Wkano

Hvordan å være venner med noen følelsesmessig ute av stand til å være en like støttende venn

Har du noen gang møtt en person som du begynte å bli venner med en stund siden, og selv om han ikke har vært de beste venner, fortsetter du å henge med ham? Vel forhåpentligvis vil dette hjelpe deg til å være en god venn for folk som ikke klarer å være der for deg som du har blitt / vil være for dem. Legg merke til begrepene "kan ikke" og "ute av stand", i motsetning til "vil ikke" og "uvillig". Det er fordi det er mennesker med følelsesmessige blokker som holder dem fra å være støttende.

Trinn

Hvordan å være venner med noen følelsesmessig ute av stand til å være en like støttende venn. Finne ut hvorfor en person ikke kan være en støttende venn.
Hvordan å være venner med noen følelsesmessig ute av stand til å være en like støttende venn. Finne ut hvorfor en person ikke kan være en støttende venn.
 1. 1
  Finne ut hvorfor en person ikke kan være en støttende venn. Din venn kan ha psykiske problemer, som depresjon, usikkerhet, paranoia, sinne problemer, eller være for eiendomspronomen. Eller din venn kan være psykologisk sunt, men har bestemt over tid at de ville foretrekke en mer uformell vennskap med deg enn du ønsker med dem. Dette er to svært ulike situasjoner.
 2. 2
  Identifiser hva du ikke får fra din venn som du vil.
 3. 3
  Snakk med din nye venn om dine håp og ønsker om vennskap og sine håp og ønsker og akseptere hvor de overlapper hverandre, og hvor de ikke.
 4. 4
  Godta der vennen din er med vennskap og justere din investering i vennskap å møte det. Ikke over-gi til noen å prøve å få noe tilbake. Dette er manipulerende og kan føre til at du blir ergerlig.
 5. 5
  Hvis en venn er tydeligvis veldig fortvilet, og ikke behandler deg bra, er det hensiktsmessig å sette grenser for hva du tåler og den tiden du tilbringer sammen med dem. Hvis du tror de har alvorlige psykiske problemer, ville det være lurt å sjekke med en mental helse profesjonell eller til og med din egen lege om hvordan man best kan nærme seg din venn om å få behandling.
 6. 6
  Unn din venn med respekt. Ikke dømme. Det er greit for dem å være hvordan de er og / eller går gjennom en vanskelig tid. Det er ikke greit for dem å være støtende, men greit for dem å ikke møte dine behov. Du er ansvarlig for å møte dine egne behov.
 7. 7
  Prøv å akseptere din venn med en positiv holdning. Takk vennen din for vennskapet at de viser mot deg.
 8. 8
  Kontroller at du har nok av annen støtte fra andre mennesker i livet ditt, slik at du ikke er så fokusert på hva du ikke får fra en venn. Sørg for at du støtter deg selv. Hvis du føler at du har en ekstra behov for støtte, bli med i en støttegruppe, kan du se en terapeut, gjøre gode ting for deg selv. osv.
 9. 9
  Hvis vennen din går gjennom en vanskelig tid, ikke spille rådgiveren. Som kan være nedlatende. Lytte og dele omsorgsfulle uttalelser kan være nyttig.

Tips

 • Hvis vennen din er varm og kald, noen ganger varm og noen ganger mener og avvise, har du rett til å sette grenser for hva du vil akseptere og la vennen din vite hva dine grenser er. Hvis de ikke er villige til å overholde grensene dine, må du ta avgjørelser for å beskytte deg mot dårlig behandling. For eksempel tilbringe tid med dem når de er hyggelige, og når de ikke, la dem vite at deres oppførsel ikke fungerer for deg akkurat der og forlate. Du kan prøve på nytt senere.
 • Fremfor alt, dyrkes opp og være ærlig. Les bøker om relasjoner og kommunikasjon og sunne grenser og psykisk helse. Hvis du ønsker å bo venner med en person som er under mye stress, går gjennom psykiske problemer, eller ikke ønsker å være så nær som du er, er det en flott mulighet for deg til å lære og øve på å være medfølende, ærlig, påståelig og ikke-dømmende og sette sunne grenser. Hvis vennskapet bare ikke kommer til å fungere for deg, er det også en god mulighet til å lære hvordan du skal avslutte et vennskap på en ærlig og respektfull måte.
 • Hvis vennen din er å lage en masse uttalelser som viser motløshet og fortvilelse, det er mulig at de er deprimerte. Igjen, sjekk med legen din eller en mental helse profesjonell eller en betrodd rådgiver om hvordan du kan nærme din venn om å få hjelp eller behandling.

Advarsler

 • Hvis du finner din venn har snakket om å begå selvmord, fortell din venns familie, eller en annen voksen du stoler på eller mental helse eller medisinsk faglig umiddelbart!
 • Hvis vennen din er å handle ut i en følelsesmessig eller fysisk eller verbalt fornærmende måte, komme ut av det! Ikke prøv å roe dem ned. Du kan bli skadet. Igjen, fortelle noen og om nødvendig for å beskytte din venn og andre, ringe et fellesskap politi eller krisesenter.