Wkano

Hvordan være en god søster

Enten du er eldre, middels eller yngste søster, og om du fortsatt bor sammen med dine søsken eller du bor borte, å være en god søster krever toleranse, tålmodighet og vilje til å finne tid til å koble til. Fremme et godt forhold til dine søsken er viktig hvis du ønsker å være i stand til å slå til dem gjennom hele livet og stole på deres støtte gjennom tykt og tynt. Å være en god søster innebærer å lede ved eksempel, demonstrerer til dine søsken hvor mye du setter pris på søsken forholdet og hvor mye de betyr noe for deg.

Trinn

Hvordan være en god søster. Husk bursdager og spesielle anledninger.
Hvordan være en god søster. Husk bursdager og spesielle anledninger.

Å være gjennomtenkt

 1. 1
  Husk bursdager og spesielle anledninger. Dette er en enkel og gjennomtenkt måte å vise at du bryr deg og at dine søsken er viktig for deg. Du trenger ikke å kjøpe dyre ting - kjøpe små og gjennomtenkte gaver eller lage dem selv. Tross alt, til tross for at det er en klisjé, er tanken egentlig det som teller.
  • Prøv å velge noe som er meningsfullt for søsken ditt. For eksempel, hvis søsken spiller en sport, tenk om en sportslig gave som er relevant. Eller, hvis søsken prøver å komme inn i college, bør du vurdere om du kan tilby din tid som lærer i et fag hun eller han har slitt med.
 2. 2
  Hjelp dine søsken med lekser eller arbeid. Dine søsken kan dra nytte av din kunnskap til tider, det være seg lekser eller arbeid problemer. Selvfølgelig, ikke erstatte din kunnskap for dine søsken behov for å lære (nemlig ikke fortell dine søsken alle svarene), men tilbringer tid spørre dine søsken å tenke på et problem eller en løsning med hans eller hennes egen tenkning.
  • Forklare ting klart. Praktisere dette med et søsken vil sette deg i godt grunnlag for fremtiden, når du arbeider med alle fra kollegaer til dine egne barn.
  • Oppmuntre dine søsken å be om hjelp. Dette er en annen viktig livsvisdom, nemlig at det er greit å be om hjelp.
  • Hvis du ikke vet, si det. Det er en god ting å innrømme og deretter finne noen som gjør.

Tilbringe tid sammen

 1. 1
  Delta på noen fritidsaktiviteter med søsken ditt. Sammen bestemme hva dere begge liker, som spiller, sportsarrangementer, konserter, etc. og gå sammen på anledningen. Bond over noe dere to har til felles.
 2. 2
  Prøv å finne enkle, men meningsfulle ting å gjøre sammen så ofte som praktisk mulig. Det er i de enkle tingene i hverdagen som vi bygge og forbedre våre relasjoner hele tiden. Ved å gjøre tid til å lytte til søsken din fortelle hvordan deres dag var eller ta en tur sammen etter et kveldsmåltid, du gjør en innsats som vil sikre at dere to holde kontakten og forbli kjent med hverandres tanker og ideer.
 3. 3
  Plan søsken turer. Hvis du bor langt fra hverandre, holde kontakten ved å gjøre det til en vane å besøke jevnlig. Hva "vanlige" midler vil bli definert av avstand og kostnader involvert, men sørg for å holde kontakten ofte nok til at du ikke glemmer hvem hverandre er!
  • Sørg for å gjøre det klart at hjemmet ditt er alltid åpen til søsken for å besøke når det trengs.
  • Selv når du ikke kan besøke, prøv å snakke sammen minst en gang i uken. Miste kontakten for lenge kan redusere et forhold.

Holde fred

 1. 1
  Være sivile på den måten at du kommuniserer med dine søsken. Roping, ropte og bråkte kan føle seg bra på den tiden, men disse er ineffektive måter å kommunisere på riktig måte. På lang sikt, jo mer du ty til slik atferd, jo mindre vil du bli hørt og mer amper forholdet vil være sammen med søsken. I stedet for roping eller klynking, finne rolige og konstruktive måter å si hva du vil si og få ditt synspunkt hørt:
  • Snakk rolig og holde seg til fakta.
  • Hvis du føler deg selv å bli varmet opp, be om time out og gå av for å huske ditt bedre selvtillit.
  • Hvis du føler deg ute av kontroll når relatert til dine søsken, se innsiden først. Noen ganger bli sint med andre handler om følelsen av at du ikke har kontroll over dem, realiteten er at du ikke trenger noen annen persons erkjennelse av din egen verdi, og du trenger ikke å kontrollere dem. Sette grenser heller enn å handle sint.
 2. 2
  Diskutere spørsmål som deling og hva som er utenfor grensene i forkant av potensielle problemer. For eksempel, hvis du er den eneste i familien som eier et bestemt elektronisk enhet som alle andre ønsker å bruke, er du allerede klar over at det er en mulighet det vil bli "lånt" uten å spørre. I stedet for å vente på en slik hendelse, la alle vite rett opp hva du forventer av veien for å spørre deg om det, når det kan brukes eller om du ikke vil at noen som bruker den i det hele tatt. Ikke vent til det uunngåelige skjer.
  • Hvis du allerede har satt grunnregler, kan dette gjøre det mye enklere å holde seg til fakta og gjenta hvor du allerede har gjort det klart hva kunne og ikke kunne skje.
 3. 3
  Gjør det til en regel ikke å erte dine søsken. Erting er etsende av nære relasjoner. Selv om du tror du bare å være morsom eller prøver å muntre opp et søsken, kan erting ofte kommer over så ondskapsfulle, undergrave og nedlatende. Ved å unngå erting, vil dine søsken setter pris på at du mener det du sier og at når du blir morsomt, det er ekte også.
 4. 4
  Lær å inngå kompromisser. Hvis du og dine søsken som forskjellig musikk, for eksempel, så du må rotere. Ikke alltid sette deg selv først.
  • Kompromiss er en to-veis øvelse. Å være en god søster betyr ikke gi etter! Du må også få noe når du gjør et kompromiss, så mye som du gir noe opp. For eksempel, hvis dere begge liker å ha 20 minutter på badet, men dine søsken behov for å komme inn på samme tid du liker å bruke det, kutte tiden i to for hver av dere heller enn å flytte dine 20 minutter til etter din søsken 20 minutter.
 5. 5
  Gi søsken plass. Tid brukt sammen er flott, men så er tiden fra hverandre. Hvis du fortrenge dine søsken og forventer at han eller henne til å være hele verden, vil dette oppleves som tyngende og dine søsken vil snart finne unnskyldninger for å gjøre ting uten deg. I stedet respektere når søsken trenger tid alene og tid med venner. I sin tur, forventer det samme fra søsken ditt.
 6. 6
  Kast dine bossy støvler. Bossing søsken kan komme naturlig til deg, uansett om du er eldre, men det er slett ikke nyttig. Finn linjen mellom å være søsken motivator eller coach og forstyrrer busybody. Hvis dine søsken føler herset rundt for mye, vil du finne deg selv på sidelinjen og venstre ut av morsomme ting, i frykt for at du skal dempe sine ånder.
  • La dine søsken finne ut noen ting for seg selv. Lære å stå tilbake og se, gir råd bare når du blir spurt. Å gjøre feil som ikke er livstruende er en del av læring og oppvekst.
 7. 7
  Tone ned konkurranseevne. Søskenrivaliseringen kan føles naturlig, men det er ikke behov for å slå alt i en konkurranse som du alltid må vinne. Bringe mer deling og samarbeidsvilje inn dine søskenforhold og lede ved eksempel.
  • Noen mennesker er redd for at de kan få "gikk over" hvis de ikke handler konkurransedyktig. Dette er noe du kan håndtere ved å bo selvsikker, snarere enn å være konkurransedyktig. Rolig forklare dine grenser og la dine søsken vet at hvis de er krysset, vil du ikke tolerere mangel på respekt, samtidig som man gjør det klart at dine søsken har alle toleranse din opp til det punktet.

Styrking moral

 1. 1
  Bidra til å bygge dine søsken tillit ved å la dem vite når de gjør en god jobb. Ikke hold tilbake på merke de gode tingene dine søsken gjøre og være klar med ros for å oppmuntre deres innsats.
  • Vær villig til å hjelpe dem å se hva som ikke fungerer også. Det er mye snillere å peke ut hva som må endres enn å la et søsken fortsette å gjøre noe som ikke noen gang kommer til å trene for ham eller henne.
 2. 2
  Være tilgjengelig hvis søsken trenger å snakke. Når ting skjer i livet, å ha et søsken å snakke gjennom ting med, er en uvurderlig ressurs som ikke alle har tilgang til. Bygge dette inn i dine relasjoner med dine søsken ved å sette et eksempel selv, skal bry villig til å dele ting og å lytte til hva de ønsker å dele. Gjennom å være fortrolige søster, vil dine søsken vet at de kan stole på deg og avslører sine dypeste tanker.
  • Alltid holde betroelser deles av dine søsken. Det eneste unntaket er der noen er sannsynlig å bli truet ved å holde en hemmelighet.
 3. 3
  Stå opp for søsken ditt. Hvis søsken har en hard tid med noen, kan du se hvilke måter du kan være i stand til å hjelpe søsken. Kanskje du kunne ha en rolig ord med en person som virker litt nedlatende mot søsken ditt. Eller kanskje du kunne forklare til noen som holder kreve for mye av dine søsken er på tide at dine søsken har familie forpliktelser som må være oppfylt i stedet. Åpenbart, ikke kjempe dine søsken kamper eller gjøre ting verre, men la dine søsken vet at du er ved deres side, og at du er villig til å hjelpe på måter som du kan.

Tips

 • Chill på sarkasme. Det er galt å forvirre sarkasme med vidd, sarkasme er en måte å avvise en annen person og behandle sine følelser som uviktig. Det er også en måte å handle overlegen. Ingenting av dette er sannsynlig å vinne deg søsken-of-the-year-priser. Hvis du finner deg selv ønsker å svare sarkastisk, minn deg selv å lytte i stedet, og for å holde et åpent sinn. Det kan være mer effektivt å stille et granskende spørsmål om hvorfor søsken tenker eller ønsker å gjøre noe som du finner latterlig eller fantasifull stedet for spratt sin ballong med ondskap.
 • Ikke sammenlign deg med søsken ditt. Dette er en form for konkurranse som du aldri vil vinne, og du vil alltid føle deg mindreverdig. Din søsken er forskjellig fra deg, og det er bedre å følge din egen vei enn å prøve og etterligne dine søsken.
 • Hvis du er eldre og dine søsken er frustrerende deg, prøv å huske selv på deres alder, hvordan du tenkte og handlet, og hva som ville ha gjort at du føler deg bra.
 • Har du en mening, men ikke ta det personlig dersom din mening ikke sitte godt med andre visninger. Hver person har sin egen måte å se verden og bestemme verdier og jo tidligere du lære å balansere dine verdier med andres, jo bedre. Alltid minne deg selv at du ikke trenger å adoptere noen andres meninger, bare lytte som en måte å innrømme den andre personen respekt.

Advarsler

 • Ikke behandle dine søsken som om de er usynlige. Hvis du føler deg plaget ut av dem, fortelle dem til å gi deg plass, men da må du huske å tilbringe tid med dem senere for å gjøre opp for dette.
 • Ikke behandle dine søsken som du er bedre enn dem. Fungerende overlegen kan føre dine søsken å forakte deg.
 • Ikke endre tradisjon som passer deg når de er involvert også. En slik endring krever diskusjon og kompromisser.
 • Ikke lyv til dine søsken eller gjøre opp løgner om dem. Gjør dette, og det vil ikke være lenge før de gjengjelde tjenesten.