Wkano

Hvordan du kan overvinne og forlate sjalusi

Denne artikkelen inneholder flere nyttige og praktiske tips om å overvinne sjalusi i et romantisk forhold..

Sjalusi er en sint følelse som stammer fra en tro på at det er bare en begrenset mengde av kjærlighet til å gå rundt, og at din kilde til kjærlighet blir redusert ved nærvær av en annen person.

Dette betyr at det er en følelse som har utviklet seg til å beskytte sine ressurser, særlig kjærlighet og pleie. Det er en ubehagelig følelse å oppleve og er svært vanskelig å riste. Sjalusi kan være enten rasjonelle eller irrasjonelle.

Rasjonell sjalusi oppstår når ens kjærlighet og pleie ressurser blir omdirigert av en annen. På den annen side er irrasjonelle sjalusi når du oppfatter din kjærlighet og pleie ressurser skal viderekobles, når det faktisk er de ikke. Tilsvarende oppstår irrasjonelle sjalusi når du ikke er virkelig kontraktsmessig rett til at kjærlighet og pleie.

På noen måter, er rasjonell sjalusi en nyttig følelse å varsle deg om behovet for å kommunisere dine behov til din kjære, og minne dem om at du trenger deres kjærlighet og pleie. Men irrasjonelle sjalusi betyr at dine følelser ikke er basert på en rettferdig vurdering av situasjonen, og at du kaster bort dine energier. Muligens kan dette føre til ødeleggelse av en allerede eksisterende forhold, eller tap av muligheten til å utvikle et forhold.

Ikke alle er så godt integrert og utviklet at de tror at det er en uendelig kilde av kjærlighet for dem. Alle på tider føler at deres kjærlighet blir viderekoblet. Hvis du har rasjonelle sjalusi, da kommunikasjonen av dine behov er nødvendig. Hvis du har irrasjonelle sjalusi, og deretter prøve noen av disse trinnene:

Trinn

Hvordan du kan overvinne og forlate sjalusi. Irrasjonelle sjalusi kan forgifte ethvert forhold.
Hvordan du kan overvinne og forlate sjalusi. Irrasjonelle sjalusi kan forgifte ethvert forhold.
 1. 1
  Irrasjonelle sjalusi kan forgifte ethvert forhold. For eksempel kan det ødelegge god kommunikasjon mellom mennesker, forårsaker en nedadgående spiral av grunnløse argumenter og kamper. Klart, er følsom åpen kommunikasjon nøkkelen. Snakke, uttrykke dine behov og hva du er villig til å gi. Være en fredsskaper. Være en løsning finder, ikke en anklager. Pass på at du ikke basere en slik ubehagelig følelse på utilstrekkelig bevis.
 2. 2
  Irrasjonelle sjalusi indikerer usikkerhet i en persons egenverd og mangel på tillit til hans eller hennes evne til å tiltrekke seg og beholde en partner interessert. En elsker som mistenker en partner av utroskap uten å ha reelle bevis for at kunne bokstavelig talt "terrorisere" ham eller henne ved stadig å anklage og avhør. Dette kan også føre til en selvoppfyllende profet, være mistenksom mangel på tillit, og avhør partneren din om hans oppholdssted i en etterforsker derved forårsake unødvendige kamper, konflikter en slutt bryte-ups av relasjoner som ellers hadde stort potensial til å utvikle og blomstre. Ikke la dette skje med deg. Hvis du mener at du underlagt din partner til sjalusi, starter arbeidet med å fjerne den umiddelbart.
 3. 3
  Ironisk nok, kan noen mennesker utvikler sjalusi når deres forhold er stor, og de ​​er veldig fornøyd med sin partner. Deres sjalusi og deres possessiveness er en bivirkning av deres ønske om ikke å miste noe som er veldig spesiell og svært verdifullt for dem. Og jo mer dyrebar partneren er til dem, jo ​​mer nøye mennesker vokte ham / henne ved å være sjalu. At bekymring og frykt for tap av noen svært sjeldne og spesielle fører folk til å overbeskytte den.
 4. 4
  Eliminere sjalusi er ikke en rask prosess. Sjalusi er en egenskap av karakter, en sinnstilstand og en følelse, og som sådan - å bli kvitt det er en gradvis utvikling som krever arbeid, selvrefleksjon, tålmodighet og utholdenhet.
 5. 5
  Den store nyheten er at belønningen for å håndtere og overvinne sjalusi vil trolig holde deg fri for sjalusi for resten av livet ditt, og vil gjøre dine fremtidige relasjoner mye mer vellykket.
 6. 6
  Så, hva er fremgangsmåten at du kan ta for å håndtere og overvinne sjalusi og possessiveness? Den første og viktigste skrittet i arbeidet med sjalusi er, i likhet med mange andre saker er erkjenner at du har et problem. De fleste som har sjalusi problemer er i fornektelse og nekter å innrømme at deres oppførsel og oppfatning er irrasjonell og deres mangel på tillit er underbygd av noen reelle fakta. Erkjennelsen av at du har et problem er avgjørende for din motivasjon for å jobbe med det, og til din suksess i å overvinne sjalusi. Når du har passert dette viktig første skritt, og har innsett at du er sjalu, kan det være i din beste interesse å vedta følgende, velprøvde-å-være-effektive tro som gradvis eliminere din sjalusi og alle dens manifestasjoner:
 7. 7
  Bli bevisst og akseptere det faktum at om du stoler på personen du er med eller ikke, om du spørsmålet hans handlinger eller ikke, og om du "spionere" på ham har ingen positiv effekt på hans oppførsel og trofasthet. Hvis en mann eller en kvinne ønsker å jukse, vil han / hun finne en måte å jukse, og det er ingenting du kan gjøre for å hindre det. Så stopper det! Slutte å anta det verste om ham. Stoppe lurer på hvor han er og hva han gjør til enhver tid! Anta det beste om din partner og hans trofasthet til deg til og med mindre du har reelle grunner til å tro noe annet.
 8. 8
  Husk at den eneste grunnen, er det eneste som holder din partner rundt deg hans ønske om å være sammen med deg. Ingenting annet holder noen av dere i nærheten av hverandre. Og hans ønske om å være sammen med deg kommer IKKE fra press, din å være sjalu eller dine forsøk på å overbevise ham om å være trofast mot deg, men fra andre kvaliteter som gjør deg attraktiv og ønskelig. Din innsats for å holde partneren din ikke har noen positiv effekt på forholdet. Hvis noe, kan det sette overskytende press på vedkommende - noe som ingen liker og tåler veldig lenge. Husk at den beste "bånd" er den løse ett eller enda bedre - et totalt fravær av dette. For å fjerne tankene fra sjalu tanker, bli litt mer egoistisk. Bruk mer av din tid og din emosjonelle og intellektuelle ressurser på å bygge deg selv som en person i stedet for å oppfatte deg selv som en del av forholdet. Arbeid på din karriere og dine andre mål. Ta en klasse i et felt som du har en interesse i, lære et nytt språk, engasjere seg i en form for kreativ kunst, ta en dans klasse, og gjøre noe annet som du har eller kan ha en interesse i, slik at det er mer til livet ditt enn bare dette forholdet, og så at livet ikke dreier seg om en gitt person og hans trofasthet til deg. Forfølge andre mål i livet ditt vil hindre deg fra å fokuserer for mye på partneren din, og vil holde deg i en mye sunnere emosjonelle tilstand, fri for sjalusi.
 9. 9
  Ved å bli kvitt sjalusi, vil du stille ut noen av de mest attraktive kvaliteter i deg: sunn fornuft, din tillit til deg selv og din evne til å tiltrekke seg den andre personen og opprettholde sin eksklusive romantisk interesse i deg, din verdi som en klok person, og din tillit til partneren din følelser. Ikke gå glipp av en så enkel måte å demonstrere de gode kvaliteter av stigende langt over sjalusi.
 10. 10
  Husk, det er ingen forsikring eller inkassobyrå for ethvert forhold og sjalusi absolutt ikke vil bidra til å gjøre den mer stabil. Enten du er tilfeldig dating noen eller er gift, enten du har vært sammen i en måned eller tjue år, er det mulig at forholdet vil ende når som helst i hundre mulige årsaker. Ikke for å være negativ, men du bør være klar over realitetene i alle relasjoner. Hva betyr dette for deg? Dette betyr at du bør nyte og sette pris på dine relasjoner så lenge de varer, men samtidig akseptere og omfavne muligheten for at slike forhold kan være over en dag. Og hvis det er, vil det være vanskelig, men du vil komme over det. Det vil ikke være slutten av verden for deg. Din plikt er å være den beste du kan være i et forhold som du ønsker å ha. Resten er ikke opp til deg. Resten avhenger av partneren din, og du har ingen kontroll over det, og uansett hva du har ingen kontroll over, ikke bør bekymre deg eller være en årsak til dine bekymringer.
 11. 11
  Som du er vellykket kjemper sjalusi, vil du begynne opplever enorm frihet - frihet til å nyte ditt kjærlighetsliv uten å beskatte smerten av sjalusi og usikkerhet og gleden av å gi partneren din en bedre, klokere, sterkere og lykkeligere deg!