Wkano

Hvordan man skal håndtere følelsesmessig fornærmende foreldre

Er du lider av følelsesmessig fornærmende foreldre? Gjør det vondt dypt? Vel, her er noe for å hjelpe!

Trinn

Hvordan man skal håndtere følelsesmessig fornærmende foreldre. Fortelle noen at du stoler på!
Hvordan man skal håndtere følelsesmessig fornærmende foreldre. Fortelle noen at du stoler på!
 1. 1
  Fortelle noen at du stoler på! Det er vanskeligere å kjempe denne kampen alene. Ha mot til å nå ut til noen om hjelp - en lærer, slektning, venn forelder, eller noen som du vet du kan stole på. Selv om det bare er en venn som ikke kan gjøre noe for å bidra til å endre situasjonen, er det viktig å la noen vite at du blir misbrukt. De kan gi deg moralsk støtte, hjelpe deg å komme bort fra foreldrene dine, eller fungere som et vitne om foreldrene dine nekter for at de noen gang misbrukt deg.
 2. 2
  Prøv å gjøre det du kan for å forebygge / unngå misbruk, eller i det minste noen av de største angrepene. Prøv å gjenkjenne den "triggere" (ting sagt eller gjort) som virkelig satt dine foreldre av. Hvis du gjenkjenner dem vil det være lettere å unngå å gjøre dem til noe lavere frekvens av misbruk. Finn også trygge steder i huset. Prøv å unngå de områdene hvor du er misbrukt mest. Finn områder (for eksempel soverommet) som fungerer som trygge havner. Hvis du er misbrukt overalt, finne et annet sted å henge, får ting gjort, og tilbringe tid, for eksempel på et bibliotek eller en venns hus. Hvis foreldrene dine lar deg gå til venns hus, gå til din venns hus etter skolen så ofte som du kan. Ikke bare kan du få støtte fra venner på denne tiden, men du er også borte fra foreldrene dine.
 3. 3
  Bite på tungen. Når du står fast blir bombardert med misbruket ikke plage foreldrene dine uansett hvor mye du ønsker å komme opp i ansiktene deres og gi dem en smak av sin egen medisin. Prøver å snakke og snakke fornuft med dem kan fungere, men blir bety tilbake vil ikke hjelpe, og vil mest sannsynlig gjøre det verre.
 4. 4
  Fortell foreldrene dine hvordan du føler. Gå til foreldrene dine på et passende tidspunkt, når de ikke er opptatt, og de er i godt humør. Du kan også være lurt å å til en nøytral / offentlig setting for eksempel en restaurant. Rolig fortelle dem hvor trist det gjør du når de setter deg ned hele tiden. Det vil gjøre samtalen mer voksen fordi du har uttalt problemet klart og rolig. Du ønsker kanskje å ha alt du ønsker å si skrevet ned, eller få den praktiseres på forhånd slik at du kan holde hodet kaldt hvis de prøver å provosere deg eller få off-topic. Husk at du også sette deg opp for muligheten for mer misbruk fra foreldrene dine hvis de ikke er på et punkt der de kan resonnere og snakke ut ting å gjøre familien situasjonen bedre.
 5. 5
  Prøv å gå videre på en positiv måte. Hvis du er i stand til å ha en god samtale med dem, og de lytter til dine bekymringer i fremtiden, vil du forhåpentligvis føle seg lettet og vet at du har oppnådd noe godt. Herfra kan du og dine foreldre håper å gå videre med livet. Hvis du ikke er i stand til å ha en god samtale eller gå videre med dine foreldre, husk at du prøvde. Du har gjort en innsats og ga foreldrene dine en sjanse til å jobbe med deg.
 6. 6
  Få litt hjelp fra en skole veiledning rådgiveren eller en terapeut. Jo tidligere du søker rådgivning jo bedre. Over tid vil den emosjonelle overgrep bare bli verre etter hvert som du blir eldre og foreldrene dine begynner å miste kontroll over deg. Dette kan forandre hvem du er som en voksen, og hvordan du ser andre. Det faktum at de føler de har gjort noe galt kan gjøre selv den sterkeste personen, over tid, føle seg elsket og som om de er på feil.
 7. 7
  Komme bort fra misbruket. Den triste realiteten er at de fleste fornærmende foreldre bo fornærmende - det er ingenting du kan gjøre for å stoppe deres atferd. Hvis dette er tilfelle, og de er ikke villig til å arbeide med å forandre, tenke lenge og hardt om måter å komme seg ut av situasjonen og bort fra misbruket. Hvis du kan komme bort fra foreldrene dine og bo hos en sympatisk slektning, DO IT. Hvis du har en god venn som du kan bo hos, DO IT. Spare opp litt penger, og lage deg en plan for hvor du skal gå for å holde deg trygg (fysisk og følelsesmessig). Vurdere å søke om kostskole eller skole hjemmefra hvis du har penger, eller å søke om tilskudd (finansielle stipend) hvis du ikke gjør det. I utgangspunktet, hvis misbruket ikke stopper, komme seg ut av huset!
 8. 8
  Har moralsk mot til å fortelle deg selv at mens noen familier er funksjonelle, er ditt klart ikke, og vil aldri være. Stol på din egen dømmekraft. Misbrukere vil bryte din vilje til det punktet at du føler deg skyldig om å tenke selv. De verste overgripere vil gjøre alt om deg i henhold til deres godkjennelse. De ser din individualitet som en trussel, og vil undergrave det, hvis ikke ødelegge det, hver sjanse de får.
 9. 9
  Ikke gråt til du er sikker på at dine foreldre (s) ikke kan se eller høre deg. Noen fornærmende foreldre faktisk tar sikte på å gjøre deg gråte, og når du gjør det, vil de tror de har vunnet, og vil fortsette å angripe deg i den samme soft spot. Som parasitter og feiginger, spiser de dine svakheter og inspirasjon. Hvis du har et søsken som du vet kan trøste deg og ta deg opp, gå rett til dem og dele dine følelser. Mesteparten av tiden de er enige, men noe av tiden er det bare du som forelder (e) er aggressive mot (scapegoating).
 10. 10
  Ring politiet hvis du kan ikke ta det lenger.

Tips

 • Ignorere alt harde at de forteller deg, og husk at det å være følelsesmessig misbrukt er ikke din feil.
 • Hvis foreldrene dine nekter for at de misbruker deg, ikke begynner å stille spørsmål selv
 • Prøv ikke å gråte, svare tilbake, eller bli sint når de utsteder sine harde ord og vinden du opp, da det bare gjør dem gjøre det mer, og de er ute etter en reaksjon fra deg. Ikke gi dem en. Hvis du trenger å gråte og la ut sinne, er det best å gjøre det på egen hånd og i privat og når de ikke er der.
 • Følelsesmessige overgrep er alle av følgende:
  • Være ropte på
  • Blir tatt på
  • Blir snakket til på en uvennlig og respektløse måte.
  • Blir gjort til skamme, små, tåpelige, flau osv.
  • Truende av noe slag. f.eks truer med å ødelegge et kjæledyr, drepe deg, såre noen som du elsker, etc.
  • Sarkasme og nedsettende kommentarer.
  • Tentamen / latterliggjøre / etterligne / skitting / etterligne / utgi
  • Å gjøre narr av deg på noen måte - det være seg din frisyre, vekt, form, klær du bruker, hva du gjør, etc.
  • Hindrer deg / gjør det vanskelig for deg å ta kontakt og se venner og familie.
  • Lo og gitt ingen sympati når opprørt etc.
  • Konstant / daglig kritikk og put-downs.
  • Navnet ringer av noe slag
  • Sette deg ned. f.eks si at du vil beløpe seg til ingenting, sier at de ønsker deg aldri ble født, etc.
  • Ignorerer deg og nekter å assosiere og sosialisere med deg.
  • Snakker om deg og sladre om deg bak ryggen din
  • Alltid skylde på deg for feil, problemer og ting som du ikke har forårsaket og er ikke din feil.
  • Behandler deg som et barn og bruke babyspråk mot deg hvis du er en tenåring eller ung voksen.
  • Å gjøre narr av din sykdom / medisinsk tilstand / funksjonshemming og / eller si negative kommentarer på dem.
  • Gjør du svare på spørsmål / si ting som du ikke er komfortabel å besvare / si.
  • Inntrenging f.eks invasjon av privatliv, spør du påtrengende personlige spørsmål, ikke respekterer ditt privatliv.
  • Lage dine suksesser og prestasjoner føler feil ("Vel, kanskje 94% være en A, men du burde ha fått 100%).
  • Omstøtelse av dine meninger og holdninger.
  • Stadig "shouldering" på deg: "du burde ha gjort dette, bør du være som ham, bør du gå inn i / ville 've gått inn i dette yrket, ikke at man."
 • Hvis foreldrene dine fornærmende oppførsel fortsetter inn i voksenlivet ditt, la dem gå. Spesielt hvis du har barn av din egen. Barn bør ikke settes i midten, og hvis du ikke kan stole på foreldrene dine, bør de ikke være rundt barna.
 • Ikke la foreldrene dine stoppe deg fra å leve det livet du fortjener (som er et godt liv). Den beste hevnen er å leve godt og lykkelig. Spare opp penger til å gi deg selv litt frihet, studere hardt slik at du kan komme inn i den skolen du ønsker, og bli med venner og familie som elsker og ikke misbruke deg.
 • Når du snakker med noen som du stoler på, være helt ærlig og åpen om alt. Ikke skjule eller dekke over det faktum at foreldrene misbruker deg.
 • Husk å snakke med dem som en voksen. Dette betyr ikke bruke banning, men heller å holde seg rolig, fokusert, respektfull og klar. Hvis gråt er en trigger, prøv å holde deg rolig å unngå å treffe den. Hvis du trenger å gråte, prøve å holde fokus på hva du vil si og prøv å ikke la følelser gjør du gråter overvelde ditt formål.
 • Om nødvendig, få en voksen du stoler involvert for å hjelpe deg med å håndtere konflikten og roe foreldrene dine ned. Det ville være å foretrekke hvis den hjelpende voksen var en venn av en eller begge av foreldrene dine som da dine foreldre er mer sannsynlig å lytte til deres råd.
 • Det er rikelig med hjelp der ute, alt du trenger å gjøre er å be om det.
 • Det kan være vanskelig akkurat nå, i møte med det som skjer i nåtiden, men i tid, kan du finne kapasitet til å tilgi foreldrene dine om hva det er de har gjort.

Advarsler

 • Noen foreldre vil kanskje ikke være så samarbeidsvillig
 • Når du forteller foreldrene dine at du ikke liker å bli misbrukt, dette kan sinne dem og føre dem til å misbruke deg mer
 • Ikke snakk om ting som sinne dem fordi det kan gjøre situasjonen verre