Wkano

Slik holder du navle piercing rene

Alle har usikkerhet om å få sin navle gjennomboret, spesielt siden det er alltid en sjanse for at det vil bli infisert. Ikke fortvil! Etter å ha lest disse korte skritt på hvordan å holde det rent og unngå infeksjon, vil du være i orden.

Trinn

Slik holder du navle piercing rene. Vask med antibakteriell såpe en gang eller to ganger om dagen.
Slik holder du navle piercing rene. Vask med antibakteriell såpe en gang eller to ganger om dagen.
 1. 1
  Vask med antibakteriell såpe en gang eller to ganger om dagen. Først vaske hendene og fjern eventuell skorpe på piercing med en bomullspinne eller Q-Tip. Deretter rengjør du forsiktig området med antibakteriell såpe og vann. Unngå å rykke på piercing, som vil være smertefull og langsom helbredelse.
  • Kontroller at såpevann komme i hullene. Den enkleste, mest skånsomme måten å gjøre dette på er å halv fylle en kopp med såpevann, forsiktig plasserer den over piercing, og lett swish den rundt. Det kan gjøre litt vondt hvis piercing er ganske ny, men smertene vil avta i løpet av få dager.
 2. 2
  Ikke bruk alkohol eller peroxide. Begge vil tørke ut huden. Faktisk er hydrogenperoksyd et oksydasjonsmiddel som kan ha korrosive effekter på huden og forstyrre sårhelbredelse.
 3. 3
  Ikke påfør salven. Dette vil hindre at oksygen, som er essensiell for den helbredende prosessen, fra å nå frem til piercing.
 4. 4
  Ikke svømme. Enten det er en klorert basseng, et boblebad med brom, eller en naturlig elv, er det best å unngå å få noe i tillegg såpevann i piercing.
 5. 5
  Ikke ta på piercing under healing prosessen. Den eneste gangen du skal trykke på navlen ringen er når du rengjør det. Husk alltid å vaske hendene på forhånd.
 6. 6
  Ikke fjern smykker under healing prosessen. Selv om mange piercinger leges i løpet av seks uker, andre kan ta måneder. Sjekk med din piercing artist (eller lese papirene du bør ha fått med piercing) for en eksakt tidslinje.
  • Hvis du ønsker et nytt utseende, og din piercing gjør ikke vondt når du berører den, kan du skru ballene fra barbel og endre dem, men la barbel på plass til enhver tid. Endre det vil irritere piercing og kan introdusere bakterier i såret. Du kan også velge å dekorere piercing ved hjelp av en
 7. 7
  Hold et øye for infeksjon. Hvis det er klart eller semi-hvit væske, betyr det at det er healing. Hvis det er gul, grønn eller stinkende det kan være infisert. I dette tilfellet, gå til en lege, eller besøke din piercer og diskutere forsvarlig omsorg.

Tips

 • Sørg for at du går til et sted hvor personen er ren, lisensiert bruker sterilt utstyr, og er helt klart om alle mulige problemer en person kan støte på.
 • Hvis du har startet mensen, vil du kanskje vurdere å ta midol i første omgang etter at du får navlen gjennomboret to ganger i uken.
 • For afrikanske europeisk og Latina huden, vil den svarte / brun / røde merket på toppen går bort etter ca 4 måneder.
 • Tea tree olje er en svært effektiv anti-bakteriell og det lukter godt også. Du kan også kjøpe tea tree såpe.