Wkano

Hvordan slutte å slåss med familien

Slåss med noen vi elsker og tilbringe mye tid med kan bringe oss ned. Det er en veldig ubehagelig situasjon, og det er noe vi burde være lurt å prøve å løse. Denne artikkelen vil gi deg ideer og retningslinjer om hvordan man skal slutte å slåss med familien.

Trinn

Hvordan slutte å slåss med familien. Snakk med familien din om hvordan du føler deg.
Hvordan slutte å slåss med familien. Snakk med familien din om hvordan du føler deg.
 1. 1
  Snakk med familien din om hvordan du føler deg. Sørg for at alle er der - ikke bare familiemedlem du har hatt problemer med. Konflikten påvirker alle i familien. La personen du har kjempet med også si sitt og lytte, uten å bli sint. Prøv å forstå hverandre, noe som gjør en innsats for å få rent.
 2. 2
  Finn noen utenfor konflikten til å betro seg til. Sørg for at det er noen som vil lytte til deg uten å ta parti eller spredning selvtilliten din. Vent til dem når noe går galt, og la dem hjelpe deg å sortere ut dine følelser. Det er alltid en lettelse å snakke med noen, bør du bruke denne metoden til å føle deg bedre, og du kan også gjøre ditt beste for å lytte til den personen når han eller hun trenger det.
 3. 3
  Vurdere å gå til familieterapi. Noen med profesjonell opplæring kan være i stand til å finne kilden til problemet og løse det. Ta det på alvor hvis du bestemmer deg for å gå gjennom med det.
 4. 4
  Prøv å gå på akkord med den relative (e) du har problemer med. Hvis noe du gjør irriterer dem, gjøre en innsats for å stoppe. Hjelpe dem ut, og vise dem at du er genuint gjør en innsats for å komme sammen. Det er normalt og noen ganger nødvendig å forandre deg selv til å komme overens med folk, og hvis noen er verdt det, så er det din familie.
 5. 5
  Som en siste utvei, bør du vurdere å sette litt plass mellom deg og din familie, spesielt hvis problemet er en som er mellom generasjonene eller kan spores hele familien som et tilbakevendende problem. Dette betyr at det vil ta vilje og engasjement fra alle parter for å løse problemet, du kan ikke gjøre det alene. Hvis du er gammel nok til å ha en jobb, se om det er en sovesal eller en leilighet du har råd, eller spør om du kan leve med en slektning eller en venn av familien, noen som foreldrene dine kjenner og stoler på. Pass på at du ikke gjør dette for å såre eller sinne familien din, og sørge for at familien din vet dette. Planlegg litt før du presenterer dette alternativet, og være forberedt på å inngå kompromisser, dine foreldre ønsker at du og personen du kjemper med å fortsette familieterapi. Spør om du kan midlertidig forlate under behandlingen, eller hvis behandlingen ikke virker etter en avtalt tidsperiode.

Overskriftstekst

Tips

 • Ikke begynn slåsskamper eller prøve å såre den personen du har problemer med.
 • Ikke brenn broer. Bare fordi du slåss med noen i familien din betyr ikke at du bør kutte alle bånd til dem og nekter å erkjenne sitt navn når det kommer opp på familiesammenkomster. Du kan både gå gjennom en steinete periode i deres liv, og du kan ikke klare seg så godt som du gjør med venner eller andre personer i familien. Ikke la det ødelegge forholdet ditt for alltid.
 • Prøv å være rettferdig. Ikke mal den personen som du har konflikter med som den eneste kilden til problemet. Prøv å se det fra deres synspunkt, og ikke prøve å badmouth dem eller se deg selv som offer.

Advarsler

 • Disse trinnene gjelder ikke hvis problemet er mer alvorlig enn enkel krangling eller personlige konflikter. Hvis det er noen form for misbruk skjer, fortelle noen og komme seg ut av huset.