Wkano

Hvordan å trøste en urolig venn

Er din venn opprørt over et problem? Følg disse trinnene på hvordan å trøste ham / henne og gjøre ham / henne føle deg mye bedre!

Trinn

Hvordan å trøste en urolig venn. Fortell din venn som du alltid vil være der for dem, og at du er der for å lytte!
Hvordan å trøste en urolig venn. Fortell din venn som du alltid vil være der for dem, og at du er der for å lytte!
 1. 1
  Fortell din venn som du alltid vil være der for dem, og at du er der for å lytte! Sørg for at de har nok tid til å fortelle deg sine hele problemet og hva som er problematisk dem! Ikke avbryt. Bare lytte og sørge for at de vet at du lytter ordentlig!
 2. 2
  Når de er ferdig med å fortelle deg hva som er galt, spør noen spørsmål som du føler er nødvendig å spørre. For eksempel, hvis deres gutt eller kjæreste har dumpet dem, kan det være lurt å spørre om de ga noen grunner. Ikke si noe sånt som "Har de dumpe deg fordi du er feit / dumt / rart? Fordi de sannsynligvis ikke kommer til å være din venn for mye lenger hvis du gjør!
 3. 3
  Ikke anta å opplyse hvor råd ikke blir bedt om! De vil kanskje bare ord forsikring og uønsket råd kan komme over som å være nedlatende eller som du ikke egentlig å lytte til dem.
 4. 4
  Når du vet problemet, tenk om noen erfaring du eller andre har hatt det samme problemet, tenke på noe du kan huske fra råd sider i blader... gjøre ditt beste for å raskt tenke på alle de tingene du vet om dette problemet. Deretter sette det hele sammen til noen virkelig gode råd!
  • Være forberedt for dem å høre deg, men ikke høre på deg.
 5. 5
  Berolige dem om at ting vil bli bedre. Være der for dem, og sørge for at de vet at de kan snakke med deg når som helst!
 6. 6
  Hvis du ikke er veldig kjent med problemet, og du vet ikke hva jeg skal si, fortelle dem at det vil være greit, selv om det ikke virker som det skal være! Jada, kanskje de vet det vil ikke være greit, men hvis du blir fin og sympatisk til dem, vil de føle seg bedre! Og 'OK' kan vise seg å være helt annerledes enn hva alle forventet.
 7. 7
  Gi dem en klem og en klapp på skulderen. La dem vite om de trenger å snakke, vil du alltid være der for å lytte.

Tips

 • Hvis de ikke ønsker å snakke først, ikke holde ringer og plager dem! La ham / henne få litt tid alene før du snakker til ham / henne om det! Han / hun vil til slutt komme til deg når de er klare til å snakke og gjøre ting bedre.
 • Ta dem ut for et måltid, eller til en temapark! Alt for å få tankene bort det som skjedde, og distraherer dem!
 • Vite forskjellen mellom vennen din blir lei seg eller bare ønsker oppmerksomhet. Hvis de opptrer så opprørt hele dagen rundt deg, og deretter nekte å fortelle deg hva galt da er de bare å være opptatte av. Hvis de var virkelig opprørt de ikke ville gjøre et stort show av det og de ville til slutt gi etter for trangen til å fortelle noen.

Advarsler

 • Aldri gjøre det om deg selv. Hvis vennen din forteller deg at de er lei av mobberen plukke på dem ikke si "Det er ikke så ille som den tiden i fjor da... (og fortsette å fortelle en historie om deg selv)" Tilbudet til å løse sine problem. De åpnet opp til deg, så vise litt medfølelse.
 • Hvis problemet involverer deg, gjøre det gode og rette, og be om unnskyldning! Uansett hva som skjedde, eller hvem som sa hva, eller hvem som gjorde hva, er det verdt å bryte vennskap over? Og hvis de ikke aksepterer det... innse at det du har gjort har såret eller fornærmet dem. Gi dem tid og plass til å komme over det, og de kan komme rundt og ringe deg!
 • Ikke plage dem til å fortelle deg hva som er galt hvis de ser ut som de er i dårlig humør, eller hvis de ikke ønsker å si noe!