Wkano

Hvordan skrive en artikkel for skoleavisen

Ønsker du å skrive for skoleavisa? Har din skole ikke har en avis? Hvis du ønsker å starte eller bli med i en avis klubb på skolen din, så kan du lese videre.

Trinn

Hvordan skrive en artikkel for skoleavisen. Bli med i journalistikk klasse eller avis klubben.
Hvordan skrive en artikkel for skoleavisen. Bli med i journalistikk klasse eller avis klubben.

Skrive din egen artikkel for skoleavisen

 1. 1
  Bli med i journalistikk klasse eller avis klubben. Hvis det ikke er én, snakke med de rette myndigheter om å starte en.
 2. 2
  Finn ut hva som skjer på skolen din. Er det noen spesielle hendelser kommer opp? Noen store endringer planlagt? Hva skolens problemer bryr klassekameratene dine om? Gå rundt på skolen og se etter interessante hendelser. Noen studenter kan bli uteksaminert tidlig, kan noen være å starte en skole klubb, andre kan være å selge godteri, nøkkel-kjeder, eller skolen ånd knapper. Du vet aldri hva som kan være interessant for studenter og lærere!
  • Husk at din jobb for skolen er svært viktig, og det bør tas forsvarlig. Det betyr at du ikke kan skrive dumme artikler om to av studentene dating eller bryte opp bare fordi det er det eneste interessante. Folk i artikkelen vil nekte kravet, og du vil få sparken for å skrive svikefulle artikler om to studenter mange av de andre elevene sannsynligvis ikke engang kjenner. Du kan imidlertid skrive artikler om en student blir suspendert eller utvist, fordi det trolig ville være sant. Selv om, vil det ikke alltid være sant, sannsynligvis bare en at noen rykk begynte å spre rundt skolen.
 3. 3
  Intervjue de involverte, for eksempel klassekamerater, lærere og andre på skolen fakultetet.
 4. 4
  Skriv din artikkel på en måte som målgruppen vil forstå.
 5. 5
  Når du setter sammen din avis, legge til farge og bilder.
 6. 6
  Ikke skriv noe bety om andre. Alle vil se hva du har skrevet, og vil komme i trøbbel.

Tips

 • Ha det gøy med det. Skriving vil være lettere hvis du har det gøy og eventyr med det aspektet av pressen.
 • Hold deg oppdatert. Les nyhetene hver uke slik at du har en generell idé om hva som skjer og hva du kan skrive om.
 • Tenk på artikler som er interessant. Ingen vil ønske å lese en avis fylt med kjedelige ting!
 • Tenk på en kul tittel navn for artikkelen din. Dette vil trekke leseren inn i artikkelen.
 • Hvis du er tom for ideer, prøve å fremheve en talentfull student, skriver om et nyetablert klubb eller gruppe, eller bringe ideer fra omverdenen til skolen din (for eksempel i fjor NYC skoler begynte å gi prevensjon til studenter uten foreldrenes tillatelse. Hva er din mening om det?).
 • Du kan inkludere ukes lunsjmeny! Noen mennesker er faktisk fascinert av lunsjmenyer, og vil gjøre alle forutse Taco dag! Lunsjmenyer er viktig å vite når du skriver en skoleavis. Husk å inkludere lunsj priser for de som ikke får gratis lunsj.
 • Om mulig med relaterte bilder. Dette vil trekke oppmerksomhet til din artikkel og legge til en visuell.
 • Prøv å ha debattinnlegg i papiret. Selv om du bør være forsiktig rundt kontroversielle temaer som politikk, husk at det er en mening artikkel og formålet er å meina.

Advarsler

 • Ikke prøv for hardt når du skriver, til slutt, det bare ser dårlig.
 • Sørg for å ikke støte noen med artiklene dine!
 • I Prosessteknologi ha det gøy og holde artiklene liten og enkel. Vi ønsker ikke lange, kjedelige artikler med for mange detaljer og ingen reell punkt.
 • Hvis du ikke redigerer artiklene dine, kan det se dårlig. Kjør det ved et par upperclassmen og kanskje til og med en lærer før du leverer det inn
 • Ikke vær en tabloid. Mens sladder kan interessere deg, kan det være oppskakende og kan også være en forpliktelse. Fokuser på de positive prestasjoner rundt skolen din.