Wkano

Hvordan forhindre hårfarge fra blødning

Farge håret kan være en kostbar og tidkrevende prosess. Dette gjelder spesielt hvis du får håret farget profesjonelt av en stylist i en salong, som kjemikalier som de bruker til å farge håret ofte krever mer tid til å mikse og sette. Du kan forlenge forventet levealder på hårfargen din jobb og forsinke dyre retusjering når du forstår hvordan du kan hindre hårfargen fra blødning.

Trinn

Hvordan forhindre hårfarge fra blødning. Bruk riktig type hårfarge.
Hvordan forhindre hårfarge fra blødning. Bruk riktig type hårfarge.
 1. 1
  Bruk riktig type hårfarge.
  • For å forhindre at hårfarge fra blødning, er det viktig at du bruker riktig type hårfarge fra begynnelsen. Som navnet antyder, er permanent hår fargestoff utformet for å permanent endre fargen på hår til hvilken den er påført. I kontrast vil semi-permanent hårfarge bare endre fargen på håret ditt for et par uker før det begynner å blø og visne dramatisk. Til slutt, vil fargen bli borte helt.
 2. 2
  Velg riktig farge.
  • Plukke en hårfarge som ikke er dramatisk forskjellig fra din egen naturlige farge kan også være nyttig når det gjelder å hindre fargestoff fra blødning. Jo tørrere eller flere skadet håret, jo større er risikoen for at fargen vil blø. Hårfarger som ligner på din egen er ofte mindre skadelig, og dermed vil holde håret fra å bli svært tørr, fordi kjemikaliene som kreves for å få til endring i farge er ikke så sterk.
  • Rød hårfarge kan være svært vanskelig å vedlikeholde. Personer som er fast bestemt på å bruke disse nyanser av fargen bør være forberedt på å legge mye vedlikehold i håret.
 3. 3
  Bruk høyre sjampo.
  • Shampoo kan gjøre en stor forskjell når det gjelder å hindre din hårfarge fra blødning. For best resultat, velger sjampo som er beregnet for farget hår. Selv om disse blir ofte solgt på spesialitet frisører, kan de også være tilgjengelig for kjøp på stoff butikker eller skjønnhet forsyne butikker. I noen tilfeller kan sjampo skal beskytte mot blødning av spesifikke hårfarger også tilgjengelig.
 4. 4
  Vask håret med kaldt vann.
  • Etter sjamponering håret med farge-beskyttende sjampo, skyll skum ut med kaldt vann. Kaldt vann har en tendens til å være mindre skadelig for farget hår, og er effektivt for å forhindre fargen fra blødning. Hvis du ikke kan stå ved hjelp av kaldt vann i dusjen hver dag, mål for å bruke det minst en eller to ganger i uken for å minimere skader forårsaket av varmt vann.
 5. 5
  Vask håret sjeldnere.
  • Selv med spesialitet sjampo, kan din hårfarge fortsatt blø. Vurdere å vaske håret annenhver dag for å forhindre blødninger. Hvis du må dusje på alternative dager, dekke håret med en dusjhette for beskyttelse.
 6. 6
  Unngå varme-styling håret ditt.
  • Mens varmen styling er dårlig for håret generelt, har det vist seg å være spesielt skadelig for farget hår. Blåse tørking, curling, og rette farget hår øker er blødningstendens dramatisk. Slik at håret lufttørke og bruk av valser kan redusere varmen skade på farget hår.