Wkano

Hvordan man skal håndtere en uventet menstruasjon

De fleste jenter kan ikke forutsi nøyaktig når de kommer til å ha sine perioder. Håndteringen av en uventet menstruasjon kan være tøff. Under slike tider er det viktig å være rolig og fokusert. Du bør også vite nøyaktig hva de skal gjøre. Les videre for å finne ut hvordan du kan håndtere noe sånt som dette, og disse tipsene kan du spare når du ikke forventer å få mensen.

Trinn

Hvordan man skal håndtere en uventet menstruasjon. Bruk toalettpapir, servietter, eller vev.
Hvordan man skal håndtere en uventet menstruasjon. Bruk toalettpapir, servietter, eller vev.
 1. 1
  Bruk toalettpapir, servietter, eller vev. Dette er en flott måte å håndtere denne situasjonen. Brett mye av det pent til det som ser ut som en lang pad, jo tykkere jo bedre og plassere det der du vil plassere en vanlig pad.
 2. 2
  Pass på at du ikke få panikk, dette kan gjøre ting verre. Så snart du føler væske eller blod drypper ned beinet, eller få øye på deg litt på buksa, ikke gå freak, eller gjøre oppmerksom på det. Hvis du har en genser, casually knyte den rundt midjen din til du kan nå et bad, eller et privat sted å inspisere det som har blitt farget.
 3. 3
  Fortell en voksen du stoler på. Hvis du er heldig, bør mor være den som forteller-ikke din beste venn eller bror. Hvis din mor ikke er der, gjør fremdeles ikke blurt det ut til din venn før du kan finne en måte å fikse problemet. Du må kanskje fortelle en hann. Bare fortell det nærmeste til familien som er der i øyeblikket, enten det er din onkel eller far.
 4. 4
  Når du har fortalt den voksne og få hjelp, folk kan ende opp med å finne ut hva som skjedde. Ikke vær flau. Det skjer med alle en gang i livet. Stå høyt og være stolt over at du har håndtert det på riktig måte.

Tips

 • For å være forberedt på disse dager mens du er på skolen, sette en tynn maxi pad inn i en juridisk størrelse konvolutt og forsegle det. Legge én konvolutt i hver av skolens mapper. Du vil være forberedt på det uventede, og hvis det skjer for å falle på gulvet, vil ingen vite at en pute er i konvolutten!
 • Gjør det til en vane å holde en pute med deg hele tiden. Sette en i vesken, sekken osv.
 • Hvis ved en tilfeldighet du skal commando når det skjer, og du har ingen tilgang til andre produkter (det skjer), lage en sele med toalettpapir. Trekk tre armlengder (utstrakt fra hånd til hånd) med papir. Brett den i to, knytte rundt midjen din, loop gjennom fold ved navlen, og bind den av i ryggen. Deretter lage en pute med foldet toalettpapir. Vær svært forsiktig med dette selv, spesielt med low cut eller baggy bukser, du ikke ønsker det å vise, eller enda verre, har "pad" faller ut.
 • Hold endre med deg. Mange offentlige toalettene (inkludert de i noen skoler) selger tamponger og bind for disse nødhjelp.
 • Unngå iført lyse bunner rundt 'tiden av måneden.
 • For å hindre fra å bli fanget på en uventet menstruasjon, prøve å forutsi når du tror du vil ha det. Telle 28 - 32 dager etter at du har hatt din siste menstruasjon. De fleste kvinner får sin periode hver 28. dag, men en 32-dagers syklus er vanlig, også. Det gjør ikke du "sent". Men ikke frik ut om mensen kommer sent. Det er helt normalt, og det tar rundt et år for jenter å begynne å ha en regelmessig syklus.
 • Hvis dette skjedde på skolen, er det praktisk å ha ekstra klær. Fra erfaring med en lignende situasjon, prøv å ta med et par ekstra undies, minst to pads eller hva feminine produktet du velger å bruke, og alle vær vennlige klær, som en t-skjorte, en hettegenser og capris.

Advarsler

 • Hvis noen voksne prøver å komme med deg til et bad, og de er ikke familie eller en voksen du stoler på, ikke la dem. Kroppen er din og bare din.
 • Ikke bli for opprørt hvis du ødelegge en utflukt. Det er helt naturlig
 • Hvis det skjer, og det er en mannlig lærer eller en annen voksen du føler deg ukomfortabel å fortelle, bare si "jeg trenger å gå til sykepleierens kontor for et privat anliggende". Læreren vil få ideen og vil gjerne vil at du skal gå så han ikke trenger å være flau!
 • Husk, dette er en stor forandring, og du vil føle deg som en berg og dalbane de første dagene, og du vil ønske å være alene. Dette er greit, men ikke stenge ut din familie.
 • Det kan være pinlig å fortelle noen hva som skjedde. Hvis du føler behov for å, betro seg til moren din, er det sannsynligvis skjedde med henne før også!

Ting du trenger

 • Pads, tamponger eller truseinnlegg
 • Andre feminine produkter
 • (Valgfritt, men sterkt anbefalt) Endring av klær