Wkano

Hvordan få selvtillit til å snakke foran en klasse

Dine tanker er racing og håndflatene er dryppende med svette. Speaking viser seg umulig fordi du er nervøs. Et minutt tikker forbi, og læreren kremter. Jentene i ryggen begynner å fnise. Å nei... Du føler det som kommer, er du i ferd med å -

Men vent! Selv om du kanskje lyst til å løpe hysterisk ut av rommet, eller, kan du lære å snakke foran klassekameratene dine med. Selv snakke foran en gruppe av jevnaldrende er riktignok vanskelig, men det er ikke umulig. Forberedelse, praksis og presentasjon - eller The Three Ps - vil hjelpe deg å nå dine mål om å bo rolig, kjølig, og samlet inn under talen din.

Trinn

Hvordan få selvtillit til å snakke foran en klasse. Når du identifisere disse tankene, begynner å finne grunner til at de ikke vil være sant.
Hvordan få selvtillit til å snakke foran en klasse. Når du identifisere disse tankene, begynner å finne grunner til at de ikke vil være sant.
 1. 1
  Finne ut hvorfor du er nervøs. Er du redd for å få en dårlig karakter? Tror du at du kan flau selv foran den søte fyren på første rad? Når du identifisere disse tankene, begynner å finne grunner til at de ikke vil være sant. For eksempel, når du tenker, "Jeg kommer til å gjøre en lure ut av meg selv foran Brendan. ", tror noe mer positivt eksempel," Jeg kommer til å være så forberedt, vil jeg høres veldig smart og Brendan vil bli veldig imponert. " Selvfølgelig bør dine tanker og eksempler være spesifikke for deg.
 2. 2
  Vær forberedt. Det er lett å føle seg nervøs når du bare begynte å tenke på motivet eller tale notater kvelden før den store dagen! Begynne å forberede deg så snart du finner ut at du skal snakke foran klassen. Det kan virke som en smerte på den tiden, men innsatsen du gjør vil være vel verdt det når du kommer foran klassen (og når du ser din klasse). Nå betyr ikke dette at du må ha din tale minnet tre uker før forfall. Det betyr ganske enkelt at du bør følge en logisk tidslinje og vet hva du snakker om.
 3. 3
  Snakke med noen. Snakk med en respektfull venn eller en voksen du kan stole på. Denne personen bør ikke være den typen som vil øke talende frykt. Spør dem hvordan de håndterer store presentasjoner og hva de ville gjøre i din situasjon. Kanskje de vil tilby å være din praksis publikum!
 4. 4
  Øve, øve, øve. Øve er ikke det samme som å øve. Når du øver, er du gjør feil og etterbehandling opp den endelige produktet. Innøving presenterer din ytelse akkurat som det vil være for deg ekte publikum. Praktisere tale foran et speil med notatene i hånden. Legg til dem når det er nødvendig, og krysse ut unødvendige opplysninger. Effektivisere notatene dine slik at du ikke vil rote gjennom dem hvis du glemmer din plass under presentasjonen.
 5. 5
  Øve. Husk at venn eller voksen fra det tredje trinnet? Spør denne personen hvis de vil lytte til talen din og gi deg. Bygge fra deres råd, og gjøre minst én presentasjon, denne gangen for en minst fire personer. På den måten er du opplever følelsen av å ha flere øyne trent på deg, og du kan få en følelse for håndtering av folkemengder.
 6. 6
  Hold deg rolig - før og på den store dagen. Det kan være nyttig for deg å se nærmere på noen pusteøvelser eller andre måter til. Hold roe forhånd slik at du ikke skremmer deg for mye før du selv komme til klassen.
 7. 7
  Gjør ditt beste og ha det gøy med det. Ikke mumle for mye eller lese klippe ut av notatene. Du har jobbet hardt for å sørge for at denne talen går bra, så vis det! Klassekameratene dine vil sette pris på å se noen som har litt moro med materialet i stedet for å lytte til Johnny Nobody drone i det uendelige fra sine notater.
 8. 8
  Ikke dvele ved dine feil. Gratulerer deg selv for å ha mot til å stå opp foran jevnaldrende, og ikke være over kritisk til deg selv. Du vil alltid være hardere på deg selv enn noen andre vil. Svært få mennesker vil faktisk bryr seg om du har gjort en feil, og mange sannsynligvis ikke engang merke til. Gjøre, men spør deg selv hva du kan gjøre bedre neste gang. Fokus på nåtiden og fremtiden, ikke fortiden.

Tips

 • Øyekontakt er viktig for en god tale eller presentasjon. Hvis du har problemer med å få øyekontakt med publikum, prøv å se på veggen eller liggende like over hodene deres.
 • Prøv ikke å praktisere siste øyeblikk, det har sjelden gode resultater.

Advarsler

 • Ikke gjør narr av andres presentasjoner. Alle andre er like nervøs som du er. Hvis du er en støttende publikummer, er sjansen stor for at du vil ha støttende publikum medlemmer.
 • Hvis du ser folk snakker ikke anta sitt om deg, for da får du redd og fryse opp.
 • Ikke prøv å være noen du ikke er. Dette er ikke tiden for å prøve å være morsom hvis du ikke er eller prøve å imponere klassen med din overlegne kunnskap om borgerkrigen artilleri hvis du ikke har denne kunnskapen. Bare vær deg selv - det vil være mye mindre nervepirrende.
 • Prøv å forestille deg du er den eneste der.
 • Noen ganger hjelper det når du forestille mennesker i deres undertøy.