Wkano

Hvordan trene mens du er på mensen

Mange myter fortsetter å sirkulere om trening under menstruasjon, men det virker generelt å være gunstig. Vitenskapen har ikke fullstendig karakterisert effekten av menstruasjon på trening, men stort sett synes moderat trening for å lette premenstruelle spenninger og menstruasjonssmerter. Dermed er det vanligvis ikke nødvendig å sitte ute eller ta det rolig bare fordi du har mensen.

Trinn

Hvordan trene mens du er på mensen. Bruke en tampong.
Hvordan trene mens du er på mensen. Bruke en tampong.
 1. 1
  Bruke en tampong. Det vil forhindre de fleste lekkasjer uten å komme i veien. Endre det regelmessig, selvfølgelig.
 2. 2
  Bruk en mensbeger, i stedet. Stedet for å absorbere menstruasjonsfluider som en tampong, samler et mensbeger dem. Fordi det er slitt internt som en tampong, så det kan brukes med en badedrakt eller trikot.
 3. 3
  Prøv moderat trening for å lindre kramper og humørsvingninger. Når du føler deg oppblåst, ta en spasertur. Frisk luft og bevegelse kan hjelpe.
  • Alvorlige kramper kan ikke svare på trening, men det er verdt et forsøk hvis du ikke har andre regress. Hvis du kan, men prøv andre metoder for å lindre sterke kramper, inkludert varme, ibuprofen eller andre passende smertestillende og massasje.
 4. 4
  Øvelse på vanlig måte. Ikke sitte ut denne uken fordi du har mensen. Av samme token, ikke øke intensiteten på treningen sterkt akkurat nå. Arbeid opp gradvis, som alltid.
 5. 5
  Hold deg hydrert. Du svetter når du trener, og du må erstatte disse væskene.
 6. 6
  Øvelse i privat. Hvis du er flau eller bekymret for å trene når du har mensen, lukk døren, slå på musikk og dans. Ta en spasertur eller av deg.
  • Hvis du er flau over det, spør deg selv hvorfor. Alle kvinner menstruerer, så ta en test-stasjonen for å overbevise deg selv om at du ikke lekker eller viser noe du heller ikke, og få der ute.

Tips

 • Varm opp før og kjøle seg ned etter trening med moderat bevegelse og strekking.
 • Når du har mensen, kan du ønsker å utelate tøyningsøvelser og yoga stillinger som innebærer å være opp ned.
 • Kjør hardt. Ingen unnskyldninger. Dine kramper vil takke deg.

Advarsler

 • Spesielt intens trening, slik som utføres av profesjonelle idrettsutøvere, kan forårsake amenoré, eller opphør av menstruasjon. Dette opphør, da på grunn av trening, er som regel forbigående og reverserer naturlig når øvelsen regime blir mer moderat. Vedvarende, kraftig mosjon kan også forsinke menarke (begynnelsen av perioder) hos unge jenter. Siden det er mange grunner til amenoré, bør du kontakte lege hvis menstruasjonen blir uregelmessig, fremfor å anta det er på grunn av din trening diett. Ikke unngå trening på grunn av dette, men heller ta hensyn til kroppen din, gradvis, og trene fornuftig.