Wkano

Hvordan forhindre edderkopp årer

Spider årer er små blå eller røde årer formet som greiner som ofte vises senere i livet på legger og ankler. Over 50 prosent av voksne håndtere edderkopp årer, og kvinner rammes i større antall enn menn. Det kan ikke være mulig å helt unngå å få edderkopp årer, men det er ting du kan gjøre for å bremse deres utseende. Lær hva som forårsaker edderkopp årer og vaner som kan hindre dem fra forming.

Trinn

Hvordan forhindre edderkopp årer. Unngå å sitte eller stå i lange perioder.
Hvordan forhindre edderkopp årer. Unngå å sitte eller stå i lange perioder.

Øvelsesvaner som hindrer edderkopp årer

 1. 1
  Unngå å sitte eller stå i lange perioder. Hvis jobben krever at du er på føttene hele dagen, bryte opp den tiden du står stille ved å gå rundt på kontoret eller ta en tur på lunsj.
 2. 2
  Hjelpe sirkulasjonen med kroppen din posisjonering. Siden edderkopp årer er forårsaket av dårlig blodgjennomstrømning og sirkulasjon, er det viktig å unngå stillinger som hindrer blodsirkulasjonen og bruke stillinger som hjelper den.
  • Unngå å legge beina i kors når du sitter hjemme eller på jobb. Krysset bena i lange perioder avbryter blodstrømmen fra hjertet til bena, noe som kan føre vein vegger for å svekke og edderkopp årer skal vises.
  • Heve føttene ved hjelp av en fot krakk når du sitter ned. Løft føttene til 6 til 12 inches (15-30 cm) over nivået på hjertet ditt, noe som vil forbedre sirkulasjonen og hjelpe regulere blodstrømmen i venene. Det reduserer også hevelse i anklene og leggene, noe som vil redusere risikoen for edderkopp årer.
 3. 3
  Opt for lave hæler. Unngå iført høyhælte sko, spesielt hvis jobben krever at du sitte eller stå i lange perioder. Høye hæler sette ekstra press på bena og kan begrense flyten av blod fra hjertet til bena, forårsaker begrenset opplag som kan forårsake edderkopp årer skal vises.
 4. 4
  Bruk komprimering slangen. Bruk lav grad av komprimering slangen, som er tilgjengelig på de fleste stoff butikker eller helse butikker, for å hindre edderkopp årer. Komprimering slangen stimulere blodårene og bedrer blodsirkulasjonen, slik at beina mindre hovne og verkende og hindre dårlig sirkulasjon som ofte fører edderkopp årer.
 5. 5
  Bruk solkrem. Det er viktig å bruke solkrem for å beskytte den skjøre huden i ansiktet ditt, men solkrem kan også bidra til å forhindre edderkopp årer vises på beina, legger og ankler som du blir eldre. Sørg for at du beskytte deg mot solen hver gang du bruker mer enn noen få minutter utenfor.

Endre kosthold og treningsprogram for å hindre edderkopp årer

 1. 1
  Opprettholde en sunn kroppsvekt. En viktig del av å holde bena og føttene friske og forebygge edderkopp årer er å opprettholde en sunn kroppsvekt. Følg et balansert kosthold og arbeide med legen din for å nå et mål vekt som passer for din høyde og kroppstype. Dette vil redusere overflødig stress på føttene og blodkar.
 2. 2
  Spis mindre salt og mer fiber. Salt får kroppen til å beholde vann og sveller, noe som kan legge press på årer. Fiber hindrer forstoppelse, en annen form for trykk som kan føre til utseendet av edderkopp årer.
  • Unngå bearbeidet mat som snacks og bruke forhåndsdefinerte måltider, siden disse ofte er lastet med natrium.
  • Spis rikelig med frisk frukt, grønnsaker, hele korn og magert kjøtt. Unngå å bruke salt når du koker hjemme.
 3. 3
  Tren regelmessig. Får daglig mosjon forbedrer blodsirkulasjonen selv når du ikke er i bevegelse, og det bidrar til å holde kroppsvekten din sunn. Fokuser på øvelser som holder dine føtter og ben beveger seg for å hindre utseendet av edderkopp årer.
  • Utvikle en øvelse diett som innebærer sykling, løping eller jogging.
  • Hvis det er for høy effekt, ta daglige turer eller lys svømmeturer.
  • Vekt trening er bra for blodsirkulasjonen, også. Begynne å innlemme vekter i øvelsen rutinen.

Vite årsakene til edderkopp årer

 1. 1
  Spider årer er en normal konsekvens av stadig eldre. Årer fører blod fra bena, armer og andre deler av kroppen tilbake til hjertet ditt. Som kroppen aldre, ventiler i venene svekkes, og blodet kan samle inn og føre til at blodårene til å forstørre og bli mer synlig. Dette gjelder særlig venene i ben og ankler, som må jobbe mot tyngdekraften å bære blodet opp til hjertet.
  • Edderkopp årer påvirke minst halvparten av voksne 50 år og eldre.
  • Spider årer er lik åreknuter, som vises på bena som folk blir eldre for de samme grunnene som edderkopp årer gjøre.
 2. 2
  Spider årer er arvelig. Omtrent halvparten av personer som har edderkopp årer har slektninger som også har dem. Dette betyr at mens edderkopp årer kan forhindres til en viss grad, i enkelte tilfeller kan de være uunngåelig.
 3. 3
  Graviditet kan føre til edderkopp årer. Siden venene i en gravid kvinne er under en større mengde press enn vanlig, kan edderkopp årer vises, spesielt på ben og ankler.
  • Edderkopp årer forårsaket av graviditet vanligvis blekne et par måneder etter at barnet er født.
  • Senere svangerskap vanligvis føre til utseendet på flere edderkopp årer.
 4. 4
  Å ha en stillesittende livsstil kan føre til edderkopp årer. Sitte i lange perioder av gangen er skadelig for sirkulasjon, noe som gjør det vanskeligere for vener i bena til å bære blodet opp til hjertet. Denne ekstra belastningen fører edderkopp årer skal vises.
 5. 5
  Fedme kan føre til edderkopp årer. Etter å ha ekstra vekt legger press på årer, siden venene må arbeide hardere å bære blod til hjertet.
 6. 6
  Soleksponering fører edderkopp årer i ansiktet. Den årer nær overflaten av ansiktet kan svekke og bli mer synlig, særlig på personer med lys hud.