Wkano

Hvordan bli kvitt menstruasjonssmerter

Hva skjer når du får menstruasjonssmerter? Din livmor, som er en muskel, kontrakter under mensen. Noen ganger når livmor kontrakter, kan det tilfeldigvis trykker mot andre blodårer, et øyeblikk å kutte av sin tilførsel av oksygen. Mest menstruasjonssmerter er ikke alvorlig og ikke signalisere at noe er galt med kroppen din. Sterke smerter under menstruasjonssmerter kunne signalisere en potensielt større problem. Hvis du vil ha enkle og effektive behandlinger for menstruasjonssmerter, les videre.

Trinn

Hvordan bli kvitt menstruasjonssmerter. Tar NSAIDs for umiddelbar smertelindring.
Hvordan bli kvitt menstruasjonssmerter. Tar NSAIDs for umiddelbar smertelindring.
 1. 1
  Tar NSAIDs for umiddelbar smertelindring. NSAIDs eller ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler, er svært effektiv mot smerter forårsaket av menstruasjonssmerter. Stoffet ibuprofen er tilgjengelig over disk (OTC) i flere merkenavn, inkludert Advil, Genpril, IBU-200, etc. Generiske merker, ganske enkelt kalt "Ibuprofen," er mye billigere.
  • Ta ibuprofen med en gang og i henhold til etiketten instruksjoner for din alder og / eller vekt rekkevidde. Du bør ikke overstige 1600mg i en 24 timers periode uten tilsyn av en lege.
  • Hvis du har noen forhåndsdefinert medisinske tilstander som gjør deg følsom for NSAIDs, kan det være lurt å unngå ibuprofen, som det kan tynne blodet eller føre til andre komplikasjoner.
  • Produkter som Midol, som er spesielt utviklet for menstruasjonssmerter, inneholder paracetamol. Disse produktene kan forårsake nyreskader, men er et effektivt alternativ til mennesker som er følsomme for ibuprofen.
 2. 2
  Bruk en varmebehandling. Leger anbefaler å bruke varme som en måte å lindre smerter forbundet med menstruasjon kramper, samt bidra til kramper avta selv. Det finnes et par forskjellige kurs av hjemme behandlinger du kan følge:
  • Få en varmeflaske og bruke den til magen eller nedre del av magen. Vent 15 til 20 minutter for å se om kramper er blitt flinkere.
  • Hvis det ikke fungerer, kan du prøve å ta et varmt bad med en kopp eller flere av Epsom salter, som er en mild muskel relaxer. Senk kroppen din fullt under Epsom salter og holde vannet varmt ved å skru kranen på, hvis det er nødvendig.
 3. 3
  Ta vitaminer. Et par dager før mensen er satt til å begynne, sørg for at du får nok vitaminer, samt riktig type vitaminer. Disse inkluderer:
  • Vitamin E. Ta 500 internasjonale enheter (IU) av vitamin E per dag, fortsetter det gjennom de første par dagene av blødning.
  • Noen bevis (men ikke grundig vitenskapelig) antyder at vitamin B1, B6 vitamin, og fiskeolje kosttilskudd kan hjelpe kvinner temme sine straffe perioder.
 4. 4
  Gjør øvelsen en fast del av rutinen. Studier viser at kvinner som utfører regelmessig mosjon har mindre menstruasjonssmerter. Selv om det er bare 30 minutters gange femmere ganger i uken, er moderat trening er bedre enn ingen trening i det hele tatt.
 5. 5
  Unngå xenoestrogens og fytoøstrogener. Mens den vitenskapelige koblingen mellom xenoestrogens, fytoøstrogener og kramper er svak, vet forskerne at xenoestrogens og fytoøstrogener føre til en betydelig helserisiko og bør unngås hvis mulig.
  • Tanken om xenoestrogens og phytoestrogen og kramper er dette: de forårsaker magnesium og vitamin B-mangel, og slike mangler kan føre til kramper.
 6. 6
  Snakk med legen din om å starte prevensjon (p-piller). Prevensjon fører til at livmorslimhinnen å tynne ut. Når livmorslimhinnen blir tynnet ut av den tiden mensen ruller rundt, det er mindre sjanse for betydelig Shedding, og sammentrekninger. For smertefulle perioder, kan legen anbefale å starte prevensjon.
  • Snakk med legen din om en spesiell versjon av pillen som forårsaker menstrual sykluser hver tredje måned i stedet for hver måned. Selv om du kan oppleve noen uventede småblødninger i mellom, kan dette tre-måneders alternativ være en god handel hvis perioder er å sette deg (bokstavelig talt) på ryggen.
 7. 7
  Snakk med legen din om en injeksjon prevensjon. En injeksjon form for prevensjon kan også være gunstig for å redusere smerter forbundet med menstruasjon kramper. Denne injeksjonen gis hver tredje måned på legekontoret, og - som p-piller - også tynner ut slimhinnen i livmoren. Mange kvinner har betydelig redusert blødning etter seks måneders bruk.
 8. 8
  Snakk med legen din om den hormonelle intrauterine enhet eller spiral. Dette er en annen form for prevensjon, og den hormonelle spiralen reduserer smerte forbundet med menstruasjon kramper.
 9. 9
  Prøv disse andre grunnleggende før du gir opp. De kan ikke virke som mye, men de er definitivt anbefalt av leger:
  • Legg deg ned, heve føttene, og prøve å hvile i minst 20 minutter. Resten er en naturlig smertestillende.
  • Strekk forsiktig. Prøv sfinksen posere i yoga for en målrettet strekning.
  • Hold deg unna sigaretter og alkohol. Bortsett være dårlig for deg av ulike grunner, kan disse gjøre mensen spesielt vemmelig.
  • Massere korsryggen eller magen. Eller enda bedre, har noen andre gjøre det for deg!
 10. 10
  Hvis alt annet mislykkes, kan du besøke en lege. Hvis menstruasjonen gjør du føler at du ønsker å rulle opp i en ball og glemme verden, definitivt se en lege. I mange tilfeller har pasienter med dysmenoré, eller alvorlige kramper, bør du oppsøke lege og finner ut at de har en annen tilstand som gjør vondt verre. Ofte er denne tilstanden som kalles endometriose, der slimhinnen i livmoren er faktisk funnet utenfor livmoren. Hvis du er usikker på hvorfor mensen gjør så vondt, og kan ikke synes å finne et svar på vedvarende smerte, definitivt se en lege.

Tips

 • Få en varmepute og holde den på magen din så lenge du vil.
 • Sett en varmeflaske (innpakket i et håndkle) eller oppvarming pad på magen eller ryggen, uansett hvor smerten er. Noen mennesker ha nytte av denne behandlingen.
 • Forsiktig og lett presse på magen som om du masserer den.
 • Hev bena ved hjelp av en pute.
 • Lå på magen med en eller begge nevene legge press der smerten er.
 • Spis en banan. Kalium kan hjelpe.
 • Bruk en varmepute og sett den på høy / middels.

Advarsler

 • Pass på at du ikke bruker varmeflaske for ofte skjønt, og at varmeflaske er pakket inn slik at du ikke brenner deg, du trenger bare å føle varmen, bør det ikke være smertefullt.
 • Sørg for å følge anvisningene på etiketten til eventuelle medisiner du velger å ta.