Wkano

Hvordan du rengjør makeup børster

Rengjøring makeup børster er en nødvendighet. Hver gang du bruker en makeup børste, plukker den opp både sminke og noen naturlige oljer i ansiktet ditt, samt eventuelle andre produkter som er på ansiktet ditt. Deretter er det støv i luften som bare lander på en hvilende pensel. Bakterier kan lage et hjem i skitne makeup børster, så dette opphoping må fjernes med jevne mellomrom. Her er hvordan du gjør det.

Trinn

Hvordan du rengjør makeup børster. Sug børstene i en beholder stor nok til at de til å ligge ned, i en løsning av oljefri makeup fjerner (20%), formål (eller lignende såpe fri ansiktsrens) (20%) og vann (60%) i 2 minutter.
Hvordan du rengjør makeup børster. Sug børstene i en beholder stor nok til at de til å ligge ned, i en løsning av oljefri makeup fjerner (20%), formål (eller lignende såpe fri ansiktsrens) (20%) og vann (60%) i 2 minutter.
 1. 1
  Sug børstene i en beholder stor nok til at de til å ligge ned, i en løsning av oljefri makeup fjerner (20%), formål (eller lignende såpe fri ansiktsrens) (20%) og vann (60%) i 2 minutter. Swish børstene rundt hvert 30. sekund eller så. Du vil se makeup blir løftet fra børstene. Ikke suge mer enn 5 minutter!
 2. 2
  Sett en liten mengde rengjøringsmiddel i hånden, med litt vann, og virvel børsten rundt forsiktig. Gjenta dette til ingen stor mengde sminke kommer ut i vannet. Skyll med varmt vann.
 3. 3
  Når du har fulgt trinnene ovenfor for hver børste, klem overflødig vann og lå på lagdelte papirhåndklær.
 4. 4
  Re-lo børstene så mye som mulig mens våt, og stå dem opp til tørk (ikke opp og ned, bare med pensel-hodet litt hevet.
 5. 5
  Når du er helt tørr, re-lo, og dine børster er klar til bruk. Dette er den mest skånsomme måten å rengjøre dem og bør gi dine børster et langt liv.

Sable børster

 1. Bland lunkent vann med en liten dråpe av ditt valgte rengjøringsmiddel og swish den. Swish din børsten gjennom skummende vann og deretter dumpe vannet ut. Fortsette å lage en ny mix og swishing børsten gjennom det før vannet ikke lenger blir misfarget.
 2. Skyll børsten forsiktig henhold sakte rennende vann. Det er også OK til børsten kul ut gjennom rent vann i en separat kopp.
 3. Hvis børsten er virkelig tykke, presse hardt mellom en foldet lofri klut.
 4. Plasser børsten på et plant underlag å lufttørke, noe som gjør at busten henge fritt over kanten.

Nylonbørster

 1. Fukt børsten og ta en porsjon din valgte rengjøringsmiddel og forsiktig jobbe deg rengjøringsmiddel inn i busten med fingrene. Ikke gni oppover skaftet på børstene, enten gå ned gjentatte ganger eller gni forsiktig fra side til side.
 2. Skyll under sakte rennende vann.
 3. Hvis nylon børste er tykk, er det OK å presse den inn mellom foldene av en lofri klut.
 4. Plasser børsten på et plant underlag med busten henger fritt over kanten.

Tips

 • Hvis du har det travelt, kan makeup remover kluter brukes som en rask måte å rengjøre pensler, men våtservietter vil ikke fungere så vel som en god vask.
 • Hvis det er mulig, børster elsker å bli hengt opp slik at busten peker på gulvet.
 • Hvis du ikke vet hva slags børste du har, rote børsten inn i en liten dråpe vann. Nylonbørster ikke absorberer svært godt, og det er derfor de er foretrukket for flytende makeup. En sable pensel vil plukke vannet rett opp.
 • Gi riktig mengde tørketid.

Advarsler

 • Aldri satt en våt pensel oppreist på håndtaket!
 • Ikke bruk varme på børstene dine! La dem tørke i sitt eget tempo.

Ting du trenger

 • En svært mild olje-fri rengjøringsmiddel (alt fra baby shampoo til cetaphil har blitt brukt av ulike aspirerende artister) Kontroller at det er olje-fri.
 • Børstene, selvfølgelig;
 • En lofri klut;
 • En kilde for vann som ikke er høy-trykk;
 • En kopp som passer enhver sobel børster.