Wkano

Hvordan å komme over sin fortid

Finner du deg selv å tenke på kjæresten din siste kjæreste (e)? Spiller du deres forhold i tankene dine som en film? Føler du deg truet av det faktum at din partner delte et liv med en annen kvinne? Er disse følelsene ikke er unik for deg, de er en svært vanlig foreteelse blant mange kvinner. Stadig besatt om kjæresten din fortid kan være en ødeleggende og stressende aktivitet. Denne guiden vil hjelpe deg å stoppe disse tankene og hjelpe deg å bygge et bedre forhold.

Trinn

Hvordan å komme over sin fortid. Slutt å tenke på fortiden hans.
Hvordan å komme over sin fortid. Slutt å tenke på fortiden hans.
 1. 1
  Slutt å tenke på fortiden hans. Høres litt for enkelt, men faktisk det er ikke i det hele tatt vanskelig. Hvis du finner ditt sinn driver mot hans fortid eller hans ex prøve å tenke på noe annet. Du kan enten erstatte din tanke med et bilde, slik som for en kjær, eller du kan rett og slett tenke på et annet tema som din handleliste. Alternativt kan du bare fokusere på å puste, føle lungene ta i luft, føler det reise gjennom nasal passasje. Bli klar over brystet beveger seg forsiktig opp og ned og til slutt føle den varme hår rushing ut.
 2. 2
  Vær oppmerksom på at du lider av tilbakevirkende sjalusi. Dette er når sjalu tanker og følelser er initiert av personer eller hendelser fra fortiden. Tenker kjæresten din fortid med eksen hans får deg til å føle deg usikker, trist, ergerlig og med sint, alle landemerkene i følelsen sjalu. Den gode nyheten om tilbakevirkende er nidkjært at disse tidligere hendelser og folk er mindre tilbøyelige til å være en reell trussel mot deg eller for forholdet. Vanligvis er ex aktuelle lenge borte og de hendelser som de delte er bare et fjernt minne til partneren din.
 3. 3
  Ikke straffe ham for hans fortid med dårlig oppførsel. Stadig fokuserer for mye på fortiden hans ikke kommer til å føle deg bra om deg selv eller ditt forhold. Følelser av sinne, sorg og usikkerhet kan være overveldende, og de kan få deg til å handle irrasjonelt. Det er lett å ta ut følelsene dine på partneren din når han er den som er nærmest deg, og også, er han indirekte årsaken til at du lider av problemet. Ved å opptre på en slik måte er du i hovedsak straffe din partner for sine tidligere feil. Prøv å kjenne igjen når du er i denne sinnstilstanden og gå en tur, lese eller delta i en aktivitet som får deg vekk fra partneren din. En bit av tid til deg selv hvor du er distrahert vil hjelpe deg å roe ned hindre deg fra å si ting som du senere vil angre på.
 4. 4
  Jobbe med deg selv. Når du gjør ditt liv dreie seg om partneren din, vil du begynne å miste din følelse av selvtillit. Gå tilbake til en tid uten partneren din og tenke på hva slags person du var og hva du likte å gjøre, så gå ut der og gjøre disse tingene!. Alternativt finne en ny hobby, kontakt med gamle venner og familie, re-lese din favør bok eller bare være på egen hånd for en liten stund trives i ditt selskap. God selvfølelse er viktig for å stoppe nedbrytende effektene av sjalusi. Skriv ned en liste over ting du er god på, så vel som dine prestasjoner for å føle godt om deg selv. Husk at du er en unik og fantastisk person med mye å tilby og en historie å fortelle. Å ha et positivt selvbilde vil stoppe deg fra å sammenligne deg selv til ex sin og lurer på hva hun hadde som du ikke. Sannheten er at hun også har mange fantastiske kvaliteter og dette er grunnen til at din partner ble tiltrukket av henne i første omgang, men som ikke tar noe bort fra deg eller ditt forhold som du har like mye om ikke mer å tilby. Som det gamle ordtaket sier, du kan ikke elske noen andre før du elsker deg selv.
 5. 5
  Jobbe med forholdet ditt. Du er sjalu av erfaringene partneren din hadde med ex hans, kanskje de dro på ferie eller delte en forkjærlighet for en spesiell aktivitet. Den beste rette for dette er å lage noen av dine egne fantastiske opplevelser og minner. Start en felles hobby, har en dato natt eller prøv noe nytt med partneren din. Nyte hverandres selskap, latter og også ta bilder som varige minner som kan bli sett på i fremtiden. Med tiden vil du se at du lage din egen historie med din partner og den han deler med sin ex vil være et fjernt minne.
 6. 6
  Fortiden gjør oss hvem vi er. Med mindre du var bokstavelig talt født i går kveld, har du også en fortid. Bare ta deg tid til å tenke om dine erfaringer det siste tiåret, og husker hvor mange av disse opplevelsene har gjort deg til den personen du er i dag. Vi har alle en fortid, vi har alle en historie om hvordan vi kom hit til det nåværende tidspunkt, og prøv så vi kan vi kan ikke endre det. Vi gjør alle beslutninger underveis, er noen gode, andre dårlige og resultatene av disse beslutningene til slutt hva som former vår vesen. Din partnere fortiden er edelt som det førte ham på en reise til deg. Han kan ha nådd deg uten å være scathed, eller han kan ha hatt et par uhell underveis, men resultatet er det samme: han fant deg. Så i stedet for å være sint og ergerlig for den veien han tok, være glad som uten det ville han ikke være her.

Tips

 • Husk at du er en unik person med mye å tilby en partner.
 • Prøv å ikke tenke på ex sin og tenke mer om hvor glade dere begge er.
 • Arbeidet med å elske deg selv før du prøver å elske en annen.
 • Aldri sammenligne deg selv til ex som sin en never ending konkurranse.