Wkano

Slik forhindrer huden peeling etter solbad

Menneskelige hudceller blir stadig Shedding og blir erstattet. Når huden er skadet av overdreven soling, de store gruppene av skadede celler alle skur på en gang, forårsaker synlige, hvite deler av huden til å skrelle og Slough off. Dette kan være visuelt lite attraktivt, og det er også ubehagelig, siden den omgivende hud er ofte brennes, har blærer og tørr. Den beste måten å forebygge huden peeling etter solbrenthet er å unngå solbrenthet i første omgang ved liberalt bruke solkrem med høy grad av beskyttelse. Når solkrem er glemt eller feilaktig anvendt og en solbrenthet vises, har huden allerede er irreversibelt skadet. Men smerten og ubehaget ved peeling hud kan lindres ved å holde den solbrente området fuktig og fri for irriterende stoffer, og ved å forbruke et sunt kosthold.

Trinn

Slik forhindrer huden peeling etter solbad. Dusje eller suge i lunkent eller kaldt vann for å dempe peeling og rehydrere huden.
Slik forhindrer huden peeling etter solbad. Dusje eller suge i lunkent eller kaldt vann for å dempe peeling og rehydrere huden.
 1. 1
  Dusje eller suge i lunkent eller kaldt vann for å dempe peeling og rehydrere huden.
  • Legge havregryn til kjølig bad vann kan bidra til å legge fuktighet til huden og ytterligere redusere peeling.
  • Forsiktig klapp tørr med et håndkle i stedet for å gni.
 2. 2
  Fukte ofte med en mild, uparfymert lotion.
  • Se etter en fuktighetskrem som har aloe vera oppført i ingrediensene, som ekstrakt fra aloe vera plante lindrer solbrenthet. Mange kremer laget spesielt for solbrenthet lindring inkluderer aloe vera. Du kan eventuelt blande en del aloe vera gel med en del vanlig fuktighetskrem for å lage din egen lindrende behandling.
  • Fukte minst tre ganger per dag, eller når peeling er synlig. Når peeling huden er fuktig straks det er mindre sannsynlig å spre seg.
 3. 3
  Konsumere et balansert og næringsrik diett høy i vann, frukt, grønnsaker og magert kjøtt.
  • Drikk minst 8 til 10 glass vann per dag, siden fuktighet øker cellefornyelsen, som fører til at peeling raskt helbrede.
  • Spis rikelig med protein, jern og vitamin A, C og E. Disse holder huden sunn, noe som reduserer de negative effektene av solbrenthet og peeling.
 4. 4
  Unngå riper, avskalling eller plukke solbrent hud, ettersom forverring kan forårsake infeksjon og forsinkelse healing.
  • Fukte når kløe i huden som plager deg, og om nødvendig, forsiktig klippe av peeling huden.

Tips

 • Unngå sterke såper, varmt vann og peelingbehandlinger når du har solbrent hud. Disse kan irritere huden og gjøre den mer tørr, utvide helbredende tid.
 • Gni forsiktig revet agurk i løpet solbrent hud er et naturlig middel for peeling, irritert hud.

Advarsler

 • Oppsøk lege hvis du har overdreven peeling hud som ikke er resultat av nyere soleksponering, som det er noen medisinske tilstander som forårsaker at huden til å skrelle.
 • Hyppig solbrenthet kan føre til kreft, tidlig aldring og blemmer. Ubeskyttet soling bør unngås for enhver pris. Bruk alltid solfaktor 30 eller høyere lotion mens utendørs, og ofte søke på nytt, spesielt hvis du blir våt.