Wkano

Hvordan holde ut av en krangel

Fra barn til ektefeller til kolleger, kan folk og bli sint eller opprørt. Når et argument begynner, gjør sjelden noe få gjort foruten dere begge blir mer sint. Ville det ikke være flott å bare holde ut av et argument helt fra starten?

Trinn

Hvordan holde ut av en krangel. Still deg selv disse fire spørsmålene.
Hvordan holde ut av en krangel. Still deg selv disse fire spørsmålene.
 1. 1
  Still deg selv disse fire spørsmålene: Er saken viktig nok til å rettferdiggjøre et argument? Er det hensiktsmessig å krangle om saken, eller på denne tiden? Kan noe bli endret, gjort annerledes ved rådende i argumentet? Er spørsmålet verdt å krangle om? Hvis du får et nei svaret på noen av disse spørsmålene, er det ingen vits i å krangle. Noen ganger innser det er ingen fordel å krangle er nok til å eliminere fristelsen til å krangle. (En mnemonic for dette er "JEG ER verdt det.")
 2. 2
  Hvis du ofte krangle med en person, plan og praksis bo rolig. Planlegg en kort samtale, med en spesifisert stoppe tiden. Du trenger ikke å fortelle den andre personen. Planlegger å nyte en belønning hvis du gjør det gjennom samtalen uten å falle inn i et argument. Planlegg en (mild) straff hvis du ikke gjør det. Gå inn i samtalen fokusert på målet om å opprettholde fatningen. Når det oppstår vanskeligheter, minn deg selv på dine mål og straffen hvis du unnlater å møte dine mål. Gi deg selv tillatelse til å ta ut tidlig hvis du føler varmen.
 3. 3
  Lær å kjenne igjen når en diskusjon er ikke lenger en diskusjon, men er eskalere til et argument: Raised stemmer, spyles ansikt eller nakke, hår på baksiden av halsen stå opp, følelsen defensive. En god gjensidig diskusjon omfatter begge sider lytter og prøver å forstå hverandre.
 4. 4
  Identifiser "knapper". Dette er de tingene som vanligvis satt deg av: noen sier "Jeg hater deg!", Banneord, slamming dører, obskøne gester, angripe din tro, noen rulle sine øyne på deg, osv.
 5. 5
  Vet at andre vet hvor du finner dine knapper. Hvis de virkelig ønsker å vinne et argument, vil de presse dem, også. Når du kjenner noen nærmer knappene dine, tenker for deg selv: "Ah-hah! Dette blir et argument!"
 6. 6
  Si disse ordene i roligste tonen i stemmen du kan mønstre: "I Love", "jeg bryr meg om", eller "jeg respekterer" for mye å krangle med deg "Hvis du kan legge til:". Jeg skal være glad å snakke med deg når vi både kan være rolig. "
 7. 7
  Forbered deg på rare utseende (de samme som de vanligvis gir deg bak ryggen din) og et forsøk på å holde kranglingen kommer... liker "Det er ikke sant!" eller "Vel, jeg elsker deg."
 8. 8
  Gjenta trinn 4.
 9. 9
  Prøv å ikke lytte for mye til innholdet i hva de sier tilbake til deg. Husk, de prøver å presse knappene. De kan også si noe sånt som "Du er så dum at du kan bare komme opp med det å si."
 10. 10
  Fortsett å gjenta trinn 4 til den andre personen går bort eller slår opp.
 11. 11
  Hvis berettiget, når dere begge er rolig, spør om dette er et godt tidspunkt å avslutte diskusjonen.

Tips

 • Det tar to eller flere å krangle. Ved høflig nekte å argumentere, holde deg ut av det.
 • For at dette skal fungere, må du forbli rolig, kjølig og samlet.
 • Sett på en rett i ansiktet. Det er vanskelig å forsvare din mening hvis du ler-eller enda verre-gråt.
 • Bestem noen aktiviteter du vil gjøre for å hjelpe deg å forbli rolig: yoga, går turer, høre på musikk, bønn, osv.
 • Har du hørt ordtaket, "prosjektet hva du forventer." Vel, når vi forbli rolig og nekter å argumentere, vi viser andre hvordan de skal gjøre det samme, hindre fremtidige argumenter fra og med begynnelsen.
 • Være voksen nok til å be om unnskyldning når det er nødvendig.
 • Lytt nøye til den andre personens synspunkt, men ikke vær redd for å gi opp din egen.
 • Du kan velge andre uttrykk å bruke, som "Du vet, jeg virkelig ikke ønsker å krangle med deg. La oss diskutere det senere når vi har roet seg ned." eller rett og slett "ikke skal" krangle med deg. "
 • Gange unna. Noen ganger er det en enkelt som det. Hvis du ønsker å komme bort fra det, bare gå bort og ikke se tilbake.
 • Bli den større person.
 • Vær forberedt på å gjenta trinn 4 igjen og igjen når det blir nødvendig. Før lang tid, vil folk ikke engang prøve å krangle med deg, eller presse knappene.

Advarsler

 • Ikke le. Når du ser dette fungerer, kan du bli fristet til å smile eller le av spenningen endelig finne noe som fungerer. Ikke gjør det. Dette vil bare irritere den personen og gjøre det verre. Vent til du er alene, så nyte øyeblikket.
 • Ikke svare på innholdet i sine bemerkninger. Jo mindre du sier, jo mindre sannsynlig er det å bli dratt inn i en krangel.
 • Ikke bruk dette til å kvele all samtale. Hvis et emne trenger diskusjon, gjør det. Du kan starte samtalen på denne måten: "Jeg kunne se vi ikke oppnå mye tidligere Er dette et godt tidspunkt å avslutte vår diskusjon.?"
 • Hvis du blir sint, vet at du ikke vil være i stand til å tenke rolig, og du vil sannsynligvis si eller gjøre noe du kan angre. Ord, en gang talt, kan aldri tas tilbake. Du kan beklager, men det sletter ikke minnet. Tenk før du snakker.

Ting du trenger

 • Vettet.
 • En rolig oppførsel.
 • En vilje til å gjøre det rette.