Wkano

Hvordan forstå platonisk kjærlighet og vennskap

Synes du det er vanskelig å forstå dine følelser overfor mennesker? Forvirrende vennskap til noe mer? Denne artikkelen vil hjelpe deg å sette pris på hva platonisk kjærlighet er og oppnå sterkere vennskap uten unødig forvirring av følelser.

Trinn

Hvordan forstå platonisk kjærlighet og vennskap. Forstå hva elsker seg selv er.
Hvordan forstå platonisk kjærlighet og vennskap. Forstå hva elsker seg selv er.
 1. 1
  Forstå hva elsker seg selv er. Kjærlighet er en dyp følelse uttrykt gjennom hengivenhet og skaper og vedlegg eller bånd mellom mennesker. Ulike typer kjærlighet eksisterer for ulike forhold. For eksempel en mor og datter har familiær kjærlighet, partnere har romantisk kjærlighet. Kjærligheten mellom venner er platonisk kjærlighet.
 2. 2
  Vurder dine tanker om personen. Tror du på dem romantisk eller erotisk? Tanker som disse foreslår at du kan ha en annen kjærlighet for denne personen. Hvis dine tanker er uskyldig, da du mest sannsynlig har et platonisk kjærlighet for dem.
 3. 3
  Ikke forveksle din kjærlighet for noe mer. En av de vanligste uklarheter oppstår når folk feil deres hengivenhet overfor sine venner som noe dypere. Enten bevisst eller ubevisst, er det lett å forveksle følelser av kjærlighet.
 4. 4
  Forstå hvor sterk platonisk kjærlighet kan være. Det er helt normalt for folk å oppleve intense følelser for dem de bryr seg om uten kjærlighet er av en romantisk natur. Veldig lik som selve kjærligheten, skaper platonisk kjærlighet en kraftig tilknytning mellom mennesker.
 5. 5
  Tenk på hva din ide om vennskap er. Har du vurdere bekjente som venner, eller trenger du å ha en dyp kjennskap til personen før du klassifisere dem som en venn? For å identifisere hvilken type kjærlighet, må du først ha en sammenligning med hva normen for platonisk kjærlighet er.

Tips

 • Videre forskning på typer kjærlighet kan hjelpe din forståelse av hva platonisk kjærlighet er.
 • Tenk på din egen personlige definisjon av vennskap og kjærlighet. Avhengig av hvordan du oppfatter dem, kan dine relasjoner med andre variere betydelig.
 • Vær ærlig og ikke glem å kommunisere. Sjekk alltid at ting er ok så ikke å krysse den linjen!

Advarsler

 • Sammenblanding av følelser kan føre til unødig smerte og tap. Tenk før du gjør noen forpliktelser som følge av dine følelser.
 • Platonisk forhold blir dypere og bedre over tid dersom begge parter respektere grensene.
 • Vær forsiktig med å fortelle den andre parten hvis du føler at dine følelser har endret seg. Gi det tid, og finne ut om du virkelig føler annerledes før du risikere å ødelegge ditt vennskap.