Wkano

Hvordan å praktisere thai buddhistisk kloster etikette

Å besøke en thailandsk buddhistisk kloster kan være en lærerik og verdig opplevelse, enten du er en ny konvertitt til buddhismen, en turist, eller en thailandsk ukjent med klosteret etikette. Å vite noen generelle retningslinjer kan vise respekt, forebygge forlegenhet og hjelpe deg til å få mest mulig ut av ditt besøk.

Trinn

Hvordan å praktisere thai buddhistisk kloster etikette. Slitasje beskjedne klær.
Hvordan å praktisere thai buddhistisk kloster etikette. Slitasje beskjedne klær.
 1. 1
  Slitasje beskjedne klær. Generelt bør overalt mellom albuer og ankler dekkes på et minimum, med en beskjeden halsen. Prangende klær er ikke hensiktsmessig. I thailandsk kultur, er svart en begravelse farge, så dressing i alle svarte er ikke anbefalt. Lange skjorter og lange skjørt eller lange bukser i vanlig farger er anbefalt, spesielt i høyere ranking eller strengere templer. Andre steder kan være litt mer avslappet, og du kan selv se Thais iført shorts, men beskjedenhet er fortsatt verdsatt.
 2. 2
  Ikke ha prangende smykker. Prangende smykker eller andre utilslørt viser av rikdom er uakseptabelt.
 3. 3
  Ikke klatre på, berøring, eller posere for å ta bilder med buddha-bilder, uansett hvor gammel, ødelagt eller godt tatt vare på.
 4. 4
  Ta av deg skoene før du går inn enhver bygning. Ikke bli overrasket hvis skoene er "lånt" på en større kloster med mange innganger... bare vente tålmodig, og de ​​vil bli returnert.
 5. 5
  Ikke rett føttene på buddha-image, eller på noen andre.
 6. 6
  Kvinner må ikke berøre, være alene med, komme nær eller snakke suggestively til munker. Hvis en kvinne må tilby noe til en munk, ikke gi det direkte til ham. Sett det ned et sted han kan plukke den opp. Et offer klut kan brukes til dette formålet i Thailand, men i Thai klostre utenfor Thailand, er bruken av et offer klut ikke så vanlig.
 7. 7
  Vit hvor du skal stå eller gå.
  • Personen i den høyeste posisjonen er den mest respekterte. Hvis en munk sitter, prøv å ikke stå / gå forbi med hodet over ham. Dette kan gjøres ved å stokke knestående hvis du trenger å flytte.
  • Ikke gå foran folk som bukker.
  • Ikke tråkk på terskelen.
 8. 8
  Hilser munkene ved å trykke håndflatene sammen, bøye hodet, og flytte dem til pannen. Munken vil ikke returnere denne gesten. Han er ikke å være uhøflig, bare å akseptere din respekt.
 9. 9
  Ikke drep noen insekt, uansett hvor tilsynelatende ubetydelige.
 10. 10
  Alltid hell libation krukke eller beholder med to hender.
 11. 11
  Når tilbyr mat, må du ikke berøre kanten av almisser-bolle med skjeen.
 12. 12
  Ikke ta med alkohol inn i klosteret sitt område.
 13. 13
  Være stille og respektfull. Ikke gjør mye støy eller kjøre om.

Tips

 • I thailandsk kultur, berøre noen på hodet er tabu.
 • Yngre mennesker alltid "wai", eller trykk sine håndflatene sammen for eldre mennesker. Etikette for denne gesten er kompleks, men et forsøk er fortsatt verdsatt.
 • Be noen i klosteret hvis usikker. De vil være i stand til å fortelle deg.

Advarsler

 • Kvinner spesielt bør være respektfull rundt munker, og vice versa, menn rundt mae chees og nonner. Du kan snakke med munker, bare ikke alene.