Wkano

Hvordan du har vakker silkeaktig, skinnende, rett hår

Lengter du etter en rett, skinnende manke som ser sunn og sprett? Her er hvordan du får latterlig pen hår, enten du starter med krøllete eller rett låser.

Trinn

Hvordan du har vakker silkeaktig, skinnende, rett hår. Vask og pleie håret med sulfat-frie hårprodukter.
Hvordan du har vakker silkeaktig, skinnende, rett hår. Vask og pleie håret med sulfat-frie hårprodukter.
 1. 1
  Vask og pleie håret med sulfat-frie hårprodukter. Sulfater er ting som du kanskje har hørt om i kjemi lab (for eksempel natrium Laureth sulfat eller natrium sulfate) er det som gjør shampoo sudsy, men de er fryktelig awfuly skadelig for håret ditt. Les ingredienslisten før du kjøper ny shampoo og hvis du ser det i sjampo du bruker for øyeblikket thow det bort! Også sørge for at det ikke inneholder sulfater eller alkoholer. Hvis du er usikker, kan du søke på nettet for de første to eller tre elementer som er oppført for å finne ut hva de er.
  • Unngå sulfater vil bidra til å hindre håret fra å bli krusete, splittet og ødelagt. Du må kanskje gå ut av veien for å finne en sjampo som fungerer, men det er verdt den ekstra innsatsen.
  • Alkoholer tørke ut hair.Real dårlig. Det er nok viktigere å styre klar av sulfater, men prøv å unngå både hvis mulig.
 2. 2
  Dumpe frottéhåndklær. Når du kommer ut av dusjen, ikke sette en vanlig håndkle på hodet - alle de små fibre vil gjøre håret frizz. I stedet finner en gammel T-skjorte eller et microfiber håndkle og forsiktig klem ut overflødig vann. Unngå å gni eller scrunching håret ditt som du gjør det.
 3. 3
  Detangle håret. Ved hjelp av en bred-toothed plast kombi (aldri en børste), kam eventuelle floker ut av vått hår, som starter på bunnen og beveger seg opp mot røttene i små seksjoner.
  • Gre gjennom en leave-in conditioner. Gni balsam gjennom håret ditt, unngå tomme eller to nærmest røttene og fokusere på endene. Gre gjennom håret ditt noen flere ganger for å være sikker på at det er jevnt fordelt.
 4. 4
  Påfør en varme beskyttende spray til håret ditt. Heat protectants vil ikke helt forhindre skader forårsaket av blowdrying eller rette håret, men de kan bidra til å begrense den. Spray en over hele håret, og sørg for å få undersiden samt toppen. (Gjør det enklere ved å henge hodet opp ned og deretter sprøyting.)
 5. 5
  Blåse håret tørt med en stritter rund pensel. Sett rund børste under en del av håret, og vinkle hårføner slik at det er treffer håret som er på børsten. Når du beveger børsten ned den delen av håret mot endene, flytte slag tørketrommel også. Fortsett å gjøre dette til hver del av håret ditt.
  • Pek fat slag tørketrommel nedover. På den måten, er det å blåse luft i retning av hårstråene av håret, i stedet for å blåse mot den og forårsaker skade.
  • Hvis du har tykt hår, jobbe i seksjoner. Lag en del fra toppen av det ene øret, rundt på baksiden av hodet ditt, og til det andre øret, og klippet opp alt håret over det. Når den nederste delen har blitt tørket, løsne håret og la ut en annen del før klipping opp resten igjen. Gjør seksjonene så små som du må jobbe enkelt.
 6. 6
  Flatt jern håret (valgfritt). Hvis det fremdeles er deler som er puffier enn du ønsker, kan du treffer dem med flatt jern! Spritz et lag av varme protectant på håret ditt, og kjøre flatt jern over små seksjoner av håret, med utgangspunkt ved røttene og sakte flytte til endene.
  • Vurdere å investere i en salong-kvalitet flatt jern hvis du har tenkt å rette håret ofte. Forskjellen mellom et stoff butikk flatt jern og en salong man er i utgangspunktet "hot spots" - områder av platene som kan være betydelig varmere og skade håret ditt. En salong-kvalitet jern burde aldri ha hot spots (og bør ha en livstidsgaranti).
 7. 7
  Avslutt med ekstra produkt (valgfritt). Hva du putter på håret for å holde det rett hele dagen avhenger av tekstur og lengde, samt hvor du bor, men her er noen muligheter:
  • Anti-fuktighet (eller anti-frizz) kremer eller spray: Hvis du bor i et spesielt fuktig område, som for eksempel den sørøstlige delen av USA, er du sannsynligvis vant til håret tilbake til sin vanlige frizz som i dag bærer. Bekjempe dette ved etterbehandling av med en anti-fuktighet spray og sette inn igjen ved behov.
  • Styling cream: Hvis håret er kortere og trenger litt mer vekt for å holde krøllene fra springing opp igjen, veie den ned med en styling krem.
  • Shine spray: Du kan kjøpe produkter som spesifikt legger glans til håret ditt, og ingenting annet. Bruk det lett, og være klar over at hvis du bruker et silikonbasert produkt, trenger du en spesiell sjampo for å fjerne leftover rester.
  • Unngå hårspray. Alkoholbasert hårspray kan gjøre håret ditt ser matt og livløst når det tørker, fordi den danner en crusty frakk over låser. Bruk den med måte, hvis i det hele tatt.
 8. 8
  Prøv å gjøre stilen vare i en dag eller to. I stedet for å gå gjennom denne tidkrevende prosessen hver dag, tar sikte på å gjøre det annenhver dag eller hver tredje dag. Her er hvordan du kan strekke det ut:
  • Utbedre halte røtter med en tørr shampoo. Eller slå hårtørker på kjølig, henger hodet opp ned, og peker mot røttene av håret ditt.
  • Bruk et flatt jern for å få øye-rette eventuelle tråder som har re-krøllet over natten.

Tips

 • Når du tar en dusj prøver å avslutte ved å slå på kaldt vann og la vannet lukke opp hårsekkene.
 • Trim flisete tupper regelmessig.
 • Alltid massere røttene av håret før en vask for å gjøre det sterkere.
 • For vitaminer, i stedet for å kjøpe flere B-vitaminer, kjøpe B Complex for glansfullt hår. Fiskeolje kosttilskudd kan også hjelpe. (Ikke ta fiskeolje hvis du er på blodfortynnende.)
 • Tidvis la håret lufttørke, så flat stryke den for en rett look.
 • Ikke kjøp tørr shampoo! En sparsom mengde babypudder vil gjøre det samme, men med mindre flass utseende flak.