Wkano

Hvordan bære en claddagh ring

Claddagh ring er en tradisjonell irsk smykker element bestående av et par hender, som symboliserer vennskap, et hjerte, som symboliserer kjærlighet, og en krone, som symboliserer lojalitet. Det er ofte brukt som en giftering eller mer uformelt som et stykke iøynefallende smykker. Lær hvordan å bære en Claddagh ring, enten du velger å blåse den med romantiske mening eller vise den i en mindre tradisjonell måte.

Trinn

Hvordan bære en claddagh ring. Bære ringen på ringfingeren på høyre hånd.
Hvordan bære en claddagh ring. Bære ringen på ringfingeren på høyre hånd.

Iført en ring før ekteskapet

 1. 1
  Bære ringen på ringfingeren på høyre hånd. Før du gifter deg, skal ringen bæres på høyre hånd, i stedet for venstre. Iført den på ringfingeren viser at du er romantisk anlagt, men har ennå ikke funnet den personen du kommer til å gifte seg.
 2. 2
  Bære ringen med hjertet vendt ut til å vise at du er singel. Hjertet skal peke mot slutten av fingeren din, i stedet for inn i sentrum av hånden din, og kronen skal peke innover. Dette viser verden at du er åpen for å finne kjærligheten, og at hjertet ditt er tilgjengelig for å gi til en annen person.
 3. 3
  Bære ringen med hjertet vendt i å vise at du dater. Når du har funnet noen spesielle og forpliktet seg til å date dem, slår ring rundt slik at hjertet peker mot midten av hånden din. Dette viser at hjertet ditt er utilgjengelig for øyeblikket. Forlate ringen på høyre ringfinger, men siden du fortsatt er ugift.

Iført en ring etter engasjement

 1. 1
  Bære ringen på ringfingeren på venstre hånd. Iført en ring på denne fingeren er et tradisjonelt symbol på engasjement eller ekteskap i mange kulturer, og irsk kultur vedtar dette også. Når du bære en Claddagh på venstre ringfinger, er det et tegn på at du har funnet den du skal tilbringe resten av livet med.
 2. 2
  Bære ringen med hjertet vendt ut å vise at du er engasjert. Før du sier dine løfter, kan du bruke ringen som en forlovelsesring. Facing the heart out viser at du er engasjert, men du fortsatt ikke har giftet seg.
 3. 3
  Bære ringen med hjertet vendt i å vise at du er gift. Mange irske folk bære Claddagh vingen som en giftering. Hjertet står overfor i å vise at du er i et fast forhold og at hjertet ditt har blitt fanget. Ringen er reversert under vielsen.

Finne din egen mening

 1. 1
  Bære ringen for å vise din arv. Mange irske folk slitasje Claddagh ringene som et symbol på deres irske arv, snarere enn som en måte å vise sin romantiske status. Claddagh ringene kan brukes på hvilken som helst finger og kan skrus i begge retninger, avhengig av hva som mest behagelig for personen seg ringen.
  • Noen mennesker slitasje claddagh ringer på kjede kjedene, snarere enn på fingrene.
  • Claddagh ringene kan også brukes på armbånd, eller oppbevares i lommen som en sjarm.
 2. 2
  Bære ringen å huske noen spesielle. Claddagh ringene lage meningsfulle gaver til venner og slektninger, uansett om romantikk er involvert i ligningen. Hvis du mottok en Claddagh ring som en gave og ikke ønsker å bruke den til å vise din romantiske status, er det helt fint å bruke den slik du velger.

Tips

 • Det finnes mange forskjellige typer claddagh ringer, for eksempel de med birthstones, diamanter, gull, sølv, eller platina. Selv om de alle mener det samme, kan en annen type viser tilpassing hvis du planlegger å gi det til noen andre.

Kilde og sitater