Wkano

Hvordan få moren din til å slutte å blogge om livet ditt

Selv om moren din har fått en lojal tilhengerskare på bloggen hennes, dessverre mesteparten av innholdet har noe å gjøre med de feiltrinn og uhell i ditt keitete tenårene eller tidlig voksen alder. Selv om mamma ikke kan kalle deg ut av navnet, er det fortsatt flaut å ha henne babler på nettet om hvordan du våt buksa på skolen da du var seks eller beskrive din rygg akne i stor detalj.

Og mens du ikke ønsker å sprenge mors boble, du kan trenge noen strategisk oppmuntring å få henne til å bruke noe annet i bloggen hennes muse og la livet alene.

Trinn

Hvordan få moren din til å slutte å blogge om livet ditt. Vurdere hvorfor det plager deg at moren din bruker deg som "blog inspira-sjon".
Hvordan få moren din til å slutte å blogge om livet ditt. Vurdere hvorfor det plager deg at moren din bruker deg som "blog inspira-sjon".
 1. 1
  Vurdere hvorfor det plager deg at moren din bruker deg som "blog inspira-sjon". Hvis moren din er gjenforteller ditt liv i full Technicolor, sammen med navnet ditt, kan dette være vanskelig og potensielt pinlig. På den annen side, hvis din mor er å være ganske diskret og ikke ringer deg ut ved navn, kan det ikke være ganske slikt problem. Faktisk, hvis hennes blogg er alminnelig lest av andre voksne (mest sannsynlig andre moms) og ikke engang mange på det, er det en god idé å reflektere over det som gjør deg så sjenert eller opprørt. Noen grunner kan være:
  • Du kan føle som om moren din er å gjøre narr av hva du anser for å være svært personlige hendelser i en offentlig sfære. Selv om det kan være greit å spøke rundt med nære familiemedlemmer om den tiden du svarte amusingly eller pinlig mens du prøver å være kul foran en gruppe jenter (eller gutter), trenger du ikke vil at verden skal være med på "familien spøk." Noen ganger trenger privat familie vitser å bo på den måten.
  • Dine venners foreldre leste moren din blogg. Du virkelig ikke ønsker kompisen din mor å vite om dine prøvelser for å håndtere geometri, eller at moren din ferska deg under ditt første kyss. Selv om noen foreldre ville vite bedre enn å gå tilbake til sine barn, og dele informasjon, mens andre kan snakke om det umiddelbart, spesielt for å illustrere poeng de prøver å gjøre som en del av bloggen (i så fall, kan det gjøres uten egentlig å tenke gjennom ting). Du ønsker ikke å forlate det til tilfeldighetene at alle vennene dine vil vite din dype mørke hemmeligheter.
  • Det er rett og slett irriterende. På dette punktet, du føler deg som om du ikke kan gjøre noe uten å ha det gå opp på bloggen. Det er som å være på et reality show uten å registrere deg. Du er irritert at hun tar alt du gjør og skriver om det, uansett hvor ubetydelig eller kjedelig.
 2. 2
  Sjekk jevnlig for å se hvor ofte du er tema for hennes blogg fôr. Er hennes blogg generelt alt om deg eller gjør hun rett og slett strø historier hun finner å være morsom om deg hver dag og igjen? I noen tilfeller kan hele hennes blogg være hvor gale det er å være en mor - og hvis det er tilfelle, kan det hende du har mer å håndtere enn bare en og annen post. Gjennomføre et tilfeldig utvalg av hennes blogger og telle antall innlegg som er dedikert til "ydmykende" eller utsette dine personlige bragder. Sammenligne dine egne innlegg til antall samlede blogger for å komme fram til en generell prosentsats eller gjennomsnittlig. Hvis det virker som hun er kanskje å overdrive, så er det på tide å snakke.
 3. 3
  Tenk over hva du kan leve med. Hvis mors blogg er dedikert til hilarity av å være mamma, må du kanskje vurdere først om det er du som trenger å lette opp. Hvis ikke det er problemet, og deretter vurdere hvilke tema områder du kan tolerere blir lagt ut om deg, slik at du kan gå inn i diskusjonen med henne med noen løsninger fremfor et teppe forbud mot deg som et tema. Lag en liste over emner som er på eller utenfor grensene for mamma. Prøv å være rettferdig - mens du sannsynligvis bare ha henne til å stoppe helt, kan det være områder som ikke vil forårsake noen skade på din gate cred og tillater deg å redde ansikt med vennene dine. Noen områder for å vurdere omfatter:
  • Pinlige kid historier. Slik som tiden ropte du ut øynene på Disney World når Mikke Mus sa "hei" til deg. Hvis gamle historier om da du var liten fornærme deg, la henne vite.
  • Deling av bilder. Mamma tror kanskje det bilde av deg i matrosdress er søt, men du er mortified. Enten spørre mamma til å slutte å legge ut noen bilder av deg på bloggen hennes eller begrense dem til noen få "godkjent" valg. Alternativt kjøre henne har valgene av deg før publisering, slik at du kan veterinæren dem.
  • Akademisk status. Hvis du fikk en "D" på den siste historien test fordi du tilfeldigvis nummerert papiret feil, be henne om å eliminere eventuelle innlegg som vil gjøre deg se ut som en total idiot. Med mindre hun ønsker å blogge om din 4,7 GPA, la henne vite hva hun kan og ikke kan si om dine Smarts. Du skal tilbringe resten av livet ditt prøver å forbedre din status og online diskusjon om dårlige karakterer kan Sully ditt rykte ekstrautstyr.
  • Relasjoner. Det finnes ikke noe mer pinlig enn å ha din mor snakke om en jente eller en gutt du liker i skolen - eller finne ut at hun var lurer rundt hjørnet når du kliner. Forvise noen innlegg om dine relasjoner, både tidligere og nåværende. I dette tilfellet kan du foreslå ber at kanskje hun kan blogge om hva som skjer med hennes liv og relasjoner i stedet. Det finnes grenser!
 4. 4
  Møt med mamma om bloggen. Når du vet nøyaktig hvordan du føler om blogging henne om livet ditt og hvilke områder du foretrekker hun ikke diskutere på nettet, spør henne om hun kunne tilbringe litt tid med deg. Velg et tidspunkt og dag når dine søsken ikke er i din virksomhet eller enda senere på kvelden når de yngre søsken er i seng.
  • Fortell mamma hvordan du føler deg. Moren din elsker deg og mest sannsynlig ikke vet hennes blogg plager deg. Fortell henne at du synes bloggen hennes er morsomt (eller interessant - gi henne et kompliment), men at du føler deg flau når du ser en historie der du er involvert.
  • Forklar dine følelser. Fortell henne at du føler deg flau eller angst ridd når du ser historier om enkelte emner fordi du vet dine venners foreldre lese bloggen og fortelle barna sine om det.
  • Fortell moren din hvor du har spørsmål om ditt omdømme med arbeidsgivere, kolleger, profesjonelle kontakter, osv. Hun vil forstå fordi hver mor ønsker hennes barn å være vellykket.
 5. 5
  Gi en løsning. I stedet for bare å fortelle mamma å slutte å skrive om deg, gi henne med at listen over "tabu" tema opprettet før talen. Vær ærlig om hva som ville gjøre deg komfortabel, slik at hun vet i hvilken grad hun står fritt til å inkludere deg i bloggen sin.
  • Foreslå en vetting prosessen for noe hun er ikke sikker på om og for bilder.
  • Be om at hun spør din ektefelle / partner / dato før forutsatt at de ønsker å være i bloggen sin. Gi en e-post kontakt for å gjøre det enklere.
 6. 6
  Gi andre morsomme emnet ideer for henne å skrive om på en jevnlig basis. Siden du ikke lenger mors prime blogg muse, gi henne hånd ved å finne andre temaer for bloggen. Hvis noe morsomt som skjer på jobb eller skole, forteller henne historien. Men ikke avsløre navn eller personlig identifiserende detaljer, som det er viktig å beskytte de uskyldige. Hvis det kommer til å være for opplagt, ikke gi henne materialet. Andre ideer for å hjelpe henne ut er:
  • Skanne noen av de morsomme nyhetsoverskrifter og sende henne koblinger.
  • Send hennes historier knyttet til hennes blogg emne regelmessig.
  • Vise henne hvordan du setter opp Google Alerts eller en lignende tjeneste for å hjelpe henne se hva som er gjeldende i hennes område av interesse.
  • Tilby å lese over hennes arbeid hvis hun er bekymret for at det ikke er up-to-scratch. Pass på å sette en tidsfrist på dette selv, så hun må stole på sine egne skriveferdigheter før heller enn senere.

Tips

 • Husk at moren din elsker deg og bare dele historier som hun finner endearing eller relevant. Mest sannsynlig er hun ikke ute etter å ødelegge livet ditt, for henne, er det sannsynligvis om spenningen ved å dele sin kjærlighet gjennom et medium som er enkelt, morsomt og herlig å bruke. Fortsette å se det på denne måten i stedet for å bli frustrert eller antar det verste.
 • Noen mennesker trenger et sted å lufte uten å bli dømt eller avhørt, hvis bloggen hennes er helt negativ, men hun er ikke så ekkel i hennes interaksjoner som kan være hva som skjer. I så fall sørge for at arbeidsgiver og andre som kan ta negativt innhold seriøst vet det er det hun gjør, og det er ut av sin sammenheng.
 • Du kan oppleve at din mor har ting å lære deg om blogging hvis du ønsker å begynne å blogge. Hvis dette er tilfelle, la henne lære deg om aspekter av blogging kan være en fin måte å dele ideer om foretrukket innhold som ikke har ikke du.
 • Når det er ikke så positivt eller kjærlig det vil være veldig tydelig for andre mennesker. Snakk med eksterne eksperter, særlig rådgivere og folk som forstår emosjonelle overgrep, for å finne ut om hun har krysset linjen eller bare bruke hennes blogg som et sted at hun kan lufte alle hennes aggravations unquestioned.

Advarsler

 • Ikke gå på offensiven og begynne dårlig munn moren din i offentligheten hvis du er sint. Å gjøre dette kan virkelig slå tilbake og kanskje anspore motsatt atferd (eller noen alvorlige jording hvis du fortsatt en tenåring).
 • Ikke ofre dine søsken for ditt personvern. Forklar moren din at hver og en av dere ønsker rett til å ha noe å si over hvor mange detaljer er sluppet løs på de offentlige lesere!
 • Hvis du har en jobb der dine personlige opplysninger må holdes privat, forklare dette til moren din. La henne vite at du kan miste jobben din, eller har din sikkerhet kompromittert hvis hun blogger om deg.
 • Hvis moren din blogg er ekstremt kritisk, aldri viser noe positivt om deg, konsekvent fører til problemer ved å overdrive dine feil og inkluderer hennes frykt som om de var faktisk, det er en mye mer alvorlig situasjon. Følelsesmessige overgrep er fortsatt misbruk. Sosial overgrep, ødelegge ryktet ditt og spesielt din troverdighet med andre mennesker, er en del av mønsteret. En hot-knappen tema er om hun maler du som en konstant løgner overreagerer til "den minste lille ting." Det er et forsvar slik at når hun krysser linjen du ikke vil bli trodd.
 • Prøv en rolig prat om dine bekymringer med henne på en god dag før du gir opp, kan en kritisk mor ikke vet at hun er at negative. Hvis hun er fornærmende hun vil forsvare seg uten å vurdere dine bekymringer og deretter svare ved blogging samtalen i seg selv som om du angrep henne uten provokasjon. Søke hjelp utenfra. Snakk med en rådgiver, prøve å finne eksperthjelp til å vurdere situasjonen og veilede deg i hva du kan gjøre og hvordan du kan sette opp med det til du er myndig - eller hvis du er over lovlig alder, hvilke rettigheter du har når andre skriver om deg.