Wkano

Hvordan å stoppe mobbing

Hvis du nettopp har startet på en ny skole, kan noen mennesker ikke liker deg uansett grunn, og det er ikke morsomt. Det er rart hvordan barna dømme folk før de selv vet bli kjent med dem, så her er hvordan du får mobberne av ryggen din på en ny skole.

Trinn

Hvordan å stoppe mobbing. Finn ut om du har blitt mobbet.
Hvordan å stoppe mobbing. Finn ut om du har blitt mobbet.
 1. 1
  Forstå mobbing. Kjenner begrepet mobbing som gjentatt handling, er det bevisst prøver å såre følelsene til noen. Å vite om mobbing vil hjelpe deg å stoppe og forhindre det. Det finnes ulike typer mobbing, emosjonelle, fysiske og cyber mobbing. Mange ganger folk blir mobbet mange forskjellige måter.
 2. 2
  Finn ut om du har blitt mobbet. Nå som du vet hva mobbing er, kanskje du har en idé om du har blitt mobbet før eller ikke. Det kan også hjelpe noen finner ut at de er en mobber når de hadde ingen anelse om. Hvis du for øyeblikket blir mobbet, for å hindre det, må du først, stå opp for deg selv. Når du ikke er i smerte, fysisk eller psykisk, kan du få andre mennesker ut av sine smerter, fra andres handlinger.
 3. 3
  Kunne oppdage mobbing. Det er ikke vanskelig å finne. Noen blir mobbet på en skole er normalt kjent av flere studenter. Skjønt, for lærere, er det vanligvis vanskelig å få øye på. Noen ganger kan du være den eneste som ser noen bli mobbet, noe som bringer oss til neste trinn.
 4. 4
  Rapportere det. Tips en lærer, rådgiver, foreldre, eller noen voksen du stoler på om mobbing. Hvis du bare lene deg tilbake og se det leke ut, du er klassifisert som en "tilskuer", eller "vitne", og du er en del av problemet. Hvis du blir mobbet, vil du at folk skal se og vite om din lidelse, men fortsetter å la deg lide gjennom smerten?
 5. 5
  Start aldri en fysisk kamp med mobberne. Fordi altfor ofte mobbeoffer blir sett på som en i feil.
 6. 6
  Stikke opp for deg selv. Dersom du er offer, la mobberen vet at deres oppførsel er ikke greit. I noen situasjoner, er dette best oppnås ved å late at mobberne ikke får til deg, og i andre er det mest hensiktsmessig å konfrontere mobbere og fortelle dem til å stoppe.
 7. 7
  Informer dine nære venner, og bare dine nære venner fordi du ikke vil at noen mennesker forteller mobberen at du tror at personen er mobbing deg, og så ville du ende opp med å få i trøbbel for speading rykter eller sladder. Det er ikke morsomt for noen, og det kan virkelig føre til problemer for resten av livet hvis ikke løst nå. Mobbing har forårsaket dødsfall, selvmord, og skader hvis det blir så langt. Det er ikke noe positivt om mobbing, gjør det vondt alle. Dette er et vanlig problem og stoppe mobbing er en kur.
 8. 8
  Snakk med rådgiveren din. Hvis mobbing er et problem at du ikke føler deg komfortabel taklinger alene, snakke med skolens rådgiver eller en lærer du stoler på. Den voksne myndighet kan hjelpe situasjonen.
 9. 9
  Sett opp plakater rundt skolen din dersom du får tillatelse. Jo flere personer du informere om mobbing, jo mer vil det stoppe.

Tips

 • Legg din hånd på hoften, gå med tillit og vise dem mobberne du er ikke plaget.
 • Unngå å isolere deg selv. Har venner med deg.
 • Snakk med lærerne, og rådgivere i skolen for å bidra til å spre bevissthet om mobbing.
 • Ikke vær redd for å stå opp for deg selv, eller noen andre. Minst du har mot.
 • Bli hørt. Ikke bare stå der, gjør noe.
 • Aldri senke deg til et mobberne nivå.
 • Ha tillit. Du vil tiltrekke seg flere venner og folk vil ikke hakke på deg så mye om du ser ut som du er trygg.
 • De fleste skoler har en null toleranse regel. Hvis noen ikke kjemper deg, kan du rapportere det til skolen.
 • Husk det er ikke din feil hvis du blir mobbet.
 • Bli med i Bully forebygging grupper eller støtte grupper for barn og tenåringer som har blitt mobbet. Det kan også være noen på nettet, hvis du ikke ønsker å dele personlige erfaringer så åpenlyst. Hvis du går på nettet, ikke gi fra deg personlig informasjon som telefonnummer, adresse, etternavn, poststed, etc.
 • Ikke viser tegn på at de påvirker deg ved å se usikker, selv om du er fordi mobberen vil finne dette morsomt og fortsette enda mer.

Advarsler

 • Rapporter nødhjelp som aller siste forbrytelser som involverer en umiddelbar trussel mot helse, liv eller eiendom når det ennå ikke har vært noen kompetent voksen intervensjon ved å ringe 9-1-1 så raskt som mulig. Rapporten forbrytelser uten strøm trussel eller når du kan nå dem raskere enn politiet, til en lærer, rektor, helsesøster, rådgiver, foreldrene dine, og la en av dem hjelpe deg rapportere det til politiet.
 • Forstå selvforsvar, men vet sine begrensninger. Det er beskyttelse fra skade. Noen ganger er det fysisk, noen ganger går eller unndra et problem på andre måter. Dens formål, når det er fysisk, er noe mer enn å stoppe deg fra å bli fysisk skadet. Selvforsvar kan noen ganger anklage deg (gjøre deg virke som en kriminell, som kan kreve en dommer å avgjøre). Du må bestemme om ikke å rapportere kriminalitet etter at du bruker selvforsvar.
 • Hevde deg selv med voksne (og mobberne) som mener at barn bør ignoreres, men innser at alle voksne er ikke støttende for barn rapporterer forbrytelser. Rapportering gjør du hørt, og skaper et papir sti som gir bevis på at du er lovlydig (og ikke en trouble maker). Vil mobberne ikke som dette? Selvfølgelig vil de ikke liker det. Ikke gi etter for deres psykiske press. Rapportering til myndigheter vil etter hvert skape en vegg av støtte rundt deg som er vanskelig å slå.
 • Husk at noen hensikt å berøre deg uten din tillatelse (eller tillatelse fra en voksen person som har sann autoritet over deg) kan være en forbrytelse, selv om gjerningspersonen er et barn, og bør rapporteres til en voksen du stoler mindre det er så liten at du gir din tillatelse etter loven.
 • Hvis dine foreldre (eller en annen voksen) er mobberen, er det mer komplisert å rapportere det fordi de har mye makt over deg. Hvis det kan være ulovlig berøring (som fysisk juling eller seksuell berøring) deretter rapportere det til en voksen som du stoler på.
 • Ikke gå rett inn i problemer i en ny skole. Bare konsentrere seg om arbeidet ditt til å begynne med og deretter finne en mulighet senere (noen uker / måneder).
 • Rapportere enhver kriminalitet når det er trygt for deg å gjøre det, men forstår at det er ikke lett å gå gjennom denne prosessen. Mange politi, foreldre, lærere, osv., mener at det er galt å rapportere forbrytelser av barn i en skole innstillingen, og du kan lytte til dem. Være helt ærlig i rapporteringen til voksne. Det er den beste måten å bygge tillit med dem.
 • Hvis du gjør rapporten til en voksen, må du melde fra om selvforsvar som du brukte nøyaktig, slik at når de oppdager det senere vil de vite at du er den lovlydige en heller enn automatisk tenke at du er en uærlig bråkmaker.
 • De fleste barn anser det som en form for selvforsvar for å holde kriminalitet eller andre overgrep hemmelig. I enkelte situasjoner kan det være og bør vurderes nøye. Men oftere hemmelighold er akkurat den type mobberen foretrekker at du bruker.