Wkano

Hvordan å støtte en venn etter operasjonen

Å ha en venn gjennomgå en operasjon kan være vanskelig og vanskelig, kan du være bekymret for hva du skal si eller gjøre eller hva du ikke skal si eller gjøre. Her er noen tips for deg!

Trinn

Hvordan å støtte en venn etter operasjonen. Hvis du er klar over operasjonen på forhånd, tilby å hjelpe til på noen måte du kan.
Hvordan å støtte en venn etter operasjonen. Hvis du er klar over operasjonen på forhånd, tilby å hjelpe til på noen måte du kan.
 1. 1
  Hvis du er klar over operasjonen på forhånd, tilby å hjelpe til på noen måte du kan. Din venn kan trenge hjelp for å få post, barneomsorg plukke opp, omsorg for dyr osv.
 2. 2
  Hvis vennen din krever et sykehusopphold, vurdere å besøke dem på sykehuset. Det er best å ringe på forhånd for å være sikker på at hun eller han er opp for besøkende. Sjekk også med sykehusets regler re: besøkstid. Ta med noe muntert, som et magasin eller morsom bok. Mens blomstene er store, mener at din venn er nødt til å hale dem hjem som er upraktisk. Hold besøket kort, kanskje 20 minutter maks. Forbered deg mentalt at din venn kan se veldig annerledes enn vanlig (dvs. mer svak, blek). Selv om dette kan være vanskelig for deg, tenk hva din venn går gjennom!
 3. 3
  Hvis du har en kald eller annen smittsom sykdom, unngå å besøke. Hvis du virkelig må, vurdere iført en kirurgisk maske for å unngå å smitte andre. Selv om du ikke viser kaldt symptomer, vask hendene når du kommer inn sine hjem. Kjøp en flaske med rensemiddel for dem og la den på deres inngangsdør for neste gjestene å bruke.
 4. 4
  Ikke spør om deres diagnose eller kirurgi resultater. Hvis de vil at du skal vite, de vil fortelle deg. De er lei av å diskutere sin afliction om og om igjen. Så hvis du må vite, spør sine betydelige andre eller omsorg giver. Din venn kan ha begrenset energi og du ikke ønsker å kaste bort det på noe stressende og bekymringsfull.
 5. 5
  Når vennen din kommer hjem fra sykehuset, sørg for å se på dem! Korte telefonsamtaler er alltid verdsatt. Tilby deg å hjelpe på noen måte at du kan. Husk at selv om en mangel på konkrete oppgaver er tydelige, kan vennen din bare sette pris på et kort besøk eller telefonsamtale å sette et smil på hans eller hennes ansikt og redusere eventuelle følelser av isolasjon.
 6. 6
  Ikke fortell dem om å ringe deg hvis de trenger noe. De vil sannsynligvis ikke ønsker å bry deg. Tilby spesifikk hjelp: "Jeg er på vei til dagligvarebutikk, kan jeg plukke opp noe for deg?" "Jeg har noe ledig tid i ettermiddag, vil du at jeg skal slutte med?" "Kan jeg hjelpe med oppvasken, vaskerom, støvsuging, et cetera?" og bare gjøre det!
 7. 7
  Det er gjennomtenkt for å gi dem et hjemmelaget måltid, men sjekk først for å se hva de føler for å spise. Det kan ta en stund for sin appetitt for å gå tilbake. Hvis de er utvinne fra abdominal kirurgi, kan de måtte unngå visse matvarer for en stund. Ingen junk food eller alkohol.
 8. 8
  Del hva som skjer i livet ditt, men holde det positive og upbeat. Det er ikke nødvendig å nevne at du var bare permittert eller hadde en stor kamp med din ektefelle.

Tips

 • Hvis vennen din foretrekker å ikke ha telefonsamtaler eller besøkende, ikke ta det personlig. De vil alltid huske at du formidlet en interesse og bekymring i deres utvinning prosessen.
 • Mens du kan være mer opptatt av å pålegge eller forstyrre din venn under restitusjonsfasen er din venn mer sannsynlig å være glad for å vite at du tenker på dem da ikke hører fra deg i det hele tatt!
  • Ikke over-gjøre solskinn! Å ha kirurgi er en traumatisk opplevelse, og alle må forholde seg til det på sin egen måte. Ikke fortell din venn hvor heldige de er at de har tilgang til stor forsiktighet eller at de alltid "høres bra". Din venn kan ha gått gjennom noe langt mer traumatisk enn det som blir kommunisert til deg, og høre "tvunget optimisme" kan føle seg mer ned.
 • Når de føler seg opp til det, tilby å ta dem for en kort kjøretur rundt i byen. Bare å komme seg ut av huset for en stund kan redusere følelsen av isolasjon.
 • Mens du bruker e-post for å kommunisere dine følelser er stor, mener at din venn ikke kan være godt nok til å sjekke e-post. Det kan være vanskelig for din venn å sitte ved en datamaskin for en lengre periode for å sjekke e-post, derfor kan dine beste intensjoner ikke bli realisert før dager senere. Mens vi alle har travle hverdag, ta litt tid ut av deg å ta en telefon i stedet for e-post. Eller gå den gammeldagse rute og send et kort!