Wkano

Hvordan komme ut av en kamp med din beste venn

Uansett hvor stor din beste venn er, slåsskamper og uenigheter er bundet til å skje en gang i en stund. Vi er alle mennesker. Hvis du virkelig bryr oss om hverandre, vil du finne en måte å finne ut av det. Her er hvordan å reparere et vennskap og komme tilbake på sporet med din venn.

Trinn

Hvordan komme ut av en kamp med din beste venn. underliggende årsaken til.
Hvordan komme ut av en kamp med din beste venn. underliggende årsaken til.
 1. 1
  Isolere problemet. Før du kan løse situasjonen, må du vite hva som gikk galt. Du må gå under han-sa hun-sa småerte og finne ut hva som var den underliggende årsaken til konflikten. Vurdere:
  • Hvis du og din venn faktisk hadde en konfrontasjon, tenke på hvordan situasjonen gått fra din side. Hva virkelig haket du av? Hadde svaret ditt eskalere spenningen? I så fall, hvordan? Lag en liste over hva du følte de viktigste problemene var og tenke på hva din venn kan ha tenkt fra deres perspektiv. Praktisere empati ved å sette deg selv i deres sko og vurderer mulige feiltolkninger.
  • Hvis du vet at ditt sinne førte deg til å gjøre noe som skader din venn, beklager at handlingen (hvis du føler deg lei og sannferdig tror det er dårlig) nå og si at du ikke hadde tenkt på at det skal skje. Noen ganger kjemper over en ting eskalere til utskjelling og tegning i tangentiale konflikter. Hvis du vet du krysset en grense, beklager nå å vise at du har innsett at du feilaktig la din vrede få det beste av deg og vise at du er klar til å snakke om det fundamentale problemet.
  • Hvis ingen faktiske konfrontasjon oppstod, og du føler at din venn er ignorerer deg fordi du har gjort noe for å skade dem, tenke på hvordan din siste interaksjonen inntraff. Visste du sier eller gjør noe som kan oppfattes som støtende? Har du ikke klarer å vurdere din venns følelser på et følsomt tema? Det kan være lurt å konsultere felles venner som kjenner dere begge godt, men ikke la samtalen tilfaller inn sladre eller beskyldninger. Målet ditt er å gjøre det du kan for å finne ut hva som er galt, men hvis du er på et blindspor, vil du ønsker å bare starte en samtale med vennen din og spør.
  • Hvis du er den som har opprørt, sitte ned og prøve å finne ut hva sette deg av. Har du blitt putret over noe for en stund? Har din venn gjør en dum kommentar at du tok for personlig? Er du bare har en dårlig dag? Hvis svarene på disse spørsmålene indikerer at sinne bør være kortsiktig og utilstrekkelig for å rettferdiggjøre avslutte vennskapet, så bør du tenke over hva det vil ta for deg å være i stand til å tilgi din venn.
 2. 2
  Når du vet problemet, tenke på hvordan det kan løses. Først vurdere det fra ditt perspektiv og hvilke endringer du er villig til, eller føler at du bør gjøre. Dette er utgangspunktet for et kompromiss. Så tenk over hva du ønsker å spørre din venn til å gjøre.
  • Hvis det er en ensidig situasjon der du er 100% på feil for wronging din venn eller vice-versa, kan du være i stand til å bare foreslå gjøremål for den ene parten. Men husk at selv om en person skadet den andre, kunne det ha vært helt utilsiktet, og resultatet av en rimelig forståelse. En avtale kan gjøres for offeret å prøve å ikke ta slike ting så personlig i fremtiden, for å ikke være så paranoid eller sensitiv, osv. Dette kan bare være en forskjell i personlighet som begge parter vil kjempe for å overvinne - ett parti prøver å være mer følsomme for andres følelser og den andre parten prøver å ikke ta ting så personlig - men det er den dynamiske som markerer sterke vennskap.
  • Kom opp med fornuftige løfter at begge sider vil føler er rettferdig og relativt lik (eller i det minste proporsjonal skylden). Ikke vær hevngjerrig eller tenke på dette er en konkurranse der du prøver å vinne over din venn. Det er ikke det å løse konflikter handler om, og du må la slike antagonistiske tanker på døren før du har en sjanse til å lykkes.
 3. 3
  Sett opp en samtale med din venn. Sende et notat til din venn forklarer at du har gjort noen refleksjon omkring konfrontasjon din, og du tror at dere begge vil ha nytte av en rolig diskusjon over grunnleggende konflikt. Du vil gjerne høre deres side av historien - en samtale må skje før selve forsoning kan skje, og du håper at din venn vil ta seg tid til å sitte ned med deg snart.
  • Tror ærlig og hardt om hva du gjorde galt i denne situasjonen, og forberede deg til å be om unnskyldning. Det er den beste måten å virkelig vise din venn som du ønsker å forene.
  • Ikke be om unnskyldning på en måte som klandrer din venn. I stedet for å si "Jeg beklager at du følte fornærmet av det jeg sa," sier: "Jeg beklager at jeg fornærmet deg." Den første setningen legger skylden på vennen din, den andre tildeler den til deg.
  • Prøv å ikke tilby en oppramsing av unnskyldninger. Del din side av historien med I-meldinger om hvordan du følte i situasjonen for å gi din venn litt perspektiv, men ikke ramme ting på en måte som gjør at det virker som om du prøver å unngå skyldfølelse. (For eksempel "Jeg følte seg truet da du prøvde ut for den samme delen" i stedet for "Jeg kan ikke tro at du ville prøvespille når du vet hvor dårlig jeg ønsker at en del!").
  • La din venn til å lufte litt. Han eller hun kan fortsatt være aktivt sint. Tillate at sinne å komme til uttrykk, og deretter kommunisere igjen at du beklager. Spør om det er noe annet du kan gjøre for å gjøre det opp til din venn.
  • Være oppriktig. Bare be om unnskyldning hvis du er virkelig lei meg - ellers vil vennen din kunne se at du ikke mener det. Hvis du fortsatt er sint, ta litt tid til å roe ned og komme til et sted hvor du føler deg lei.
  • Plukk det rette øyeblikket. Hvis mulig, prøv å finne et tidspunkt når du kan si unnskyld til din venn på-person, uten et publikum. Hvis det ikke fungerer, tilby en telefonsamtale eller et notat. Tekst din unnskyldning som en absolutt siste utvei.
 4. 4
  Lag en fred-tilbud. En fred tilbud kan være så enkelt som å tilby en klem, eller forseggjort som gjør din venn en gave. Uansett hva det er, bør det formidle en følelse av goodwill og la vennen din vite at du verdsetter ham eller henne. Her er noen ideer:
  • Skriv en fin brev som beskriver hvorfor dere to er venner.
  • Lag en batch av informasjonskapsler.
  • Tilby deg å hjelpe vennen din kjøre en kjedelig ærend.
  • Foreslå en morsom aktivitet du kan gjøre sammen.
 5. 5
  Komme tilbake til det normale så snart som mulig. Ikke dvele ved kampen eller holde bringe den opp. I stedet jobbe hardt på settling tilbake til den vanlige rutinen og behandle din venn som argument aldri skjedd. Du og din venn skal begge la ting gå til å gi hverandre muligheten til å re-tjene deres tillit.
 6. 6
  Vit når du skal gå videre. Hvis du har oppriktig forsøkt å be om unnskyldning, demonstrere din vennskap, eller søke hjelp og din venn har fortsatt å avvise din innsats, kan det være på tide å avslutte vennskapet. Noen som ikke setter pris på hva du gjør for å prøve å løse problemet enten er for sint til å forene eller bør ikke være din venn i første omgang.
  • La døren stå åpen. Ikke ta denne muligheten til å få opp hver eneste ting vennen din har gjort til sinne deg og virkelig brenne broer. I stedet la ham eller henne vite at du beklager at vennskap er brutt, og du er villig til å gå gjennom det når den andre personen er klar.

Tips

 • Alltid være helt ærlig. Hvis du har et problem, nøye snakke det over. Holde den i og la den ut når du er sint vil bare føre til en annen kamp.
 • Ikke la din vrede få det beste av deg. Pass på hva du sier eller det vil gjøre ting verre.
 • Hvis vennen din blir sjalu eller sint lett, sørg for at du ikke gni ting inn til dem. Vær forsiktig med hva du sier også.
 • Ikke vær redd for å være ekte. Det er greit å gråte: det blir følelser ute og gjør at du føler deg mye bedre.
 • Du må sette din beste venn først om hun eller han er den opprørt. Ikke klandre deg selv eller din venn. Prøv å få ting sortert ut, og som kan hjelpe.
 • Din venn kan virke sint på deg ved å være med en annen venn, men det bare gjør deg sjalu fordi de fortsatt ønsker å være din venn. Deres alltid villig til å hjelpe deg ut og komme tilbake i sporet!
 • Du bør ikke være en å si beklager hver gang. Hvis du føler at din venn aldri beklager, bør du ta dette opp i en rolig og snill måte.
 • Hvis du trenger å hjelpe noen komme gjennom, gjør det! Det gjør deg og at personen føler seg bra etterpå.
 • Noen ganger fungerer det ikke med en gang. La tid å bosette ting.
 • Ved å si unnskyld og sortere ut problemet betyr ikke nødvendigvis at din venn er så nær deg som han / hun var før. Prøv å gjøre dem så nært som de pleide å være. Du trenger bare å sende dem kort eller bringe dem en liten gave.
 • Hvis du vet at din beste venn blir virkelig jobbet opp over visse ting, som sport eller karakterer, ikke gni det i hans eller hennes ansikt når du gjøre det bedre enn de gjør i noen av disse situasjonene. Bare gratulere vennen din for å prøve, og hvis han / hun spør hvordan du gjorde det, så høflig dele seieren. Det er sannsynlig at han / hun vil være glad for deg, og glad for å feire gevinsten din!
 • . La følelsene vise hvordan du føler deg og ikke vær redd for å si din beklager eller avslutte vennskapet bare være deg selv, og hvis det ikke er nok for ham eller henne da de der aldri din venn i første omgang.
 • Ikke hold en grudge.
 • Noen skoler har peer mekling programmer, men ikke får hverandre på noen flere problemer enn din i. Hvis det blir et reelt problem, bør du vurdere å spørre læreren din om en rådgiver / peer mekling henvisning. Peer meklere og rådgivere er der for å hjelpe.
 • . Som de alltid si hvis du elsker noe sette den gratis hvis den kommer tilbake til deg så det var din, men hvis den ikke gjør det så er det aldri var din.