Wkano

Hvordan overvinne ensomhet når omgitt av mennesker

Er du en av dem som kan gå hvor som helst og ha noen å snakke med i løpet av fem minutter, men innerst inne fortsatt føler? Det kan knuse hjertet ditt! Studier har vist at folk (spesielt kvinner) som føler seg ensom, selv i selskap med andre er på et mye høyere risiko for hjertesykdom. Her er noen måter du kan takle disse følelsene av slik at du kan ha sunnere relasjoner og et sunt hjerte.

Trinn

Hvordan overvinne ensomhet når omgitt av mennesker. Forstå at det er kvaliteten som teller, ikke kvantitet.
Hvordan overvinne ensomhet når omgitt av mennesker. Forstå at det er kvaliteten som teller, ikke kvantitet.
 1. 1
  Forstå at det er kvaliteten som teller, ikke kvantitet. Det spiller ingen rolle hvor mange personer du kjenner, men hvor godt du kjenner dem. Og enda viktigere: hvor godt de kjenner deg. Eller om de virkelig vet du i det hele tatt.
 2. 2
  Forstå deg selv. Vi har alle vår rettmessige del av hjertesorg og sår som vi vokser opp. Av den tiden vi nå førti, vil vi ha mistet åpenhet vi hadde som en fire-åring, som vi har lært ikke å la visse ting komme til oss lenger. Det er bare naturlig. Men det er annerledes når du har lagt ned i en slik grad at du har blitt ute av stand til å virkelig få "kontakt" med andre mennesker. Du blir, faktisk, innelåst i deg selv.
 3. 3
  Finn ut hva låst deg opp i første omgang. Kanskje du ble misbrukt eller forsømt av folk som skulle ta vare på deg. Kanskje du ble mobbet eller utelatt av dine klassekamerater. Kanskje du føler deg utilstrekkelig på grunn av fysiske eller psykiske funksjonshemninger, kjønn, rase eller sosial bakgrunn. Disse hendelsene og følelser kan ha alvorlige konsekvenser som du må hanskes med. Den gode nyheten er: du trenger ikke å kjempe denne kampen alene.
 4. 4
  Søke hjelp. Finn en terapeut å snakke om hva som skjedde. Ja, det virker urettferdig at du må søke profesjonell hjelp når disse uforglemmelige byrder som ødelegger livet ditt er ikke din feil. Du prøvde å hjelpe alle, uavhengig av det faktum at du ikke var en profesjonell. Hvis du begynner å fortelle din livshistorie til bare om noen, vil du ende opp med å bli klynking og klaging en. Du vet av erfaring at det er en stor turn-off.
 5. 5
  Stopp forventer folk rundt deg til å nå ut. Hvis du har lagt merke til at du føler deg ensom når du er omgitt av mennesker, har du sannsynligvis har anstendig sosiale ferdigheter allerede, derav å være omgitt av mennesker, men disse forbindelsene mangler intimitet. I tillegg til å være låst opp inne, kan du også forvente at andre skal sette i gang noe som ville utdype tilkobling, for eksempel å legge merke til når du føler deg ned og insistere på at du snakker med dem om det, slik at de kan hjelpe. I stedet lære å snakke opp og be om hjelp. Si ting som "Hei, jeg går gjennom en grov lapp. Kan vi snakke om det? Jeg tror det vil gjøre meg bedre."
 6. 6
  Være litt mindre følsom. Det samme er nevnt i forrige gjelder for deg. Hvis du finner du alltid plukke opp andres humør, sier ting som: ".? Du ser ikke så glad i dag Er det noe galt", må du lære å ikke være altfor følsomme for alle andres mye, i den grad at du forsømmelse selv. Hver forholdet er en toveis gate, og noen modne voksne bør være i stand til å gi deg beskjed når de føler dårlig, heller enn å forvente at du skal gjette hele tiden.
 7. 7
  Lær å si nei. Noen ganger kan vi føle seg ensom fordi vi føler seg brukt og objektivert. Kanskje du er en god lytter, og folk alltid ser ut til å gråte på skulderen din. Og når de er ferdig å gråte, de leder ut til å ha det gøy med andre mennesker. Ouch! Det gjør vondt! Så neste gang noen ønsker å gråte på skulderen din, uten omsvøp fortelle dem noe. Dette vil gjøre at du føler at du er frekk, men du er bare å stå opp for deg selv. Du kan miste venner over dette, men de var ikke vennene dine til å begynne med. De ble bare regner med å lytte til deres klynking og klaging. Du må gjøre plass i livet ditt for folk som bryr seg om deg, og som kan ha dypere relasjoner med deg.
 8. 8
  Vær snill mot deg selv. Hvis du føler deg glad, vil du se glade. Og glade mennesker tiltrekke seg andre mennesker.
 9. 9
  Åpne opp. Dette er den skumle delen. Når du åpner opp for andre mennesker, er du garantert å ha litt mer hjertesorg og vondt. Men det er egentlig den eneste måten å koble til, og utdype relasjoner. Begynner å snakke: om ting du gjorde sist helg, filmer du så, bøker du leser... Og når du føler deg komfortabel, begynner å grave dypere.

Tips

 • Å være i kontakt med andre mennesker betyr ikke å være ute av kontakt med deg selv. Når du er på en sosial sammenkomst av deg selv, og du merker at du er komfortabel bare sitte der og rolig sipping din drink, er det fint.

Advarsler

 • Hvis du finner ut at i åpne opp, du snakker mye om negative ting, vil du avskrekke folk. Les hvordan å være optimistisk.
 • Å være ensom og det å være alene er to forskjellige ting! Bli med klubber og aktiviteter vil ikke løse problemet hvis du er ensom. Det vil bare slite deg ut.
 • Vær snill mot deg selv høres ut som "være din egen beste venn" klisjé, som førte deg til å bli din egen eneste venn. Og det er det du ønsker å unngå. Men faktum er: hvis du ikke behandler deg godt, hvorfor skulle noen andre?