Wkano

Hvordan å praktisere god heis etikette

God heis etikette er en av mange viktige ting å vite. Enten du er på jobb, college, eller bor i en høy stige leilighet, skader det aldri å være høflig på en heis. Dette blir sagt, har studier vist at mer enn 70% av folk ikke bruker riktig heis etikette. Her er noen skritt for å holde deg fra å være en del av denne statistikken.

Trinn

Hvordan å praktisere god heis etikette. Mens du venter på å gå ombord i heisen, stå bort fra dørene.
Hvordan å praktisere god heis etikette. Mens du venter på å gå ombord i heisen, stå bort fra dørene.
 1. 1
  Mens du venter på å gå ombord i heisen, stå bort fra dørene. Noen kan bli spennende på denne etasjen, og du bør alltid la dem gå ut før du forsøker å styre.
 2. 2
  Ta trappen, med mindre du er funksjonshemmet eller bære tunge pakker. # Hold døren hvis noen kommer i. Hvis noen kommer fra utsiden av heisen og kan være lurt å komme på, er det godt heis etikette å holde heisen for dem og spørre dem om de ønsker en tur.
  • Ikke hold døren for minutter for en venn eller kollega som har tatt en rask "side-tur" som å få kaffe, gå på toalettet, osv. Aldri holde døren mer enn 15-20 sekunder på en overfylt heis.
 3. 3
  Bryte isen høflig hvis du ønsker det. Det gjør vondt aldri å si "god morgen" eller "Hei" til folk. Dette vil bidra til å bryte isen og sjansene er ingen andre kommer til å gjøre det. Men dette er ikke et nødvendig skritt, og ikke si ting som kan freak folk ut.
 4. 4
  Gi folk sin plass, hvis mulig. Det er ingenting mer irriterende enn å ha noen stå seks inches fra deg på en un-overfylt heis. Hvis heisen er overfylt, gi så mye plass som du kan uten samles andre eller deg selv.
 5. 5
  Hvis du står i nærheten av knappene, være villig til å trykke på en knapp for noen som spør om du kan. Med mindre du kan tydelig trykke på knappen selv, ikke spør noen andre til. Det er uhøflig med mindre de er døren mannen, men da igjen er det best å gjøre det selv hvis det er mulig.
 6. 6
  Avslutt raskt når du nå gulvet. Kom deg ut raskt slik at de som venter på å styret kan gjøre det. Ikke bekymre deg om å la andre folk bort først, fordi det kan være et signal for "dør hoverers" (folk som går ombord som menneskemengder deg når du prøver å gå ut). Bare gå på en rask og ryddig måte. Men ikke skubbe din vei ut eller banke personer over i prosessen.
 7. 7
  Hold deg lengst fra døren hvis du vil være den siste personen til å gå ut. Hvis du reiser til bakken eller øverste etasje, er det bedre å stå lengst fra heisen dørene etter du går ombord i heisen. På denne måten vil du unngå inconveniencing andre.

Tips

 • Det blir stadig vanligere å motion noen til å "gå til side" som står på en måte som blokkerer dørene hvis de blokkerer dørene som du avslutter.

Advarsler

 • Du kan møte folk som ikke har respekt for etikette.
 • Ikke trykk på alle knappene - uansett hvor fristende det er.
 • Ingen promper eller raping i heisen. Hvis du ved et uhell gjør, raskt unnskylde deg selv med mindre hvis det var så myke ingen hørte det.
 • Hvis du ser en person alene i heisen på at du ikke føler deg komfortabel å være alene med i nært hold, vente på neste.