Wkano

Hvordan bruke kokos olje på håret og huden

Kokos olje har mange fordeler for både hår og hud. Det er ernæring for alle hårtyper, hjelper håret til å skinne, nedtoningen håret, rette skadet hår ved å bidra til å bevare hårets naturlige proteiner, og kan også gi lindring av flass. For huden, er kokosolje en utmerket fuktighetskrem for alle hudtyper, og spesielt for tørr og eldre hud. Kokos olje er så flinke til å jevne ut rynker og hjelpe med hudsykdommer som psoriasis og eksem at det er ofte lagt til kommersielle hudpleieprodukter. Og det er mer - laurinsyre i kokos olje har både anti-bakteriell og anti-sopp egenskaper.

Hvis du ikke allerede bruker kokosolje i din skjønnhet rutine, er det verdt å prøve det - det er billig og du vil mest sannsynlig elske resultatet.

Trinn

Hvordan bruke kokos olje på håret og huden. Påfør kokos olje direkte på hodebunnen din.
Hvordan bruke kokos olje på håret og huden. Påfør kokos olje direkte på hodebunnen din.

Hair

 1. 1
  Påfør kokos olje direkte på hodebunnen din. Hvis du bor i et tørt klima, vurdere lett misting håret med vann først.
 2. 2
  Massasje håret fra hårrøttene til tuppene.
 3. 3
  La virke i minst 30 minutter før du vasker. For best resultat, la på så lenge du kan og bruke minst tre ganger i uken.
 4. 4
  For dypere penetrasjon, gjelder direkte på hodebunnen din, masserer fra rot til tupp før sengetid. Deretter la på natten (dekke hodet med et lokk eller håndkle, eller legge et håndkle over puta). Shampoo og skyll godt i morgen.

Skin

Brukes som en fuktighetskrem, konkluderte et universitet studie at kokosolje er trygt og effektivt.

 1. 1
  Påfør et tynt lag olje over hele kroppen etter bading eller dusjing. Flere tynne lag med olje blir absorbert mye bedre enn ett tykt lag fordi for mye olje på ett sted gjennomsyrer vev og grenser absorpsjon.
 2. 2
  Legg til badet. Du kan også slippe litt kokos olje i badevannet mens du tar et bad.
 3. 3
  Bruk som massasje olje. Kokos er en nydelig olje for masserer, og etterlater en svak lukt av kokos vifter på når du massasje. Den kan brukes over alt, men hvis du ønsker en umiddelbar stressavlastning, prøv masserer bare dine templer med litt av det.

Forbruker kokosolje

 1. 1
  Vurdere å spise kokos olje regelmessig for interne fordeler som hjelper din hud og hår glød også. Noen mennesker er overbevist om at kokosolje tatt internt er en sunn kosttilskudd som forbedrer hår og hud helse - for eksempel, er modellen Miranda Kerr sies å konsumere flere spiseskjeer om dagen for et sunnere utseende. På den annen side er det enkelte medlemmer av den medisinske profesjon advare om å forbruke for mye mettet fett (som kokosnøttolje består av stort sett). Videre, gitt at det er høyt kaloriinnhold, bør bare små mengder bli konsumert. Hvis du bestemmer deg for å spise den så godt som slather den på, sørg for å bare konsumere virgin, kaldpresset økologisk kokosolje. Vær forsiktig for å unngå olje som har blitt behandlet kjemisk eller hydrogenert.

Tips

 • Ikke la olje for mer enn en dag uten å vaske det. Det vil gjøre håret ditt lukter dårlig og blir fettete.
 • En liten mengde av denne oljen går langt. Pass på å ikke bruke for mye. hvis du gjør håret blir fettete og trevlet.
 • Noen typer kokos olje er bra. Men jeg anbefaler ikke extra virgin for en myk silkeaktig hår.
 • Hvis du farger håret hjemme, kan kokosolje brukes til å bidra til å redusere skader fra kjemikalier ved å tilføre fuktighet. Påfør et par dråper i din fargestoff flaske mix det godt før bruk.
 • La den ligge i håret med dusjhette på og varme fra en hårføner i 15 minutter bør gjøre triks.
 • Påfør gradvis under dyp mørk soling. Husk kokosolje absorberer raskt så det er viktig å huske på å ta i bruk olje så ofte, men som gradvis som mulig under soling, for å sørge for at du er kontinuerlig beskyttet mot solens skadelige effekter.
 • Kokos olje er rundt 90 prosent effektivt for å bli kvitt lus når gnidd inn i hodebunnen.