Wkano

Slik kjøper du et par gode sko

Skoene du bruker hver dag kan påvirke helsen til føttene, knærne, ryggen, og hele veien opp ryggraden. Velge en kvalitet par sko som gir støtte buene trenger.

Trinn

Slik kjøper du et par gode sko. Plukk sko som ikke gir ankelstøtte, siden de kan være bedre for daglig bruk.
Slik kjøper du et par gode sko. Plukk sko som ikke gir ankelstøtte, siden de kan være bedre for daglig bruk.
 1. 1
  Plukk sko som ikke gir ankelstøtte, siden de kan være bedre for daglig bruk. Iført basketball sko eller høy-topper regelmessig kunne svekke anklene.
 2. 2
  Pick et par sko som ikke inn-skrenke for mye i midten av yttersålen. Bunnen av joggesko ser ut som et fotavtrykk, som ikke gir stabilitet.
 3. 3
  Velg en stil med materiale som puster eller en design med perforeringer som ikke vil felle fuktighet.
 4. 4
  Bøy fronten av skoen oppover. Bare fronten tredje skulle bøye opp. De bakre to tredjedeler av skoen skal være sterk og vanskelig å bøye.
 5. 5
  Grab skoen foran og bak og prøve å vri den (ved å vri hendene i motsatt retning). Skoen skal ikke være lett fordreid eller deformert.
 6. 6
  Trykk mot telleren (baksiden ryggraden av skoen) og presse sidene av telleren, som understøtter hælen, for å sjekke at de er sterke og ikke lett deformeres.
 7. 7
  Be om en måling av foten din størrelse. For å sjekke, fjerne innersålen og sammenligne den mot foten. Sålen bør være lengre ved om bredden på miniatyrbildet ditt. Hvis den ene foten er litt større enn den andre, plass til større foten.
 8. 8
  Sjekk sømmene for kvalitet, spesielt langs grunnlinjen, innvendig og utvendig. (Demo parene er vanligvis av lav kvalitet.)
 9. 9
  Gi skoene en prøvekjøring. Avvis design hvis foten ruller utover eller enten hælen løfter ut. Selv om noen materialer som skinn vil strekke seg over tid, kan for mye tetthet forårsake ubehag over lange varigheter.
 10. 10
  Forsiktig gå på en linoleum eller vinyl overflaten utenfor butikken for å sikre at skoene ikke knirker eller skli. Squeakiness avhenger av tekstur og materialet i yttersåle, og er et resultat av friksjon med laminatgulv. I motsetning til dette er utilstrekkelig friksjon farlig. Et par gode sko kan levere både sikkerhet og ro.

Tips

 • Det optimale tidspunktet for å prøve ut nye sko er i midten av ettermiddagen, siden det er når føttene hovne opp til sitt maksimale, generelt.
 • Sko må være fleksibel eller foten din vil kjempe mot dem som det ruller gjennom hvert trinn.
 • Mål føttene dine en gang i året. Foten din størrelse vil forandre seg gjennom hele livet.