Wkano

Hvordan være wittier

Å være morsom kan være vanskelig, men å være vittig er enda mer utfordrende. For å være vittig, må du være skarp, smart og intelligent for å starte opp. Din vittig sans for humor bør være i stand til å gjøre folk sprekke opp eller bare smirk til seg selv. Enten du allerede er vittig og håper å finpusse dine ferdigheter, eller hvis du ønsker å lære å utvikle en vittig humor, bare følg disse enkle tipsene og du vil være på vei.

Trinn

Hvordan være wittier. Lær av vittige folk.
Hvordan være wittier. Lær av vittige folk.
 1. 1
  Lær av vittige folk. Den enkleste måten å forbedre din vidd er å studere andre mennesker med beundringsverdig sanser av humor. Det er mange steder å lete, fra filmer til dine nærmeste og morsomste venner. Her er hvordan å lære å være vittig fra andre:
  • Tilbringe mer tid med mennesker som du finner spesielt vittig, enten de er slektninger, nære venner eller bekjente du ønsker å bli kjent. Legg merke til hva de sier når de får folk til å le. Studere deres ansiktsuttrykk, deres levering, og deres timing.
  • Les litteratur skrevet av vittige folk, som Shakespeare, Sherlock Holmes serien av Sir Arthur Conan Doyle, eller til og med tegneserier som Garfield eller Dilbert. Du kan lære mye av vittige folk (eller dyr) fra en hvilken som helst generasjon.
  • Se TV-programmer eller filmer som har vittige folk. Woody Allen filmer alltid har vittige hovedpersonene.
 2. 2
  Vær trygg. Før du kan begynne å imponere folk med vidd din, må du avgi en trygg vibe å vise folk at du er komfortabel med deg selv, så vel som de vitser du fortelle. Hvis du er trygg, vil folk være mer sannsynlig å stole på dine evner, inkludert din evne til å sjarmere folk med vidd. Slik gjør du:
  • Har positivt kroppsspråk når du leverer en spøk. Selv om du ikke trenger å lage et show av å ha et publikum, akkurat står høyt, snakke tydelig, og gjør øyekontakt når du levere punch line vil hjelpe din sak.
  • Vær trygg på hvem du er. Hvis du elsker hvem du er og hva du gjør, vil folk være mer sannsynlig å sette pris på deg --- og din sans for humor.
  • Vis tillit til dine vitser. Fortell dine vitser med klarhet og vise at du mener det du sier er morsomt. Hvis du viser en tro på at din sans for humor er solid, vil folk være mer sannsynlig å bli enige. Dette betyr ikke at du bør le av egne vitser, men du bør bare fortelle dem på en måte som viser at du bryr meg ikke hva folk tror fordi du allerede vet at du er morsom.
 3. 3
  Være en original tenker. Del av å være vittig er å kunne tenke utenfor boksen og ikke å se verden som alle andre ser det. Å være en gjennomtenkt og intelligent person vil bedre sjansene dine for å se på verden på en unik måte. Her er hvordan å være original:
  • Les så mye du kan. Jo mer du vet om verden, jo mer sannsynlig er det å ha en saklig og unikt perspektiv på tingene rundt deg.
  • Ikke vær redd for å være banal. Å være fri og åpen med din sans for humor vil gjøre folk til å le. For eksempel, hvis kjæresten din ber deg om å plukke opp pærer i butikken, kan du si, "Jeg vil pære det i tankene."
  • Lage nye ord av din egen. For eksempel, hvis du og vennene dine er alltid sladre om en jente som heter Emily, og du er lei av å høre om henne, du kan si: "jeg nå erklære en Emily-posen!" Selv om folk vil kastet sine øyne, vil de sette pris på din goofy wombo (word combo).
  • Finn nye bruksområder for tradisjonelle setninger. For eksempel, hvis du dukker opp fra et offentlig toalett og en person av det motsatte kjønn nærmer seg det og spør: "Er dette badet kjønnsspesifikke?" Du kan svare: "Hvordan bestemt vil du at den skal være?"
   • For eksempel, på spørsmålet "Hvordan ville du bruke en million dollar?" inviterer alle slags kreativ tenkning. Svare med "Ganske lykkelig" undergraver svaret på en humoristisk måte.
 4. 4
  Forstå ditt publikum. Forstå ditt publikum er nøkkelen til suksess. Selv om du bør jobbe med å utvikle din egen merkevare av humor, bør du alltid være oppmerksom på hva slags mennesker du er rundt, og de spesielle tingene de finner morsomt eller støtende. Slik gjør du:
  • Aldri glemme å lytte. Lytte til folk rundt deg kan hjelpe deg å forstå hva de finner morsomt, hva de finner absolutt støtende fordi det er et sensitivt tema, eller å plukke opp på en kommentar at du kan ta opp senere i spøk skjemaet.
  • Vær følsom. Hvis du er rundt en gruppe mennesker som er veldig følsom om religion, for eksempel, så prøv å unngå vitser om dette emnet. Ikke bare vil de ikke setter pris på din vidd, men de kan ikke ønsker å henge ut med deg lenger.
  • Skreddersy dine vitser til publikum. Prøv raunchier vitser for en mer hip, yngre publikum, og holde seg til tryggere og cornier vitser hvis du henger ut med besteforeldrene dine, med mindre de virkelig kan le av noe.
  • Forstå når folk ikke er i humør for humor. Selv vidd bør bli verdsatt under noen omstendighet, hvis du er rundt noen som er veldig lei seg, eller syk, forteller en vits kan lette stemningen, eller det kan gjøre at personen misliker deg. Trå forsiktig.
 5. 5
  Har rett levering. Selv den beste spøk kan falle flatt hvis du ikke leverer det den rette veien. Levering er noe du kan øve foran speilet, eller selv med en båndopptaker, før du prøver deg spøk ut med et levende publikum. Men selv om dine vitser er spontan, er det noen tips som kan hjelpe perfekt levering:
  • Snakke tydelig. Lever dine vitser med klarhet og tillit. Hvis du mumle dine vitser, kan folk be deg om å gjenta deg selv og humor vil gå tapt.
  • Husk at timing er alt. Del av å være vittig blir skarp og rask, så ikke nøl for lenge, eller folk vil ikke forstå hvordan morsom kommentar kobles til samtalen på hånden.
  • Prøv en deadpan levering. Hvis du er virkelig selvsikker, fortell din vits kategorisk og vente på folk til å le. Du bør unngå å si din vits på en måte som viser at du tror du sier noe morsomt. Del av å være vittig utvikler "Jeg bryr meg ikke om du ler" persona.
  • Ikke snakk over dem. Dette bør være en no-brainer, men mange gode vitser går tapt fordi personen forteller dem mens noen andre snakker. Vent til en stille stund i en samtale før du klokkespill i.
 6. 6
  Ikke overdriv. Etter så mange skritt som du kan for å bli wittier vil bedre sjansene dine for å være morsom. Du bør imidlertid unngå å prøve for hardt å få folk til å le, eller de vil synes synd på deg i stedet for å finne deg morsomt. Her er hvordan du kan unngå å overdrive:
  • Slapp helt av. Selv om du prøver ut en ny witticism, være avslappet. Hold deg rolig når du forteller dine vitser, og ikke heve stemmen unaturlig eller se deg rundt for å se etter en reaksjon.
  • Ikke fortelle for mange vitser på en gang. Å være morsom gjennom noen få godt timet øyeblikk om dagen er mye mer effektivt enn å prøve å fortelle en vits hvert femte minutt og bombing ni av ti ganger.
  • Vært kult når dine vitser mislykkes. Hvis ingen ler av vitsene dine, bare riste den av og si: "Jeg vil få dem neste gang," eller "Whoops --- feil publikum." Hvis du ser synlig opprørt, såret eller musling opp for resten av kvelden, vil folk se at du bryr deg for mye om de ler eller ikke.
  • Ta en pause. Hvis du allerede har fortalt noen vitser, slappe av resten av kvelden og studere de morsomme menneskene rundt deg. Hvis du er så fokusert på å være morsom, kan du gå glipp av noe viktig som kan hjelpe deg å være morsom i fremtiden.

Tips

 • Husk at du kan gjøre en feil eller være feil nå og da, og fortsatt få rykte for å være vittig. Selv de beste komikere kan ikke alltid få folk til å le av sine vitser.
 • Å være vittig er én ting, men hvis du er konstant sarkastisk, kan det være lurt å tone det ned, eller folk vil aldri være i stand til å ta deg på alvor.
 • Repetisjon er død for humor. Ikke slå en død hest med endeløse påkalle av, "Det er hva hun sa!"