Wkano

Hvordan velge en diamant

En diamant kvalitet og pris bestemmes av et sett med fire forholdene kjent som de fire C: klippe, klarhet, farge og karat. Når du velger en diamant, se etter en som balanserer disse fire kvalitetene uten å belaste budsjettet. Perfekt kvalitet diamanter er sjeldne og ekstremt dyre, men du kan velge en litt mindre perfekt diamant som fortsatt vises strålende for det blotte øye.

Trinn

Hvordan velge en diamant. Plukke ut den rette formen.
Hvordan velge en diamant. Plukke ut den rette formen.

Kutt

Kuttet avgjør en diamant form og glans. En godt diamant reflekterer lys fra en fasett til en annen. Hvis kutte for dypt eller for grunt, lys rømming fra diamant tidlig, redusere steinens kvalitet.

 1. 1
  Plukke ut den rette formen. Mens snitt refererer mer til kvaliteten og nivået av glansen, er formen ett aspekt av skjæret. Gjennomgå mulige former tilgjengelig på markedet, og velge den du liker best.
 2. 2
  Hvis du kjøper en diamant for noen andre, spør hans / hennes mening før du velger en figur.
  • Alternativt kan du be en nær venn eller familiemedlem til mottakeren hvis du vil at gaven skal være en overraskelse, som ofte er tilfelle med forlovelsesringer.
  • Velg en populær, klassisk form hvis du har ingen å spørre. De mest populære formene er runde brilliant, princess, og smaragd.
  • Vurdere en utradisjonell form hvis mottakeren har en utradisjonell personlighet. Mindre vanlige former som fortsatt er ganske populære inkluderer Marquise, oval, pære, og hjerte.
 3. 3
  Velg den høyeste kvaliteten på kuttet du har råd. En diamant er kuttet bestemmer de aller fleste av glansen, og mange anser kuttet for å være den viktigste faktoren når du velger en diamant.
  • Be gullsmeden for å se gemological Institute of Europes (GIA) diamant gradering rapporten for noen diamant du vurdere å kjøpe. Denne rapporten vil gi deg en grov karakter på kutt, selv om mer presis gradering er vanskelig å finne.
  • Velg og "Ideal Cut" diamant for det høyeste nivå av perfeksjon.
  • Velg en "Very Good" eller "Excellent" grade diamant for en litt rimeligere men likevel høy kvalitet stein.
  • Vurdere en "god" klasse hvis du ønsker å balansere den andre C-tallet og fortsatt holde seg til et budsjett.
  • Aldri kjøpe en rettferdig til dårlig kvalitet diamant, særlig for forlovelsesringer og andre gaver. Diamanter på disse nivåene alvorlig mangler glans.

Klarhet

Klarhet refererer til renhet av en diamant. De fleste diamanter har noen overflate blemishes kjent som "inneslutninger", men ekstremt høy kvalitet steiner har ingen synlige merker og anses feilfri.

 1. 1
  Be gullsmeden om klarhet i noen diamant du vurdere å kjøpe. Et hederlig gullsmed vil være ærlig om et steinkast klasse og vil svare på spørsmål om hva som klasse betyr.
 2. 2
  Be en titt på en stein GIA gradering rapporten.
 3. 3
  Kjøp en stein uten synlige feil. Mange såret er ikke synlig for det blotte øye, men, og kan bare sees ved å bruke en 10-kraft forstørrelse glass.
  • Kjøp feilfri, FL, eller internt feilfri, IF, for steiner uten noen interne feil. Disse er svært sjeldne, skjønt, og svært kostbart.
  • Tenk VVS1 eller VVS2 klarhet karakterer for høy kvalitet diamanter med veldig, veldig små inneslutninger som er usynlig for et utrent øye, selv med en 10-makt forstørrelsesglass.
  • Se på VS1 eller VS2 karakterer for diamanter som er feilfri for det blotte øyet med svært små inneslutninger.
  • Vurdere en diamant med en SI1 eller si2 rating for en stein med små inneslutninger som er fortsatt usynlig for det blotte øye, men lett å få øye på med et forstørrelsesglass. Disse steinene synes høy kvalitet til det store flertallet av individer ser på dem, og er også mindre anstrengende på budsjettet.

Farge

Den høyeste kvalitet diamanter er fargeløse, siden fargeløse steiner er sjeldne og reflekterer lyset bedre enn sotede ruter. De fleste diamanter har små nyanser av gult, som ofte er umulig å se med det blotte øye.

 1. 1
  Kjøpe en diamant som balanserer colorlessness med pris. Siden de fleste nyanser er svært vanskelig å se, ikke en høyere klasse for fargen ikke gjøre stor forskjell i kvalitet. Det kan imidlertid gjøre en stor forskjell i pris.
  • Velg en D klasse (blå hvit) for en helt fargeløs diamant bare hvis prisen er av ingen interesse for deg.
  • Se på E (is hvitt) eller f (fin hvit) diamanter hvis du ikke har råd til en D klasse diamant, men fortsatt vil ha en stein som er fargeløs til noen øye.
  • Be om å se G (hvit), H (øverst kommersiell hvit), eller jeg (kommersiell hvitt) som er nær fargeløs. Disse diamanter vises fargeløs i et ansikt opp stillingen, men viser en svak gul farge når de vises mot en helt hvit bakgrunn. Fargetonen er nesten umulig å se en gang montert mot en metall-innstilling, men spesielt hvis innstillingen er gull.
  • Tenk J (øverst sølv), K (øverst sølv), L (sølv cape), eller M (lys cape) farger for steiner som fortsatt er relativt fargeløs sett mot et gult metall, men mer åpenbart tonet når matchet med en hvit metall som platina.
 2. 2
  Be gullsmeden om en diamant fluorescens. Fluorescens vises når en diamant blir utsatt for ultrafiolett lys, men som regel ikke har noen effekt på en diamant i vanlige lysforhold. I sjeldne tilfeller kan sterk fluorescens endre utseendet på en diamant farge, noen ganger forårsaker det å se melkeaktig eller fet.
  • Vurdere en diamant med middels fluorescens eller sterk fluorescens dersom du er på et stramt budsjett, siden disse diamanter er ofte nedsatte.
 3. 3
  Hvis du har budsjett, bør du vurdere å kjøpe en "fancy" diamant, som er en type sjelden stein med en spesielt dyp fargetone. Røde og rosa fancy diamanter er sjeldne, vakre og dyre.

Carat

Vekt, eller størrelse, av diamant måles i karat. Jo flere karat en diamant har, jo dyrere vil det bli.

 1. 1
  Ta karat vekt i betraktning sist. Dette påvirker ikke kvaliteten av steinen på noen måte, slik at en tyngre vekt ikke nødvendigvis indikerer en høyere kvalitet stein.
 2. 2
  Vurder å velge en populær størrelse karat. De vanligste størrelsene for forlovelsesringer er 1/2 karat, 1 karat, og to karat.
 3. 3
  Hvis du kjøper en forlovelsesring eller annen gave, finne ut hva mottakeren foretrekker i størrelse. Ikke alle kvinner foretrekker mange karat. Noen kan plassere kvalitet fremfor størrelse, mens andre kan være villig til å ofre litt av kvalitet for en mer merkbar diamant med flere karat.
  • Be mottakeren selv om hennes preferanse.
  • Spør nære venner eller familie om mottakerens preferanser.
 4. 4
  Vurdere størrelsen på brukerens hånd hvis du kjøper en diamant ring. Kvinner med mer petite hender kan foretrekker utseendet av en mindre stein til større steiner som har en tendens til å overvelde.

Andre betraktninger

Før du går shopping for en diamant, er det noen andre tips du bør huske på.

 1. 1
  Angi et budsjett før du begynner å handle. Gjør du det vil hjelpe deg å velge den høyeste kvalitet diamant du kan finne for pengene.
 2. 2
  Gjør din forskning. Lær så mye du kan om diamant kvalitet og pris for å hindre deg fra å bli lurt.
 3. 3
  Shoppe rundt. Besøke flere forskjellige gullsmeder for et bredere utvalg.
  • Bare besøke anerkjente gullsmeder.
  • Unngå shopping for diamanter over Internett, spesielt hvis du kjøper en viktig brikke for eksempel en forlovelsesring. Se alltid etter en diamant i person slik at du kan undersøke kvaliteten førstehånds.
 4. 4
  Be om å se offisielle gradering rapporter, for eksempel en GIA rapport, før du kjøper en diamant.

Tips

 • Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en diamant på nettet, sørg for at diamanter er sertifisert gjennom en uavhengig laboratorium eller at virksomheten du kjøper fra har legitimasjon. Se etter bedrifter med medlemskap til bemerkelsesverdige samfunn som gullsmeder av Europa og Den europeiske Gem Society.
 • Spør om selgeren er "Conflict Free Diamonds"-politikk. Mange butikker får sine steiner fra laboratorier som har diamanter fingeravtrykk eller registrert for å sikre at steinene er Conflict Free.
 • Vurdere en lab-laget diamanter over en naturlig minelagt diamond, siden lab-laget diamanter har en tendens til å bli billigere.