Wkano

Hvordan forebygge rynker

Som vi alder, mister huden fuktighet og elastisitet, noe som gjør den utsatt for rynker. Hudleger har mange verktøy for å takle de små linjene som markerer tidens gang. De omfatter reseptbelagte kremer, kjemisk peeling og Botox. Men kanskje det beste alternativet er å beskytte huden din akkurat som det er. Denne artikkelen vil skissere flere måter du kan forebygge rynker fra forming i første omgang.

Trinn

Hvordan forebygge rynker. Ikke skylde på gener.
Hvordan forebygge rynker. Ikke skylde på gener.
 1. 1
  Ikke skylde på gener. Det er sant at noen mennesker alder mer elegant enn andre. Og mens forskere er i ferd med å få en dypere forståelse av hvordan genetikk påvirke aldringsprosessen, er de også oppdage hvor mye din livsstil valg kan påvirke genene. Dine gener bare regulerer 30% av hvordan du alder, den andre 70% er opp til deg.
 2. 2
  Beskytt huden mot solen. som du blir eldre, de genene som styrer betennelse, produksjon og styrken av kollagen, og hudens evne til å holde på vann begynner å oppføre seg på en måte som oppfordrer til dannelsen av rynker. Disse endringene er forårsaket av mutasjoner. En studie fant at eldre hud som ikke hadde blitt eksponert for solen hadde om 3800 genetiske mutasjoner, mens huden som hadde blitt eksponert for solen hadde rundt 10.000 mutasjoner i de samme genene! Så hvis risikoen for hudkreft er ikke nok til å få deg til å bruke sunblock og bredbremmet hatter, la forfengelighet overtale deg. Kvinner må være forsiktig, samtidig som blokkerer solstrålene. Vitamin D kommer fra solen og absorberes gjennom huden. Slå opp vitamin D-mangel.
 3. 3
  Spis, drikk og slather på antioksidanter. Når UV-stråler absorberes av huden din, de skaper frie radikaler, som er ustabile molekyler. Disse frie radikalene kan klinke til DNA og forårsake mutasjoner som forårsaker rynker. Antioksidanter hjelper kroppen forsvare seg mot frie radikaler. Combat rynker ved å spise mat og drikke drikker som inneholder antioksidanter (granatepler, acai, blåbær, grønn te ) og bruke kremer eller kremer som inneholder dem.
 4. 4
  Bruk solbriller regelmessig. Ikke bare vil iført solbriller beskytter den sarte huden rundt øynene fra solen, men det vil også bidra til å forhindre skjeling, som direkte bidrar til rynker.
 5. 5
  Sove på ryggen for å hindre søvn linjer, som kan til slutt slå inn rynker.
 6. 6
  Slutte å røyke. Storrøykere er nesten fem ganger mer sannsynlig å vise overdreven rynker enn ikke-røykere. Røyking kan skade kollagen, og myser og leppe Pursing som kommer med røyking direkte opprette rynker over tid.
 7. 7
  Styr ansiktsuttrykk. Mer animerte uttrykk bety flere bretter, og bretter til slutt blir rynker. Det kan være vanskelig, men prøv å gjøre unna med rynker pannen, øyenbryn heving, og skjeling. Ikke slutte å smile eller le, men. En ekte smil fører kråketær rundt øynene, men strømmen av oppriktig glede mot rynker kan være sterkere enn effekten av ikke smiler...
 8. 8
  Være lykkelig. I en studie av kvinnelige identiske tvillinger (dvs personer med de samme genene), fant forskerne at skilte kvinner så eldre enn sine gifte eller enker tvillinger, og kvinner på antidepressiva så eldre enn sine tvillinger som ikke var. Det er uklart om antidepressiva eller depresjon i seg selv fører til økt aldring, men disse funnene antyder at det å være i et lykkelig forhold og ha en, avslappet tilnærming til livet kan forebygge rynker. I det minste vil være lykkelig hjelpe deg å ikke bry seg så mye om rynkene!
 9. 9
  Se en lege når over-the-counter produkter ikke klarer å fungere, og du er plaget av dine ukuelig rynker. Resept retinsyre kan redusere synligheten av rynker. Rynker oppstår utelukkende fra overdreven muskelsammentrekninger, for eksempel pannen horisontale linjer eller kråkene føtter, skal injiseres med botulinum toxin. Dype rynker kan trenge filler injeksjoner.

Tips

 • Hvis du har søvnapné eller på annen måte ikke kan sove på ryggen, prøv silke eller satin putevar, de har en tendens til å være mykere på ansiktshuden enn bomull.