Wkano

Hvordan hjelpe en venn

Det er tider når noen nær deg trenger hjelp til å komme gjennom noe. Her er noen skritt å følge når du er usikker på hva jeg skal gjøre.

Trinn

Hvordan hjelpe en venn. Gjør deg selv tilgjengelig, enten personlig eller via teknologi.
Hvordan hjelpe en venn. Gjør deg selv tilgjengelig, enten personlig eller via teknologi.
 1. 1
  Gjør deg selv tilgjengelig, enten personlig eller via teknologi. Målet er å være på rett sted til rett tid. Selv om det er egentlig ikke noe bedre enn å være ansikt til ansikt med din venn, kan de ringe deg. Gå ikke glipp av denne samtalen.
 2. 2
  Lytt til dem. De er sannsynligvis prøver å fortelle deg noe. Et sted i sine ord eller handlinger er et tegn på hva som plager dem. Hvis du er for opptatt med å være morsom eller selvopptatt, du kommer til å savne det. Så, roe deg selv og ta hensyn.
 3. 3
  Ikke vær fordømmende. Folk trenger ikke åpne opp for folk som kaster ut ord som "lame", "dum", "freak", eller "feig". Bare godta alt de sier som sant. Hvorfor? Fordi de forteller deg hva de føler. Hvordan kan du noen gang si er at andres følelser usanne?
 4. 4
  Hold kontakten med dem daglig, men ikke trakassere dem. For mange samtaler kan irritere og kjøre noen bort. De føler seg ikke snakkesalig, men minst de vet at du bryr deg. Uansett hvor ned en person får, de fortsatt føler seg viktig når folk kaller dem.
 5. 5
  Forsiktig tilby noen ideer for å løse problemene, når du får dem snakker og du får en følelse av hva som kan være plager dem. Med "forsiktig tilby," ikke fortelle dem hva de "må" gjøre og ikke være for fast eller autoritative. Du er deres venn, ikke deres sjef.
 6. 6
  Slutte å tilby ideer hvis de er motstandsdyktige mot dem. De kan være åpne for å vurdere dem senere, eller kanskje aldri. De foretrekker kanskje å finne ut av ting selv. Du kan være den sterke en av duo din, og føre dem ut av problemet deres, eller du kan være moralsk støtte, og la vennen lede sin egen vei ut av problemet. Alle spiller en annen rolle. Finne ut hva din venn trenger fra deg.
 7. 7
  Innse prosessen med å løse sine problemer vil trolig ta mer enn en dag. Vær tålmodig. Du kan måtte virkelig forståelse av dem for mange dager på rad. De har sikkert gjort det for deg også. Det er rettferdig.

Tips

 • Ingen liker en know-it-all. Og gjett hva. Du vet ikke alt.

Advarsler

 • Hvis de synes ergerlig for deg fordi du har oppsøkt profesjonell hjelp for dem når de gjorde du "sverge ikke å fortelle", ikke bli fornærmet. Med tiden vil de innse at du bare gjorde det ut av omsorg for dem.
 • Skulle din venn har en spiseforstyrrelse, være suicidal, et offer for fysisk, følelsesmessig, eller utskjelling, et offer for overgrep, kronisk deprimert, eller mer enn ett av de ovennevnte, umiddelbart søke profesjonell hjelp for dem.

Ting du trenger

  • En venn i nød.