Wkano

Hvordan bli kvitt fett hår

Ser håret fettete ved slutten av dagen? Hodet produserer olje holde hodebunnen og håret sunt, men hvis din ser ut som den trenger å bli vasket igjen et par timer etter at du shampoo det, kan det hende at oljeproduksjonen være ute av balanse. Lær hvordan du kan bli kvitt fett hår ved å starte en ny vask rutine, bruker de riktige produktene og har et par triks i ermet.

Trinn

Hvordan bli kvitt fett hår. Slutte å vaske håret hver dag.
Hvordan bli kvitt fett hår. Slutte å vaske håret hver dag.

Start en ny vask rutine

 1. 1
  Slutte å vaske håret hver dag. Når du vasker håret ditt, spesielt hvis du bruker en sjampo laget for å kutte fett, strippe deg bort hårets naturlige oljer. Dette fører til at talgkjertlene til å gå inn i overdrive og produsere mer olje enn du trenger for en sunn hodebunn. Å få ting tilbake på sporet, vaske håret ikke mer enn tre ganger i uken.
  • I løpet av den første uken, vil håret ditt ser fettete i mellom vask, siden hodet er fortsatt brukes til å produsere for mye olje. Plan på seg updos og hatter når du forlater huset mens du venter på at ting skal bli tilbake i balanse.
 2. 2
  Undersøke håret etter en uke med mindre hyppig vask. Stanser den fettfrie lenger nå? Hvis du fortsatt har problemer med for mye olje produksjon, redusere vask to ganger i uken.
  • Noen mennesker er genetisk utsatt for å produsere mer olje enn andre. Hvis fett problemet ikke forsvinner med mindre hyppig vask, steg opp tøyet til annenhver dag.
  • Andre mennesker er i stand til å vaske håret bare en gang eller to ganger i uken uten at det ser fettete. Finn frekvensen som fungerer best for biologien deres.
 3. 3
  Ikke bruk for mye sjampo. Bruker for mye sjampo, som å vaske håret for ofte, fører til at talgkjertlene til å produsere for mye olje.
  • En kvart stor mengde sjampo bør være tilstrekkelig. Øke den litt hvis du har ekstra lang eller tykt hår, og redusere det til en krone-størrelse beløp hvis du har tynt eller kort hår.
  • Ikke skrubb hodebunnen med sjampo. Du hodebunnen trenger ikke å bli skrubbet ren, foruten irriterende det, skrubbe hodebunnen med sjampo vil sikkert gjøre olje kjertler overaktiv.
 4. 4
  Droppe balsam. Hvis du bare vaske håret et par ganger i uken, kroppens naturlige oljer er tilstrekkelig balsam for håret ditt. Legge mer balsam vil bare gjøre håret blir klissete raskere, spørre hyppigere hårvask og forevige syklusen av olje overproduksjon.

Bruk produkter som fremmer sunt hår

 1. 1
  Ikke bruk sjampo med sulfater. Natrium laurbær sulfat og andre relaterte kjemikalier er gode rengjøringsmidler, men de er for sterke for håret. De fjerner fett og oppbygging så effektivt at de føre til at talgkjertlene å overkompensere.
  • Velg en sjampo som er merket "sulfat-fri" og er laget med naturlig rensemidler.
  • Noen mennesker kommer til et punkt der deres hode oljeproduksjon er så balansert at de ikke lenger trenger sjampo. Hvis du klarer å kutte ut sjampo helt, kan du rense håret med bare naturlige ingredienser som vann og bakepulver.
 2. 2
  Embrace naturlige balsam og styling produkter. Balsam, hårspray, og geleer har ofte kjemikalier som bygges opp i håret slik at det ser fettete. Hvis du bruker produkter laget med naturlige ingredienser, vil du ha mindre oppbygging og du trenger ikke å vaske håret så ofte.

Behandle håret for å holde det ser friskt

 1. 1
  Ha håret til rett lengde. Hvis hodet produserer mye olje, så har langt hår eller en høy vedlikehold stil kan gjøre det vanskeligere å kontrollere fett. Hvis du føler deg komfortabel med den ideen, prøv en kortere hår-stil.
 2. 2
  Få timingen ned. Hvis du har en stor hendelse som kommer opp, vil du ønsker å vaske håret samme dag for å sørge for at det ser ut som fersk som mulig. Tid din sjamponering syklus, slik at du ikke har vasket håret i noen dager før den dagen av arrangementet. Håret bør holde fri for fett for hele dagen.
 3. 3
  Embrace tørr shampoo. Tørr shampoo er en duftende pulver som du bruker på håret ditt til å absorbere fett og gjøre det lukter friskt. Bruk den rundt hårfestet eller deler til umiddelbart å gjøre håret ditt ser mindre fettete.
  • Tørr shampoo er flott å ha på hånden for dagen før du vasker håret ditt, når det på sitt greasiest.
  • Baking soda, talkum og andre pulver er også effektiv for å absorbere fett.

Tips

 • Husk å skylle grundig når du vasker håret. Shampoo rester vil irritere huden og stimulerer fett produksjon.