Wkano

Hvordan å skjære ditt eget hår

En tur til skjønnhetssalongen for en hårklipp er greit for en spesiell anledning kutt, men det kan bli dyrt å gå hver 6. uke. Her er hvordan du gjør en touch-up trim på egen hånd.

Trinn

Hvordan å skjære ditt eget hår. Begynn med vått hår.
Hvordan å skjære ditt eget hår. Begynn med vått hår.

Cutting kort hår

 1. 1
  Samle materialer. De fleste ekstra kort klipp oppnås med en elektrisk barbermaskin og en saks. Kontroller at du har vakt du ønsker for høvelen (som vil avgjøre hvor mye av håret ditt det skjærer av) og skarp saks.
 2. 2
  Begynn med vått hår. Du kan vaske den, eller bare dempe den med en sprayflaske før du begynner. Vått hår er lettere å kutte, og gjør opprydding en lek.
 3. 3
  Begynn med toppen av hodet ditt. For en tradisjonell menns kutt, bør håret på toppen av hodet ditt være litt lengre enn det er på sidene og bak. Starte en tomme eller to over øret, og følger den linjen rundt på baksiden av hodet det andre øret, flytte høvelen i en straight-up bevegelse som du skjærer. Deretter starter på pannen din, trim toppen av håret ditt ved å flytte høvelen tilbake over den naturlige kurven i hodet ditt. Fange eventuelle flekker du savnet mellom disse to områdene.
 4. 4
  Skjær ryggen og sidene. Sett kortere vakt på barberhøvelen. Begynn med kinnskjegg, går bare opp til et punkt der du begynte å kutte med lengre vakt. Flytt høvelen oppover. På baksiden av hodet, starter høvelen på halsen og bevege seg oppover, igjen stoppe der du sager med lengre vakt. Ikke bekymre deg om forskjellen i lengde for nå - det er der den saks kommet i.
 5. 5
  Bruk saks til å blande de to hår lengder. Ved hjelp av indeksen og midtre fingrene av din ikke-dominant hånd, ta en del av lengre hår som er like ovenfor der du byttet vakter. Med saksen, trim det til en slags medium mellom de to lengder. Gjør dette hele veien rundt hodet ditt før de to delene ser godt blandet.
  • Har en venn dobbeltsjekke baksiden av hodet ditt, eller bruke et håndspeil foran et større speil for å sjekke det selv.
  • Hvis den "lange" del av håret på toppen er kortere enn finger-bredde, hopper deretter bruke indeksen og midtre fingrene til å trekke ut deler.

Trimming smell (fringe)

 1. 1
  Få en skarp saks. Du kan kjøpe saks ment for haircutting på en skjønnhet forsyning butikk. Ikke bare bruke stoff eller papir saks - de er altfor kjedelig for håret ditt, og vil gjøre vanskelige kutt.
 2. 2
  Bestemme hvor kort du skal trimme. Gjør et konservativt estimat av hvor du vil at smellene å falle. Husk at du alltid trimme mer, men voksende tilbake håret som du ikke mente å kutte tar mye lengre tid.
 3. 3
  Trekk tilbake resten av håret ditt. Sikker ikke-pannelugg håret slik at det er borte fra ansiktet og ut av faresonen. Om nødvendig, bruk en kam til en del smell borte fra resten av håret ditt.
 4. 4
  Fukt smell. Sprute litt vann på håret, eller bruke en sprayflaske. De vil kutte lettere våt, og du kan gjøre en touch-up når de tørker.
 5. 5
  Ta en del av håret mellom pekefingeren og langfingeren på din ikke-dominant hånd. Dra fingrene ned slik at de hviler rett over der du ønsker å gjøre et kutt.
 6. 6
  Trim håret under fingrene. Sett den saks nær fingrene (slik at de er nesten parallell) og kuttet langsomt. Fingrene (og håret de holder) bør forbli stabil som den trimmet håret faller bort.
 7. 7
  Sørg for at sidene matche opp (valgfritt). Hvis du vil at smellene å være av samme lengde hele veien over, at de samsvarer. På hver side, ta en tråd mellom tommel og pekefinger på hver hånd. Dra fingrene ned langsomt og i samme tempo. Hvis den ene hånden går ut av håret før den andre, må du trimme litt for å matche opp sidene. Gjør dette til du er fornøyd med at lengdene er enda.
 8. 8
  Skjær sideswept smell (valgfritt). Hvis du vil at smellene å feie til side, kam dem i den retningen du vil at de skal gå. Tips hodet litt fremover, slik at kofferten faller bort fra ansiktet. Sett dine saks i den retningen du vil at smellene å kjøre.
  • Starter nær den delen, plassere saks der du vil ha den korteste delen av smell. For sideswept smell, får de et litt lenger som du går på. På grunn av dette, vinkle den saks litt nedover.
  • Lage korte, små kutt på tvers smell. Lengdene skal være litt hakkete, men ikke altfor så. Mål å kutte deler som er omtrent 0,5 tommer (12 mm) bredt.
  • Når smell tørke, ta dem opp. Buste håret litt, og se om du er fornøyd med der det faller. Gjør flere trimmer om nødvendig.

Cutting langt hår

 1. 1
  Kjøp en skarp saks. Haircutting saks er tilgjengelig på skjønnhet forsyne butikker. Ikke bare bruke papir eller stoff saks - de er for kjedelig til å effektivt klippe håret.
 2. 2
  Vask håret, men ikke tørke det. Å ha vått hår vil gjøre endene lettere å se.
 3. 3
  Klippet opp de beste delene av håret ditt. Avhengig av hvor tykt håret ditt er, kan du forvente å arbeide i flere deler som du klipper, og starter med den nederste laget og jobbe seg opp.
 4. 4
  Finn flisete tupper. Ta en titt på endene av håret ditt. Hvis de synes scraggly eller uregjerlig, er de sannsynligvis skadet og må kuttes. Forvent å trimme rundt 0,25 tommer (6 mm) over hvor skaden stopper.
 5. 5
  Ta en del av håret mellom pekefingeren og langfingeren på din ikke-dominant hånd. Dra fingrene ned til litt over der du forventer å klippe håret.
 6. 6
  Trim endene. Holde en rimelig spenning på håret mellom fingrene, holde saksen parallelle og like under dem. Trim sakte, slik at kuttet håret falle bort som fingrene (og strand de holder) er fortsatt stabil og i samme posisjon.
 7. 7
  Sørg for at endene matche opp. Etter at du er ferdig med trimmingen ett lag av håret ditt, sørg for at endene samsvarer. Grab en del på hver side av ansiktet med hendene, bruke tomlene og pekefingrene. Dra fingrene ned i håret på nøyaktig samme tempo. Uansett hvilken hånd går ut av håret først holdt en kortere tråd. Trim tilsvarende for å matche opp. Re-sjekk lengden til du er fornøyd, og deretter gå videre til neste lag av hår.
 8. 8
  Trim lag (valgfritt). Arbeide med lag, spesielt for tykt eller krøllete hår, er best overlatt til en profesjonell. Hvis du absolutt trenger en rask trim, men prøv å ta så mye av hvert lag som du kan, deretter klippe så lite som mulig fra bunnen med saks på et litt vinkel nedover (som om du er sportsfiske dem fra kjeven din på den siden av ansiktet til skulderen på samme side).
 9. 9
  Dobbeltsjekk håret når det er tørt. Etter at håret har tørket (på den måten at du vanligvis gjør det, om det er luft-tørking eller blowdrying), sjekke kutt for noen skjærende stemmer. Trim tilsvarende.

Tips

 • Skjær av litt om gangen, selv om du vil at sluttresultatet skal være mye kortere. Husk, du kan alltid klippe det kortere, men du kan ikke vokse altfor kort hår kjapt!
 • Neste gang du går til en salong, se hvordan stylist klipper håret. Bruk denne informasjonen neste gang du har tenkt å klippe din egen.
 1. Hvis dette er første gang du klippe ditt eget hår, ikke gå for kort. På den måten, hvis du rotet opp, kan du få det profesjonelt fast på den lengden du ønsker.
 • Hvis du ikke vil at endene til å bli sløv og stor eller foretrekker en mer naturlig linje, kan du snu håret over, pensle det rett og klippe en rett linje tvers. Dette fungerer godt fordi du kan se håret ditt foran deg, og du trenger ikke å rote med speil.
 • Husk at krøllete hår, når den er tørr, vil være kortere enn den er våt. Skjær deretter.
 • Du vil bli flinkere til å klippe ditt eget hår med praksis.
 • Jo tykkere håret ditt, jo vanskeligere vil det være å få en enda klippe håret. Grov, tykk eller krøllete hår er best overlatt til en profesjonell.

Advarsler

 • Krøllete hår er vanskelig å kutte, og som hovedregel skal aldri kuttes hjemme. Hvis du absolutt vil klippe krøllete hår, rett det først og så klippe det.
 • Hvis du er misfornøyd med en profesjonell hair cut, går til en annen salong for å ha det løst av en annen profesjonell vil gi bedre resultater enn å prøve å fikse det selv.
 • Vær forsiktig med saksen.
 • Ikke forsøk et nytt hår stil selv. Med mindre du er en erfaren stylist, bare holde oss til trimming den stilen du allerede har.
 • Aldri kutte store biter av håret ditt. Ta små seksjoner.

Ting du trenger

 • Elektrisk barbermaskin (valgfritt)
 • Klipping saks
 • Kam
 • Mirror
 • Vann
 • Hårspenner eller strikk (valgfritt)