Wkano

Hvordan å kle seg i en kimono

Har du noen gang sett noen iført en kimono? Det er en tradisjonell japansk drakt, en gang slitt utelukkende som en formell plagg, men nå ofte brukt som en kappe. Denne artikkelen vil hjelpe deg å lære hvordan å bære en kimono på vanlig japansk måte.

Trinn

Hvordan å kle seg i en kimono. I tillegg til kimono seg selv, må du ha en juban, en Koshi HIMO belte, en datejime, en obi Makura belte og hvite tabi sokker.
Hvordan å kle seg i en kimono. I tillegg til kimono seg selv, må du ha en juban, en Koshi HIMO belte, en datejime, en obi Makura belte og hvite tabi sokker.
 1. 1
  Kjøp en kimono. Du kan gå et sted som Japantown i San Francisco, eller du kan kjøpe en kimono på en auksjon nettsted som Ebay. Det finnes også nettbutikker som spesialiserer seg på kimonoer, som Ichiroya, men disse kan ta lengre tid å sende din kimono.
 2. 2
  I tillegg til kimono seg selv, må du ha en juban, en Koshi HIMO belte, en datejime, en obi Makura belte og hvite tabi sokker. Som du får kledd, satt på de hvite tabi sokker først. Det er vanskelig å bøye seg ned etter å ha dressing fullt ut i en kimono, så du bør få sokker ut av veien mens du kan.
 3. 3
  Sett på en slip kalt "juban." Den består av en hvit bomull topp og skjørt, som du enkelt kan erstatte med separate stykker hvis du ikke finner en faktisk juban. I dag i Japan, er et alternativ å bruke bare den hvite kragen som går rundt nakken kalles en "kri-Sugata."
 4. 4
  Sett på kimono, og pass på ryggen sømmen er sentrert. For både menn og kvinner, bør du pakke den høyre side av kimono over kroppen din til å begynne med, så ta til høyre side av kimono mot venstre side av kroppen, overlappende den med venstre side som du gjør det. Juster den hvite slip krage for å vise jevnt rundt halsen, like under kimono krage.
 5. 5
  Etter at du har satt på kimono, trekk kimono slik at det ender ved ankelen din. Lengden på kimono er alltid justeres, noe som er grunnen til at det bare er et par lengder laget av produsenten.
 6. 6
  Som du holder ekstra materiale om midjen din, knytte Koshi HIMO belte under overflødig materiale. Kryss belte i ryggen og bind den i front. Rett ut overflødig materiale og bringe litt ned for å dekke Koshi HIMO beltet.
 7. 7
  Nå tar datejime belte og vikle den rundt midjen din over Koshi HIMO beltet. Knytte dette beltet i front, slik at overlappende kimono stoff synlig under. Det overskytende kimono stoffet bør henge ut jevnt under beltet slik at stoffet er sett.
 8. 8
  Sett obi Makura på plass og pakk OBI. Knyt begge ender av obi sammen, brette den i over midjen og så stramme den i sentrum. Skyv den mot ryggen, rette deg ut litt, og du bør alle kledd opp i kimono din!

Tips

 • Binde opp håret i en bolle og legge små hår ornamenter vil legge ekstra stil til kimono. Geta sandaler er en annen kulturell konsesjon du kan gjøre hvis du vil, men de er ikke helt nødvendig.
 • Ikke bekymre deg hvis kimono er litt lang, det er slik det skal være!

Advarsler

 • Kimono og deres tilhørende tilbehør kan være svært dyrt, så kjøp nøye og prøve å søke etter gode kjøp på nettet. Alternativt, hvis du er villig til å reise til Japan, kan brukes kimonoer finnes der for priser mellom USD 5€ og 150€. En tradisjonell japansk Kimono laget av Silk kan kjøre forbi 7470€ mark, og med tilbehøret, kan lett gå opp til 14 930€.