Wkano

Hvordan leve med en perfeksjonist

Livet kan holde utfordringer når to mennesker med forskjellige liv perspektiver leve sammen. Hvorvidt perfeksjonist er en forelder, partner eller samboer, vil følgende trinn gjør det mer utholdelig.

Trinn

Hvordan leve med en perfeksjonist. Prøv å se verden fra en perfeksjonist perspektiv.
Hvordan leve med en perfeksjonist. Prøv å se verden fra en perfeksjonist perspektiv.
 1. 1
  Vær tålmodig. Perfectionists kan virke nevrotisk og engstelig for. Noen ganger kan du selv føler at du blir trakassert, og en uenighet om en liten detalj kan lett eksplodere i et argument. Lære å gå bort når du føler deg sint og si "La oss snakke om dette senere. Jeg trenger å kjøle deg ned." Det hjelper også å unngå å ta ting personlig.
 2. 2
  Prøv å se verden fra en perfeksjonist perspektiv. Dyrke medfølelse for mennesker du ikke forstår kan fylle på med tålmodighet. Mange perfeksjonister sliter med frykt for å mislykkes og kritikk. Les følgende artikler for å få en dypere innsikt i hva perfeksjonister slite med:
 3. 3
  Minn perfeksjonist at perfeksjonisme er et valg, en som du ikke har valgt selv. Det er viktig å forklare for perfeksjonist at det å ha ting "perfekt" gjør dem glade, men det gjør deg ikke lykkelig, og ikke tjener noen konstruktiv hensikt i livet ditt. Dette kan være vanskelig for den perfeksjonist å forstå, spesielt hvis de er i en posisjon av autoritet og tror at de vet hva som er best for deg.
 4. 4
  Enige om å opprettholde en viss standard. Det trenger ikke å være det de definerer som perfekt, men det hjelper hvis du er villig til å inngå kompromisser ved å trå nærmere i den retning enn du normalt ville. For eksempel, la oss si at du helt greit med aldri å re sengen for resten av livet ditt, og perfeksjonist i livet ditt ønsker sengen perfekt laget hver morgen så snart du våkner. Fortell dem at du vil gjøre sengen etter kl 10, og du vil gjøre det ryddig, men du vil ikke gjøre det perfekt. Minn dem på at hvis sykehuset hjørner gjør dem godt, kan de gjøre dem, siden det ikke gjør deg lykkelig i det hele tatt. Hvis de sier at du bør gjøre det for å gjøre dem glade, minne dem om at du allerede gjør ekstra arbeid ved å lage din seng i det hele tatt.
 5. 5
  Tenk compartmentalizing mellomrom slik at du har en "gratis" sone. Dette vil gi deg et område i hjemmet for å slippe løs i og nyte deg selv uten å tenke på konsekvenser. En perfeksjonist er mer sannsynlig å godta dette hvis de ikke trenger å se området i det hele tatt.

Tips

 • Hvis du finner deg selv bøyd over bakover for å tilfredsstille perfeksjonist på bekostning av din egen lykke, kan det være lurt å lese Hvordan slutte å være et folk pleaser.
 • Akseptere sine perfeksjonist måter, men husk: huset vil alltid være i orden, og, vel, perfekt.

Advarsler

 • Mange perfeksjonister ikke ser sin kvalitet som en feil, og har en tendens til å se etter feil utenom seg selv.