Wkano

Hvordan høflig slutte å være venner med noen

Vennskap kan være en givende ting. Tross alt, du har noen å feire de gode tidene med og lytte til deg når ting ikke går så bra. Men, folk er ikke alltid som de ser ut til å være, slik at du kan føle behov for å fortelle dem at det ikke fungerer ut, og du ikke ønsker å være deres venn lenger. Her er hvordan du gjør det og med så lite såre følelser som mulig.

Trinn

Hvordan høflig slutte å være venner med noen. Gjør deg selv knappe.
Hvordan høflig slutte å være venner med noen. Gjør deg selv knappe.
 1. 1
  Gjør deg selv knappe. Få interessert i klubber eller aktiviteter uten dem involvert, eller få virkelig interessert i en hobby eller skolearbeid. Henge med andre eller familie. Poenget er at du bør alltid være opptatt når de ringer. Dette kan være alt de trenger for å få hint om at du ikke ønsker å være venner.
 2. 2
  Snakke så lite som mulig. Når du ser dem, ikke snakke så mye som du vanligvis gjør. Svar med ett eller to ord og gjøre lite snakk, snarere enn å få inn i dyp samtale.
 3. 3
  Hvis du er en følsom person som ikke ønsker å konfrontere og gjøre andre personen føler seg dårlig prøve dette tipset. Hver gang din venn ringer deg, fortell ham / henne hvor opptatt du er. Slutte å gå ut med din venn som du ønsker å bli kvitt, og hver gang de ringer deg finne unnskyldninger. Forhåpentligvis din venn vil få hint og aldri plage deg igjen.
  • Hvis du handler fjernt og så plutselig samtale og ønsker å henge ut, vil dette sende dem blandede beskjeder eller de vil anta at du ønsker å være venner. Hvis de ringer deg, returnere deres samtale hvis du gikk glipp av det for å være høflig, men følger avslutte samtalen så snart som mulig og følge trinn ovenfor. Hvis de prøver å sette opp planer, prøver å få ut av dem som best du kan.
 4. 4
  Konfrontere dem om nødvendig. Noen ganger personen ikke får hint om at du ikke ønsker å være venner med dem lenger. I dette tilfellet må du kanskje fortelle dem rett ut at du ikke ønsker å være venner.
  • Plukk tid og sted. Pass på at det vil være et sted vekk fra folk og et sted hvor de kan finne et sted å gråte hvis behovet være. Det er også noe galt med å gi dem og e-post eller et notat, men vær ekstra forsiktig med hva du sier. (Se nedenfor)
  • Planlegg hva du vil si. Personen vil trolig ønske å vite hvorfor du ikke ønsker å være deres venn, så vær forberedt på å begrunne og eksempler. Pass på å ikke direkte fornærme dem (ex. "Du ville ikke være i stand til å holde på en hemmelighet hvis jeg duct tapet munnen lukket!"), Men heller fortelle dem problemet på en klar, moden måte (ex. "Noen ganger kan jeg føler at du ikke bryr seg nok om meg å holde mine hemmeligheter. ") Dette gjelder spesielt hvis du skriver det ned. Du ville ikke ønsker å gjøre deg selv ser bety hvis personen bestemmer seg for å vise alle i e-post eller et notat.

Tips

 • Ikke gjør en der det ikke finnes noen. Som i, hvis vennskap synes å være på vei ut uansett, og du er naturlig henger ut og snakker med hverandre mindre, ikke si at du ikke ønsker å være deres venn lenger. Bare fortsette å få nye venner og snakke med dem mindre og til slutt vil du ikke være deres venn lenger. Du vil spare såre følelser og stress, selv om det tar litt lengre tid. Plus, det er plass til å få venner igjen hvis du lar den stå på en god notat.
 • Stoppe opp og tenke. Ikke gjør et utslett avgjørelse når du er sint å slutte å være venner med dem. I stedet opp grunnene til at du er venner med dem, og så liste de tingene som du ikke liker om dem. Du trenger å se om de virkelig er en dårlig venn eller ikke.
  • Er de dårlige tingene bare dårlige vaner? Hvis det er noe sånt som ringer deg for mye eller plukke nesen, kan du konfrontere dem (høflig) om det og fortsette å være venner med dem.
  • Er de dårlige ting personlighetstrekk? Kanskje de har en tendens til å være glemsk eller søler dine hemmeligheter som du forteller dem. Hvis du ikke har tatt det opp før, høflig informere dem om at du ønsker at de skal prøve å være mer rask, mindre gossipy eller hva problemet er. Hvis, derimot, er dette noe du har tatt opp gang på gang, kanskje det er på tide å gå videre.
 • Snakke om hvor awesome vennene hun / han ikke liker, og så vil han / hun få hintet du ikke ønsker å henge ut. Hvis hun / han prøver å be om unnskyldning si noe sånt som "Beklager, men det vil ikke gjøre opp for alle de dårlige tingene du har gjort, ville jeg liker å holde på avstand."

Advarsler

 • Uansett hva de kan si til deg, aldri være frekk tilbake. Det kan eskalere til en kamp (fysisk eller verbal) og hva du sier eller gjør kan komme tilbake å hjemsøke deg.
 • Uansett hvor høflig du er, ingen liker å bli fortalt at de er en dårlig venn. Vær forberedt på å høre noen frekke ting om deg bak ryggen din.
 • Aldri være frekk bak ryggen deres - uansett hvor mye du vil!