen lille område av komfort. Ofte referert til som vår "comfort zone", er dette sikkerhetsbarriere at vi bygger rundt oss til å beskytte oss fra følelser av smerte, opprørt og et ønske om å reagere defensivt. Hver dag, hjelper det å ta et skritt utenfor denne komfortsonen å utvide våre grenser og utforske mer liv. Sunn utfordringer hjelpe oss å bygge mot og styrke!

Trinn

Hvordan å ha mot. Gjør en liten ting utenfor din komfortsone hver dag.
Hvordan å ha mot. Gjør en liten ting utenfor din komfortsone hver dag.
 1. 1
  Gjør en liten ting utenfor din komfortsone hver dag. Det trenger ikke å være et stort skritt, bare noe forskjellig fra hva du vanligvis gjør eller sier. Selv endre dine tanker om noen eller noe som har vært plager deg kan ha en stor innvirkning på åpne deg opp til nye perspektiver på verden og måter å takle vanskelige situasjoner.
 2. 2
  Tro på deg selv. Omgi deg med mennesker som tror på deg også, vil hjelpe. Din følelse av selv-verdi vil bli styrket hvis du gir deg selv muligheten til å "tenke at du kan være noen eller gjøre noe". Tro på dine ferdigheter og evner er nøkkelen til å bruke dem godt og dette er styrket av kjærligheten og komplimenter fra de som bryr seg om deg.
 3. 3
  Lag noen mål for hver dag. Start med små mål å gjøre endringer i livsstilen din som vil hjelpe deg å vokse mer modig og likefrem i din tilnærming til verden. Start i det små og være mer åpne og tillitsfulle av dine bekjente, så ditt samfunn, så din region, og til slutt, din verden. Over tid, kan målene dine vokse seg større og større, som du blir mer og mer modig om samspill med andre og dele dine ferdigheter og kunnskap.
 4. 4
  Ha en god holdning. Når møtt med noe skremmende, tenk på det som en utfordring som kan endres til en mulighet. Slå utfordringen til en plikt at du trenger å gjøre, og ikke stiller spørsmål ved det, bare takle det. Det er mye lettere å bli redd når du ikke trenger å gjøre det skremmende oppgave - når du må innse det, du plutselig finner deg selv nå på reservene inni deg selv at du sannsynligvis ikke var klar over var der. Stol på dine instinkter, ferdigheter og vurderingsevne og møte utfordringen på hodet.
 5. 5
  Ikke nøl. Dersom, si, du gjør noe som krever en "plutselig stupe", for eksempel plukke opp en edderkopp hvis du hater edderkopper, eller hoppe fra en avsats hvis du hater høyder, ikke gjør en nedtelling. Det gjør bare det verre. I stedet, bare hold pusten, raskt vurdere situasjonen for det sikreste alternativet, og gå for det.

Tips

 • Mens det er viktig å prøve nye ting, hvis du finner en viss rutine som fungerer veldig bra for deg eller en bestemt hobby som du absolutt elske, holde hobbyer går.
 • Hold tankene bort fra hva som gjør deg nervøs, og fortell deg selv at du kan gjøre det. Negative tanker er lik negative resultater! Tro på deg selv!

Advarsler

 • Ikke hør på usunn kritikk fra andre.
 • Kjenn dine fysiske grenser. Ikke gjør noe ekstremt farlig bare for å være modig. Det er en fin linje mellom mot og rett og slett dumme.
 • Kjenn din emosjonelle grenser. For eksempel, hvis du gjør noe i en folkemengde sender deg inn i en panikk, ikke tving deg selv til å gjøre det. Noen av oss er bygget mer følsomme for slike situasjoner enn andre, og med god grunn, for noen mennesker er de risikovillige, og noen er risikoaverse. Uten begge typer mennesker, ville ikke samfunnet trives.