Wkano

Hvordan man skal håndtere en inntrenger i hjemmet ditt

Du våkner opp midt på natten. Du trodde du hørte en lyd. Et blikk på klokken forteller deg at det er 02:00 Det var sannsynligvis katten... eller var det noe annet? Der er det igjen. Bør du undersøke støy, eller bare snu og gå tilbake til å sove? Enda verre, hva ville du gjøre hvis du våknet opp og det var en mann som står ved enden av sengen med en kjøkkenkniv, en pistol eller andre våpen?

Trinn

Hvordan man skal håndtere en inntrenger i hjemmet ditt. Være proaktiv og ta umiddelbar handling dersom du våkne til en støy eller innbruddsalarm.
Hvordan man skal håndtere en inntrenger i hjemmet ditt. Være proaktiv og ta umiddelbar handling dersom du våkne til en støy eller innbruddsalarm.
 1. 1
  Være proaktiv og ta umiddelbar handling dersom du våkne til en støy eller innbruddsalarm. Ikke vær passiv og holde sengen tenker på en rasjonell grunn til støy.
 2. 2
  Stenge døra soverom, låse den og legger en barrikade bak det. En stol fast under håndtaket, eller en tung kommode skjøvet på plass vil være tilstrekkelig. Ikke prøv og blokkere døren ved hjelp av din egen kropp.
 3. 3
  Slå på lysene og kontakte politiet. Gjøre det fra en mobiltelefon, land linje kan bli kuttet, eller inntrengeren kunne lytte på samtalen.
 4. 4
  Utstyr deg selv med noe effektivt. Et balltre, en golfkølle, eller spesielt et skytevåpen hvis du har en. Vær forberedt og villig til å bruke den hvis inntrengeren bryter gjennom barrikaden din. Du tenker kanskje at du vil komme i trøbbel for å såre noen, men det er nødvendig hvis det skal beskytte liv.
 5. 5
  Lage bråk hvis du er trygg. Skrike, hyle, hoppe opp og ned og rope at du har ringt politiet. Støyen kan skremme inntrengeren unna. Det kan også øke adrenalinet og bedre utstyre deg å håndtere en konfrontasjon.
 6. 6
  Åpne vinduet ditt. Dersom en inntrenger bryter gjennom barrikaden din, vil du minst ha en rømningsvei. Du kan også ringe til politiet når de kommer.
 7. 7
  Bli satt. Når politiet ankommer, bo i din låst rom før de har ryddet huset og banket på døren din.
 8. 8
  Be politiet om å sjekke loftet / loft og kjeller. Din verste frykt kan bli realisert hvis, når politiet har gått, er inntrengeren fortsatt i huset.
 9. 9
  Vurdere å bo sammen med en venn eller nabo for resten av kvelden.
 10. 10
  Late søvn hvis du våkner opp med en inntrenger på rommet ditt. Du aner ikke hva denne kriminelle tankeprosesser er, så best å ikke risikere det. De fleste profesjonelle tyver er bare interessert i å gripe ting og komme seg ut, men første tidtakere, særlig unge, kan være trigger-happy. Hvis din personlige sikkerhet ikke er synlig truet, later til å sove. Hold øynene lukket når han ser direkte på deg og ikke gå for melodrama (dvs. overdrevet snorking).
 11. 11
  Handle umiddelbart hvis han nærmer seg, eller hvis du våkner opp til en inntrenger står ved sengen din. Hvis han nærmer deg, vet du at han mener deg vondt. Handle uten å nøle.
 12. 12
  Kaste gjenstander på inntrengeren, sikter til ansiktet, hodet og brystet. Bruk puter, bøker, alarm klokker, din drikking glass - alt du kan få hendene på.
 13. 13
  Vis ingen nåde hvis det er en kamp. Inntrengeren kan være som ønsker å skade deg, ikke tilbake av før inntrengeren er tilstrekkelig behandlet. Rippe, rive, bite og spytte på fienden din for å skremme dem.
 14. 14
  Kjør til soverommet døren hvis du tror du kan gjøre det. Hvis ikke, må du kanskje engasjere inntrengeren og nøytralisere ham.
 15. 15
  Strike øyne, nese, hals, nakke og lyske hvis du må kjempe. Streik raskt og uten å nøle. Hvis inntrengeren har et våpen, bør du vurdere avvæpne ham og bruke det for din egen beskyttelse.
 16. 16
  Drepe eller uskadeliggjøre. På dette punktet, kan du ikke bare skremme ham eller grunn med ham, du enten slå ham ut eller slå ham død.

Tips

 • Den beste måten å hindre innbruddstyver er å holde dem ut helt, eller indikere at det kan vel ikke være verdt sin nød til å prøve i første omgang. "En unse for forebygging er verdt en halvkilo kur". burglarproof dørene dine, eller gjøre huset ditt ser ut til å ha en innbruddsalarm med passende klistremerker (selv om du ikke har en alarm), og du har kanskje ikke å forholde seg til problemer.
 • Bli med i et selvforsvar klasse, i det minste slik at du kan identifisere mål på menneskekroppen til å streike i selvforsvar.
 • Unngå dødelig makt hvis det er mulig. Selv om det var i selvforsvar, kan du likevel bli arrestert, og selv belastet dersom aktor mener han har en sak. Faktisk er det noen distrikter ikke anerkjenner begrepet forsvarlig drap i det hele tatt.
 • En annen ting veldig effektive er hvis du har en bil alarm, holde fjernkontroll ved sengen din. Treffer panikk-knappen vil slå alarm utenfor.
 • I de fleste stater, er det lovlig å bruke dødelig makt mot noen som ikke er autorisert til å være i din husholdning.
 • Hold soverommet døren låst om natten.
 • Vurdere å investere i en skuddsikker (dvs. bullet motstandsdyktig) vest og sette den på hvis du har tid til å sjekke ut en inntrenging. Kostnaden er sammenlignbare med en pistol og ensidige konstant passiv fordel som kan tippe balansen i din favør.
 • Installere alarmer og låser fra fullt kvalifisert og anerkjent selskaper bare.
 • Hold en mobiltelefon (med et fullt batteri) ved siden av sengen, muligens med politiet på speed dial.
 • Pepperspray eller lignende incapacitant kan være nyttig om man har et dødelig våpen som backup. Det kan være sannsynlig å gå glipp av, kan godt være nok å deaktivere inntrengeren, og vil neppe skade utilsiktede ofre. Det kan imidlertid sinne en inntrenger så mye som alle andre våpen.
 • Hunder er en ypperlig følgesvenn og også en strålende sikkerhetsvakt. Ditt velvære og personlig sikkerhet vil forbedre umåtelig hvis du får en (eller to). Andre dyr som fugler kan varsle deg om inntrengere, men er ikke skummelt. Mange hunder vil ikke pålitelig angripe noen som mater eller kjemper dem med mindre de er trent, men som kan gjøre dem mer farlig å ha rundt.
 • Trene regelmessig med det våpenet du velger å holde tett etter når du sover. Hvis du velger en pistol, sørg for at du har erfaring til å skyte rett. Hvis du velger pepperspray, vet at noen av tåken vil blåse tilbake på deg og såret. Du kan eksperimentere med en ekstra beholder.
 • Vurdere å investere i et skytevåpen, eller en alternativ våpen hvis landet ikke tillater deg å eie en pistol.
 • Når du bruker et skytevåpen, mål for sentrum av trusselen bryst avfyring to velplasserte runder til dette området vil raskt ende hjertets evne til å pumpe og vil vanligvis drepe ham umiddelbart. Hvis dette er ineffektiv brann en tredje runde til området mellom inntrengerens øyne.

Advarsler

 • Vær svært forsiktig hvis inntrengeren har en pistol eller noen form for våpen.
 • Ikke lat som han sov hvis du ser ham nærmer deg - inntrengeren kan skade deg.
 • Ikke vær redd for å ringe politiet - de ville heller søke på huset etter tegn på en inntrenger i stedet for ledetråder for en morder. Vil du heller være under arrest eller døde?
 • Vet at det er mulig at du vil bli tvunget til alvorlig lemleste eller drepe motstanderen.
 • Angående den siste advarsel, hvis inntrengeren / innbruddstyv har en kniv eller en pistol, være enda mer forsiktig fordi ett minutt du kanskje prøver å angripe ham og det neste minuttet du kanskje har mindre fingre enn du hadde.
 • Lage støy kan gjøre inntrengeren sint.
 • Husk at det som holder en inntrenger ut kan også felle deg inne - hvis du kjører fra soverommet etter at såret en inntrenger, husk at døren er mest sannsynlig boltet stengt (av deg). Planlegg en passende rømningsvei i et worst case scenario.

Ting du trenger

 • En god (working) alarm, solide låser på alle vinduer og dører (inkludert døren din soverom)
 • En skytevåpen i god stand (rengjør det regelmessig), eller en sterk bat / klubb. Uansett hva du bruker, må du vite hvordan du skal bruke den effektivt.
 • En telefon slik at du kan ringe politiet.
 • En venn ved din side med familien da marerittet er over.