Wkano

Hvordan å uttrykke kjærlighet

Du skal bygge og vedlikeholde følelser mellom deg og en annen person, er det viktig å vise dem at du bryr deg om dem på måter som de vil forstå og sette pris på. Som beskrevet i Dr. Gary Chapman bok, The Five Kjærlighet Språk, er det fem kategorier for uttrykk for kjærlighet, og hver person er medfødt innstilt til én type uttrykk over de andre. Læring hver modus for å uttrykke omsorg følelser vil hjelpe deg å forbedre kvaliteten av dine nærmeste relasjoner.

Trinn

Hvordan å uttrykke kjærlighet. Oppdage hva som gjør at personen føler seg mest elsket.
Hvordan å uttrykke kjærlighet. Oppdage hva som gjør at personen føler seg mest elsket.
 1. 1
  Oppdage hva som gjør at personen føler seg mest elsket. Prøve forskjellige metoder, og se hva som genererer mest positiv respons. Det kan være noe som du ikke er vant til å gjøre, men hvis hensikten er å uttrykke kjærlighet til noen, bør du lære å gjøre det på måter som personen vil sette pris på de fleste. Legg merke til at ingen enkelt metode som fungerer for alle, og noen kan føle seg elsket av det, mens andre kanskje ikke. Det er ingen universelt effektiv tilnærming, selv for en bestemt "kjærlighet språk"; hvert språk har forskjellige "dialekter" innen det, så ta hensyn til hva som fungerer best.
  De fem kjærlighet språk er (i ingen spesiell rekkefølge):
  • Ord Affirmasjon
  • Quality Time
  • Handlinger for bruk
  • Fysisk Touch
  • Gaver
 2. 2
  Snakk ord aksept. Noen folks lengsel etter kjærlighet og aksept er best fornøyd med verbale (og) uttalelser. Uttrykke takknemlighet og takknemlighet for det de gjør. Gi dem og oppmuntring.. Prøv å variere ordene du sier i å uttrykke din omsorg for personen å forhindre gjentatte uttalelser fra å bli kjedelig.
  • Mens du snakker positivt på alle måter engenders kjærlige følelser i de mest tilpasset ord aksept, tøffe eller vil fordømme ord ha motsatt effekt, noen ganger forårsaker dype følelsesmessige sår som kanskje aldri bli helt glemt. Fordi ord kan ha en slik betydelig innflytelse, er det viktigste å være positiv i stedet for fordømmende i hva du sier. Lær å prise folks beundringsverdige kvaliteter og verdig innsats, og erstatte med konstruktive råd hvis det er berettiget.
 3. 3
  Del kvalitetstid. De som foretrekker kvalitet tid ønsker å gjøre ting sammen. Ta notis av deres foretrukne aktiviteter, og prøver å starte litt tid sammen i å gjøre disse tingene. Engasjere seg i kvalitet samtale. Gå turer. Spille spill. Plan og arbeide sammen. Uansett hva du gjør, tilbringe tid med dem, ikke bare i nærheten av dem. Å gi dem din oppmerksomhet er hva som er viktigst.
 4. 4
  Utføre handlinger av tjenesten. Foreldre spør ofte det av sine barn, og ektemenn og hustruer ber det av hverandre, men tjenesten kan være mye mer meningsfylt for noen mennesker. Rengjøring rundt huset, matlaging, gjøre vaskeri, yardwork, og diverse andre småting kan være en veldig kjærlig uttrykk for noen. Se etter måter å din kjære med oppgaver som vil bidra til å lette deres fysiske, mentale eller emosjonelle byrder. Tjenesten kan være spesielt verdsatt når det er uventet.
 5. 5
  Initiere fysisk berøring. Mange former for fysisk kontakt kan være en varm, kjærlig gest. Hold hendene. Klapp eller gni ryggen eller armen. Gi. Være mottakelig for passende gester av fysisk kontakt, og velg passende tider fritt omfavne din kjære.
 6. 6
  Gi gaver. Objekter kan være symboler på en kjærlighet, som konkrete, visuelle påminnelser. De trenger ikke å være dyrt eller langvarig, hjemmelagde gaver og enda midlertidige ting som blomster og mat kan være svært effektive visning av følelser. Bare sørg for at du ikke stole for mye på tidligere gaver å formidle bevis på din kjærlighet til den personen;.
  • Til de som er mer følelsesmessig pris på gaver, kan ens fysiske tilstedeværelse også være spesielt verdifullt, med en kropp på en måte være et symbol på hengivenhet, og "å være der" for dem i stressende øyeblikk, er det bare å holde seg nær, er spesielt meningsfylt.
 7. 7
  Utvid uttrykk for kjærlighet i flere tilnærminger. Innlemme andre språk i tillegg til personens primære kjærlighet språk vil bedre demonstrere en godt avrundet uttrykk for å bry seg om dem. En person kan sette høy verdi på mer enn én kjærlighet språk, så sørg for å prøve dem alle. Også, ikke begrense deg til bare én eller noen få uttrykksmåter innenfor et språk, kan du senere oppdager en enda mer effektiv demonstrasjon av kjærlighet.
 8. 8
  Uttrykke kjærlighet regelmessig. For viktige relasjoner, spesielt med din ektefelle eller andre familiemedlemmer, sørg for å vise din kjærlighet ofte, stadig uttrykke omsorg for dem i et mylder av måter, spesielt på det språket de forstår best. Det er allment antatt at "det er tanken som teller," men tanken teller bare når gaven eller andre uttrykk for kjærlighet er faktisk gitt. Skjulte kjærlighet fordeler ingen.

Tips

 • Kjærlighet er ment for å deles. Ikke vær flau om å ha og handle på gode intensjoner om å styrke dine relasjoner med andre.
 • Hvis du har prøvd dem alle og det ikke fungerer, kan de bare være å ha en dårlig dag. Gi dem tid.
 • En indikasjon på hva noen primære kjærlighet språk kan være er det de pleier å gjøre for andre mennesker.
 • Forstå betydningen av disse metodene. Vanligvis, hvis de ikke er forstått, er det ikke meningen eller rette betydningen.
 • Du kan være i stand til å skjelne din egen eller dine kjære primære kjærlighet språk uten å lese en av bøkene som fokuserer på de fem Kjærlighet språk, men eksempler og forklaringer gitt i dem bidra til å avklare aspekter ved hvert språk som er lett oversett.