Wkano

Hvordan man skal håndtere giftige venner

Giftige venner kan være vanskelig å identifisere. De ofte vises lojal og snill, og kan dele mange felles interesser med dem de gift. Her er noen trinn og tips som vil hjelpe alle som mener at de kan gjøre med en giftig venn.

Trinn

Hvordan man skal håndtere giftige venner. Bli kjent med ditt sanne selv.
Hvordan man skal håndtere giftige venner. Bli kjent med ditt sanne selv.
 1. 1
  Bli kjent med ditt sanne selv. Grab en blank notatbok og starte. Hvem vil du bli? Hva liker du om deg selv? Hvordan ser andre gjør du? Hva er dine verdier? Hvis du kunne endre noe om deg selv, hva ville du forandre? Bestem deg for hvordan du vil leve livet ditt. Dette trenger ikke å være en omfattende evaluering, men det bør inneholde de tingene som er viktigst for deg.
 2. 2
  Undersøk din oppførsel når du er rundt din giftige venn. Vil du si hva du ærlig tror eller føler? Legger man andre ned fordi du vet at han eller hun vil like det? Føler du at du har å imponere ham eller henne? Slåss du for hans eller hennes oppmerksomhet? Spør deg selv spørsmål som disse.
 3. 3
  Hold dine kjerneverdier i bakhodet hele tiden. Fra nå av vil du være tro mot deg selv og dine verdier. Tenk før du snakker eller handler. Det kan være vanskelig å begynne å hevde ditt sanne selv, men det vil være verdt det.
 4. 4
  Omgi deg med positive påvirkninger som deler dine kjerneverdier og som gjør at du føler deg godt om deg selv. Ikke vær redd for å være bortsett fra din giftige venn.
 5. 5
  Hevde din uavhengighet litt om gangen gjennom dine handlinger. Få en hobby. Inviter en ny venn til en film (ikke flaunt dette til din venn, men siden det ville gjøre deg noe giftig venn). Delta i et treningsstudio. Frivillig. Gjør noe som gjør deg til en bedre person og gjør at du føler deg godt om deg selv. Gjøre noe veldig un-giftig og god som vil skille deg ut fra din venn.
 6. 6
  Distansere deg fra din venn. Nøkkelen er å gjøre dette veldig sakte. Vær diskret og gradvis redusere tiden du tilbringer med denne personen.
 7. 7
  Vær på vakt og beskytte deg selv. Ikke oppgi personlig informasjon eller hemmeligheter med noen du ikke helt stoler på. Vær snill mot alle, men være kresen når det gjelder å utvikle nære vennskap. Dette er ikke snobberi, er denne visdommen.

Tips

 • Husk: den eneste personen du kan endre er deg selv.
 • Hvis familien din ikke er klar over din venns giftige oppførsel, la dem vite liksom. Ektefeller, foreldre og søsken kan være mektige allierte og støttespillere.
 • En ideell tid å "finne deg selv" er på ferie eller en lang helg når du skal være borte fra din venn. Tilbringe tid med familien er en fantastisk måte å komme tilbake i kontakt med ditt sanne selv!
 • Hvis du er rett og slett i en uenighet med en venn, kan du prøve å løse det fredelig og bevare vennskapet.
 • Fortsette å skrive i notatblokken å bli kjent med deg selv bedre, og for å holde kontakten med dine kjerneverdier. En styrke prosjekt som du kan gjøre i din bærbare PC er å lage en personlig liste over "rettigheter". Eksempel: "Jeg har rett til å gå fluefiske og ikke vær flau jeg har rett til å lese en bok på fredag ​​kveld i stedet for å gå til fotballkamp.".

Advarsler

 • Når du begynner å hevde din uavhengighet ved å følge dine kjerneverdier, kan vennen din bli overrasket eller sint. Hvis han eller hun spørsmål du, bare forklare at du "har besluttet ikke å stjele biler lenger" eller "at du virkelig har alltid likt fluefiske, men hadde ikke gått i lang tid."
 • Vær forsiktig så du ikke blir helsefarlig selv. Så hardt som det er, må du være den større personen og vise godhet mot din venn selv mens distansere deg fra ham eller henne. Han eller hun er sannsynligvis å gjøre med mange interne kamper.
 • Unngå ekstreme "passive" og "aggressive" oppførsel. Bare en liten brøkdel av situasjoner virkelig krever drastiske tiltak.

Ting du trenger

 • En blank notatbok
 • Courage
 • Ærlighet
 • Støttende venner og familiemedlemmer