Wkano

Hvordan være en god romkamerat

Har du noen gang måttet dele et hjem med en fremmed eller en nær venn, bare for å finne ut at du ikke kan leve sammen? Å leve med andre mennesker kan være vanskelig, spesielt når hver person kommer fra en annen bakgrunn og har sine egne ideer om hvordan de ønsker å leve. De fleste mennesker på et tidspunkt må lære å takle utfordringene ved å ha en romkamerat. Følgende er en liste over forslag til hvordan du dele din stue harmonisk.

Trinn

Hvordan være en god romkamerat. Finn en god romkamerat.
Hvordan være en god romkamerat. Finn en god romkamerat.
 1. 1
  Finn en god romkamerat. Det kan være fristende å velge en romkamerat på grunnlag av hvor vennlige de er, men du er bedre å bedømme dem på grunnlag av dag til dag lever kompatibilitet. Sammenligne sine daglige vaner til ditt:
  • Hva er denne personens utleie historie?
  • Betyr dette romkamerat har nok penger til å dekke regningene?
  • Er de morgenfugler eller natteravner?
  • Hvilken temperatur tror de er behagelig?
  • Hvor mye TV ser de?
  • Hva slags støy nivå har denne personen foretrekker (dvs. sprengningsarbeid TV eller stille lesing)?
  • Hva er de romkamerater politiske eller religiøse synspunkter? Er de mer liberal eller konservativ?
  • Når bør romkamerat bekymre deg hvis de ikke er hjemme på et bestemt tidspunkt? Vil du vente til i morgen for å ringe eller sende du etter et søk laget hvis de er 15 minutter for sent fra jobb eller skole?
  • Hva er deres favoritt husarbeid? Kanskje hvis deres favoritter er din minst favoritt, kan du rett og slett alltid gjøre din favoritt ork og ignorere de du rett og slett ikke liker.
  • Snakker de om sine følelser eller holde sine følelser i?
  • Er de ekstra følsom for dufter og / eller lukter? Dette kan påvirke hva du velger som rengjøringsmidler, og du kan ha for å skjule dine joggesko etter å gå på treningsstudio.
  • Er de allergisk mot noe? (Dvs. peanøtter, parfyme, melk, mel, mugg, røyk.)
  • Hvor rotete eller ren holder denne personen hennes plass? Forstår hun viktigheten av å få rettene gjort og søppel tatt ut?
  • Røyke de gjør eller andre typer narkotiske stoffer?
  • Hva slags personlighet gjør denne personen har, er hun en utadvendt eller en introvert?
  • Har de nyte dekorere eller de bryr seg ikke om å dekorere? Hva dekorere stil har de?
  • Hva slags musikk og TV-programmer de liker? Og, enda viktigere, foretrekker de høy musikk og en blaring TV?
 2. 2
  Vær åpen om dine forventninger. Sette grenser og stokk med dem. Dette gjelder mat, klær, eiendeler, høylytte aktiviteter, bruk av fellesarealer, partier, rolige timer, renhold ansvar, og så videre.
 3. 3
  Respekter hverandres privatliv og personlige plass. Dette er spesielt viktig hvis du deler en liten stue. Foreta en klar avgrensning mellom ting og romkameraten din ting. På den måten er du bare ansvarlig for tingene dine. Du må alltid spørre før "låne" noe, uansett om det er trivielt. Definitivt ta godt vare på noen lånte elementer.
 4. 4
  Følger gjennom med dine forpliktelser. Hvis du sier at du kommer til å rengjøre kjøkken, betale romkameraten din tilbake for din del av leieavtalen eller verktøy, eller ringe utleier om en reparasjon, så gjør det.
 5. 5
  Vær forberedt på å inngå kompromisser. Ikke alle har de samme ideene om dag til dag lever som du gjør. Du kan ikke be romkameraten din til å endre seg selv hvis du ikke er villig til å endre seg.
 6. 6
  Rydd opp etter deg selv. Dette betyr ikke at du må være en ryddig freak, men ikke la dine skitne retter i vasken for dager på slutten, dumpe ting i stua, eller la fjellene i tøyet over hele soverommet, spesielt hvis du dele den med din romkamerat. Prøv å bli enige om en minimum standard av renhet som du vil alle rette seg etter.
 7. 7
  Vær høflig av din romkamerat søvnvaner. Hvis du er en natt ugle, holde støy og skru lyset ned etter romkameraten din går til sengs slik at du ikke forstyrre dem. Hvis du går til sengs tidlig, ikke bli oppgitt over romkameraten din for sine sene timer, men samtidig prøve å finne måter som du kan sove uforstyrret. Det samme gjelder for stiger i morgen.
 8. 8
  Tilbringe tid med din romkamerat. Si hei og farvel, spør dem hvordan deres dag var, og vise interesse for hans eller hennes liv. Bli kjent med personen du bor med hjelper deg å forstå deres perspektiv, og gir dem mulighet til å forstå deg. Det gjør det også enklere å håndtere problemer som du har med den personen hvis du allerede har opprettet en rapport med dem. Prøv å sette en tid der du både kan henge ut minst en gang i uken. Lage middag sammen, se en film, osv. Gjør noe hyggelig for romkameraten din hver så ofte gjør sin seng, bake dem cookies, eller tilby å gi dem en tur et sted hvis de ikke har en bil.
 9. 9
  Opphold fleksibel. Forstå hva som skjer i din romkamerat liv, og imøtekomme dem. Hvis din samboer har en stor test kommer opp, bør du nok være stille og la dem studere. Hvis din samboer er opptatt og stresset med jobben sin, gi dem litt tid og plass til å slappe av og stresse ned. Ville ikke du liker romkameraten din vise deg den samme betraktning?
 10. 10
  Kommunisere. Som i ethvert forhold, bor sammen med noen krever mye arbeid. Kommunikasjon er nøkkelen i å gjøre forholdet fungere godt på lang sikt, eller selv for en kort tid. Hvis et problem kommer opp, er det bedre å snakke om det med en gang enn å prøve og ignorere det og la det bli verre. Hvis du bare ikke kan kommunisere åpent og det er spenning hele tiden. Finne en ny romkamerat. Stresset er bare ikke verdt det. Du kan bli bedre venner hvis du velger å leve separat.
 11. 11
  Aksje. Eller bestemme hva du vil dele. Bestem hva innholdet i kjøleskapet er ok og som er utenfor grensene. Avgjøre hvorvidt en vanlig telefonlinje vil være tilstrekkelig hvis en person tilbringer mye tid på telefonen. Hvis du låner noe, la din romkamerat kjenner og (om nødvendig) prøver å erstatte det.
 12. 12
  Dele ansvar: Hvis din samboer er en god kokk og du ikke er, koker ham har og du tar oppvasken. Det kan også være en god idé å sette opp en husarbeid tidsplan, hvor du vil ta svinger vekslende rengjøring av badet, tar ut søpla, etc.

Tips

 • Kontrollere mengden av støy som du gjør. Bruk hodetelefoner når du lytter til musikk, og gå inn i et annet rom når du er på telefonen. Hvis du kommer til å engasjere seg i en støyende aktivitet, er det en god idé å spørre romkameraten din før du gjør det.
 • Noen mennesker synes det er nyttig å skrive opp en "romkamerat avtale", der du angir regler som alle kan enes til. Dette er en god måte å sørge for at alle er klar på reglene for leiligheten og sitt ansvar. Har alle signere en kopi og holde den på hånden.
 • Inviter romkameraten din når du går ut. (Unntatt når du går til en dato)
 • Ikke gjør dine regler for rigid. Livet er kort, så noen ganger bør du bestemme at du bare ikke bryr seg. Skitne windows aldri skadet noen. En ødelagt plate er bare ikke noe å ødelegge et vennskap over.
 • Sørg for at alle romkamerater 'forstå betydningen av kompromiss og gjensidig respekt. Bare betale leie utgjør ikke en god romkamerat. Respekter hverandres plass samt møbler, servise, mat, etc.
 • Husk at når du får en romkamerat er det første en forretningsmessig avtale og andre et vennskap. Når du leier et rom, dele et rom, eller eier en bolig, alltid huske romkamerat trengte et sted å leve så mye som du trengte pengene sine til husleie eller boliglån. Det spiller ingen rolle om du er leietaker eller hjemmelshaver. Hvis du ikke trenger dem som en samboer eller de ikke trenger et sted å bo, avtalen ikke lenger står. Enten det er du ikke trenger dem, dem ikke trenger din plass, eller begge ikke trenger noe like viktig fra hverandre avtalen er ugyldig. Like viktig er den deal-utveksling av penger for et sted å bo for x antall dager. Hvis du finner en bedre kandidat du plukke dem. Hvis du ikke liker hvor levende du slutte og finne et annet sted.

Advarsler

 • Husk at ikke alle ment å leve sammen, uansett hvor god en vennskap du måtte ha.
 • Ikke mas. Dette er en sikker måte å få romkamerat irritert.
 • Vær forsiktig med utlån av penger. Små mengder er vanligvis ikke et problem, men ikke la det komme ut av kontroll.
 • Selv om du bør være fleksibel og imøtekommende, ikke la din romkamerat gå på deg. Være påståelig om hva du ønsker.
 • Ikke kjefte eller skrike på din romkamerat. Hvis dette er en venn, kan det ødelegge vennskapet. Husk at de fleste ikke elske betingelsesløst og vil ikke reagere vennlig til anfall av raseri eller sinne, og det vil trolig hindre din sak i stedet for å hjelpe den.