Wkano

Hvordan skrive en avhandling uttalelse (high school-studenter)

Å skrive en avhandling uttalelse er trolig den viktigste oppgaven i å fullføre en vellykket high-school expository essay oppdrag. Uten en god oppgave erklæringen, vil du ikke ha en måte å organisere tankene dine godt nok for å skrive resten av essay på en overbevisende måte. Avhandlingen uttalelse er tema for essay satt i en setning. Alt i essayet ditt skal stamme fra og henviser tilbake til avhandlingen uttalelse, det er essayet anker. Hvordan oppnår man denne oppgaven?

Trinn

Hvordan skrive en avhandling uttalelse (high school-studenter). Forstå hva en avhandling uttalelse generelt behov for å oppnå.
Hvordan skrive en avhandling uttalelse (high school-studenter). Forstå hva en avhandling uttalelse generelt behov for å oppnå.
 1. 1
  Forstå hva en avhandling uttalelse generelt behov for å oppnå. Oppgaven din trenger å uttrykke en "anses synspunkt." Legg merke til at et reflektert synspunkt er forskjellig fra en mening. Alle kan uttale seg. Du kan si at du foretrekker sjokolade til vaniljeis, som en annen kan enten enig eller uenig. Denne type utveksling, men fører verken til videre samtale om heller etterforskning av en sak. Blanket meninger er samtalen stoppers. En avhandling uttalelse er en samtale forrett.
 2. 2
  Definer dine synspunkt. Når gitt ditt oppdrag, ta notater eller skrive i en mindre strukturert måte (dette kalles "fri skriving") for å sortere ut dine tanker om problemet for hånden. Det kan være lurt å lage en tabell over fordeler og ulemper med to motstridende posisjoner før du tar den endelige avgjørelsen. Dette vil gi deg avklaring og kanskje en linje av argumentasjon for kroppen av essay.
 3. 3
  Skriv din oppgave uttalelse i form av en organisert og oversiktlig kompleks setning. Komplekse setninger, i motsetning til enkle setninger, lar deg kommunisere rike tanker. De gir deg plass til å pakke ut og utdype i kroppen av essay. Vurdere følgende par setninger, den første enkle og uttrykke en ren mening, den andre uttrykker et reflektert synspunkt i en kompleks setning:
  • Jeg hater San Francisco været om sommeren.
  • Mens San Francisco været i sommer kan være variabel og uforutsigbar, når en først har mestret "the art of lagdeling," det kan være ganske hyggelig.
   Uttalelse 1 gir bare mening, som man kan reagere på bare en av to måter. Man kan være enig (jeg hater det, også) eller uenig (jeg elsker San Francisco været). Uansett betyr uttalelsen ikke starte en samtale, men heller slår det ned fra begynnelsen (som med sjokolade iskrem eksempel). Det er en flat, teppe uttalelse.
   Utsagn 2 tilbyr mye mer til en forfatter og en leser. Legg merke til første strukturen av setningen. Det er en kompleks setning med to leddsetninger foran den viktigste, uavhengig klausul. Ser på dommen fra sin struktur alene, kan man se hvor mye rikere det er.
   De leddsetninger i denne setningen gir forfatteren plass til å skrive. For å utdype oppgaven med hell, ville forfatteren må snakke om hva han / hun mener med å kalle San Francisco været variabel og uforutsigbar. S / han måtte forklare og illustrere med eksempler. Forfatteren kan også gi en beskrivende fortellingen om møter slike uforutsigbare været (opplever plutselige endringer i temperatur, eller ulike værforhold i ulike deler av byen).
   Forfatteren vil da være i stand til å snakke om hvordan han / hun har funnet en løsning (lagdeling), og hvordan han / hun har gjort lagdeling i en "kunst". Forfatteren kunne gi eksempler på dette. På dette punktet, er forfatter deretter klar til å diskutere konklusjonen innebygd i avhandlingen (San Francisco været kan være ganske hyggelig). S / han kan deretter forlenge diskusjon og ytterligere bekrefte avhandlingen i konklusjonen ved å sammenligne San Francisco været til andre klimaer (for eksempel varme og fuktighet i New Orleans).
 4. 4
  Analyser, ikke moralisere. Unngå å bruke ordene "bør" eller "må". Uttalelser som dikterer hva folk bør eller ikke bør gjøre er off-putting. På den annen side, tilbyr en frisk eller interessant måte å tenke på en kontroversiell eller komplisert sak er innbydende, selv om det er feil i ens tankegang.
 5. 5
  Unngå generaliseringer. I stedet for å ty til begreper som "alle", "ingen", "alle" osv., prøve å bruke "mange" eller "noen". Å gjøre universelle uttalelser om hele menneskeheten kan sette oppgaven din opp for lett angrepet.
 6. 6
  Selv om temaet for denne prøven avhandling setning er ganske trivielt og uinteressant, bør man være i stand til å se hvordan setningen to er overordnet setning en når du starter et synspunkt. Det er ikke bare uttrykk for en rikere synspunkt, men legger til rette for en vellykket gjennomføring av selve essay!

Tips

 • For veiledning om enkle kontra komplekse setninger, samt bruk av leddsetninger, kan man først ta kontakt med Googles artikkel Hvordan Diagram setninger. Du kan også enkelt gjennomføre et søk på en av disse stilistiske konsepter. Grammatikk og skriving nettsteder er rikelig. Det er også en en rekke instruksjonsvideoer for å bli funnet på nettet.