Wkano

Hvordan gjenkjenne en potensielt fornærmende forholdet

Har du hatt en urovekkende opplevelse i ditt nåværende forhold? En som fikk deg til å lure på hva som kan skje neste, hvis en kamp som dette har skjedd igjen? Eller har du bare føler en viss angst når du tenker på den måten partneren din vil reagere på en situasjon? Kan det være at forholdet har begynt å krysse linjen fra marginal til misbruk? Her er hvordan du kjenne igjen noen av de vanligste tegnene, enten i sitt eget forhold eller som av en venn.

Trinn

Hvordan gjenkjenne en potensielt fornærmende forholdet. Se hardt på noen hendelser som gir deg en "uh-oh" følelse.
Hvordan gjenkjenne en potensielt fornærmende forholdet. Se hardt på noen hendelser som gir deg en "uh-oh" følelse.
 1. 1
  Se hardt på noen hendelser som gir deg en "uh-oh" følelse. Hvis du har sett eller opplevd noen av skiltene er nevnt i de neste trinnene, er det svært sannsynlig at du er i en fornærmende forholdet, eller en som er i ferd med å eskalere til en fornærmende scenen.
  • Merk: Det er like viktig å legge merke til disse tingene i en venns forhold som i ditt eget. Venner stepping i å bidra til å forhindre en fornærmende forholdet kan noen ganger være den eneste måten den krenkede personen kan se virkeligheten og begynne å finne veier ut.
 2. 2
  Sjekk hvordan din partner snakker om deg. Språk er et kraftig verktøy, det kan også bli utøvet som et våpen for å holde deg i kø og under fornærmende persons "spell". Uttrykke forakt samtidig bekjennende kjærlighet er en dyp tegn på fare.
  • Se for utskjelling eller krenkende bemerkninger. Hvis han / hun 's ringer deg "dum", det er ille, og du bør ringe din partner på det, si at du ikke vil akseptere å bli kalt navn som dette.
  • Hvis han / hun 's ringer deg en "dum b ** ch" eller en "dum hore," det er langt over streken.
  • Lytt til din egen indre selvfølelsen. Hvis du begynner å internalisere hans / hennes negative påstander om deg, kan du begynne å fortelle deg selv at du ikke er god nok, du er ikke pen nok, du er ikke en god person, osv. gjenkjenne dette for hva det er --his/her Tankespinn å prøve og få deg til å sette deg ned og føle verdiløs.
 3. 3
  Se hvordan din partner posisjonerer han / hun selv i form av andre. Hvis han / hun mener at han / hun er sentrum av universet, og at alt du gjør er galt, da er du i fare. En person klarer å se sine egne feil eller være villig til å eie inntil feilene de har gjort er emosjonelt ustabil og ansvarlig for å forårsake skade på deg.
 4. 4
  Se etter mønstre av intens possessiveness og sjalusi. Alle som blir sint eller sulky når du ønsker å gå og ha en kveld med jenter eller gutter, eller som spørsmål du nådeløst helst du er sett snakker til et medlem av det motsatte kjønn er blir for eiendomspronomen. Possessiveness er ikke søt og søt når det blir beslektet med hamstring. Hvis du føler at du blir holdt borte fra venner og slektninger, eller kvalt fordi du ikke kan gå noe sted uten partneren din, er det borderline misbruk. Det er også nesten alltid veien fornærmende relasjoner komme i gang.
  • Merke hvis partneren din blir sint når du tilbringer tid med andre, selv om det er bare dine egne familiemedlemmer.
  • Insisterer partneren din at du går overalt sammen og aldri bruke tid på hverandre? Være svært skeptisk.
 5. 5
  Se hvordan han / hun behandler hans / hennes foreldre. Hvis partneren din er frekk eller avvisende til hans / hennes egne foreldre, hvordan tror du og eventuelle barn du måtte ha i fremtiden vil bli behandlet? Husk at, akkurat nå, mens forholdet er relativt ung, er din partner på hans / hennes beste opptreden. Hvordan vil ting bli når han / hun ikke lenger føler han / hun trenger for å imponere deg?
  • Fremdeles være årvåken selv om partneren din er å være hyggelig til hans / hennes foreldre, men viser andre tegn i denne artikkelen. I dette tilfellet er det overveiende sannsynlig at han / hun er veldig flinke til å dekke opp fornærmende oppførsel rundt visse mennesker fordi det er i hans / hennes interesse å gjøre det.
 6. 6
  Legg merke til om han / hun ikke vil ta nei for et svar. Når du har avslått en invitasjon («La oss gå over og henge med Rick og Joni morgen kveld"), vil han / hun ikke akseptere det. S / han wheedles, coaxes, trygler, sulks, eller starter en kamp over det, før han / hun blir hans / hennes vei, og du ender opp med å gå til arrangementet du allerede har sagt at du ikke skulle.
  • Dette kan forekomme i en rekke sammenhenger, blant annet dato dager og klokkeslett, klær du har på deg, maten du spiser, osv. En fornærmende person vil ofte insistere på at du gjør ting hans / hennes foretrukne måte, og vil ikke ned igjen til du er enig.
 7. 7
  Vurdere om det er trykket plasseres på deg til å endre eller bevege seg raskere enn du er forberedt på. Hvis han / hun løper eller presser deg til å bli mer involvert i et raskere tempo enn du er komfortabel med eller krever at du endrer måten du er, så dette er fornærmende. Ikke respektere ditt behov for å bevege seg sakte, prøver å skyld eller tvinge deg til noe du ikke er klar for eller ønsker du å slå inn noen du ikke er et tegn på noen som potensielt kan bli fornærmende.
  • Dette er selvsagt ikke alltid tilfelle - noen ganger følelser er bare ubalansert og din partner føler mer for deg fortere enn du gjør. Men hvis skyve eller rushing føles veldig ubehagelig, og hvis det er vedvarende, eller enda verre, nådeløst, må du sikkerhetskopiere ham / henne veldig godt.
  • En del av overgrep er å etablere kontroll over forholdet - og dermed over deg. Presser stadig for aksept eller for mer intimitet, spesielt tidlig, kan være et tegn på hvilken type usikker atferd som kan bidra til å skape en fornærmende forholdet.
  • Tegn til å se etter inkludere: Som sier ting som "jeg elsker deg", eller "du tilhører meg, og bare meg" når du bare har datet noen måneder, spesielt når ledsaget av bisarre avhør og / eller beskyldninger om hvem du snakket med og hvor du har vært. Når det gjelder ønsker å endre, vær forsiktig hvis partneren din holder å si ting som "Jeg skulle ønske du kunne være mer som X", "Du er for mye som din mor, må du endre" eller "Jeg hater hvordan du ser - du kan være så mye penere hvis du bare prøvd / gått ned i vekt / farget håret, etc. "
 8. 8
  Følg veien argumenter fortsette. Hvordan uenig du? Rolig, rasjonelt, uttrykke dine følelser og forhandle fram en løsning som er tilfredsstillende for dere begge? Eller gjør eskalere hver uenighet i en stor, timer lang rad? Har han / hun umiddelbart begynne pouting, roping, eller skjelle ut? Dette kan være en ledetråd til dårlige ting i butikken. Spesielt se etter ham / henne til å stenge ned i en humørsyk, sint sulk, med de eneste svar på dine klager et avvisende, "B ** ch", "Effer" eller "Stupid ho," eller noe lignende.
 9. 9
  Legg merke til hvordan partneren din behandler alkohol og narkotika. Er han / hun bruke alkohol eller narkotika til overflødig? Blir din partner mer voldelig, vanskelig, ekkel og egoistisk når man bruker narkotika eller alkohol? Prøv å diskutere behandlingsalternativer med dem. Er de villige til å slutte? En person som velger å bo i en narkotika-eller alkohol-tilført tilstand av raseri er farlig, egoistisk og har behov for rehabilitering. Du fortjener ikke å bli skadet, og han / hun er utenfor individuell hjelp på dette stadiet og trenger medisinsk intervensjon.
 10. 10
  Vurder om du føler deg som om du stadig gå på eggeskall. Det er hva du føler at du trenger å gjøre rundt ham / henne, bare for å være "sikker". Er han / hun ekstremt stikkende - med andre ord, kan den minste uenighet eller kritikk sette ham / henne? I så fall kan denne personen bli fornærmende i et forhold. Du skal føle deg din mest avslappet, og mest "deg" med denne personen, bør du aldri føler at du trenger å "være forsiktig" av hva du sier for frykt skal du sette ham / henne inn i en lang, slitsom, eller skremmende, tirade. Hver gang du finner deg selv å se hva du sier i frykt for at han / hun vil bli sint - igjen - du bør revurdere ditt forhold.
 11. 11
  Spør deg selv om du faktisk er redd for ham / henne. Uansett hvor mye du elsker din partner, hvis du er redd for ham / henne, har du et problem. Du kan gå glipp av ham / henne fryktelig når du er fra hverandre (se note i tips nedenfor), men faktisk gruer ham / henne komme hjem. Det er en anelse om at forholdet har allerede krysset linjen.
  • Er din partner uforutsigbare? Dette er et klassisk tegn på en fornærmende person. Ett øyeblikk han / hun virker veldig omsorgsfull, neste han / hun truer med å drepe deg. Hvis du aldri vet hvor du står med denne personen, du er i en fornærmende forholdet, det være seg følelsesmessig eller fysisk uttrykk, eller begge deler.
 12. 12
  Se fysisk mishandling for hva det er. Hvis noen slår deg, noensinne, er det aldri greit. Det er ikke "for ditt eget beste." Du har ikke "gjør" ham / henne treffer deg eller kaste en stekepanne på hodet. Det er tider i de fleste forhold der den ene parten eller den andre vipper ut fysisk, kontekstuelt, som kan være forståelig hvis det er sjelden og aldri voldsomt rettet mot deg (for eksempel, får din partner sint nok til å sparke en søppelbøtta, etc). Kjenne forskjellen mellom noen som kanskje et øyeblikk mister kontrollen ut av frustrasjon og sinne, og noen som bare tyr til fysisk vold som et middel for å kue deg.
  • I et nøtteskall, er fysisk vold mot deg aldri greit. Du trenger ikke føre til noen å være voldelig, det er helt valget og ansvaret for volden skaperen og det er alltid innenfor vedkommendes kontroll for å ikke være voldelig.
  • Trusler mot skade deg er like ille som fysisk vold. Betrakte dem på alvor og se dem som faresignalene.
  • Vold avler vold. Når gjerningsmannen har rammet, slått eller sparket deg, blir det plutselig lettere å gjøre det igjen. Denne personen tall at han / hun kom seg unna med det, så hvorfor ikke prøve igjen. Tilgi noen for å skade deg en gang kan åpne døren til å bli såret igjen og igjen.
  • Hvis partneren din gjør vondt eller skader dyr, være svært skeptisk. Dette er et tegn på en voldelig person.
 13. 13
  Se etter kombinasjoner av de ovennevnte. Være fornuftig her. Bare fordi noen gjør en eller to av disse tingene betyr ikke han / hun er fornærmende. Men når du ser flere av disse signalene begynner å dukke opp og danne et mønster, er det på tide å avslutte dette forholdet. Mønstre av misbruk sjelden oppløses. Mye mer vanligvis eskalere de, blir verre og farligere for hver dag som går.

Tips

 • Prøv å legge merke til om du bruker all din tid med ham / henne og la andre forhold går, bare for å unngå slåsskamper. I så fall er du blitt altfor avhengig av det forholdet og stakk i hans / hennes makt. Når du er for avhengige, har du noe støtteapparat for tøffe tider. (Men din partner sannsynligvis liker virkelig vite at du er helt avhengig av ham / henne for menneskelig kontakt og det er ikke bra.)
 • Snakk med noen hvis du føler et skifte i forholdet fra turbulent til skummelt. Hvis du trenger å komme seg ut, kan denne personen hjelpe deg å flytte eller finne et fristed.
 • Noen overgripere bruke eksterne anliggender som en form for kontroll. Hvis han / hun er å ha saker og sier at han / hun ville heller være sammen med den personen vel vitende om at du ikke vil la ham / henne er dette misbruk.

Advarsler

 • Ikke la deg lure av hans / hennes løfter om å endre. La oss si at du har hatt en diskusjon en gang, og du har sagt: «Jeg elsker deg, men hvis du treffer meg igjen, jeg er borte." S / han unnskylder med tårer i øynene, og lover at det aldri vil skje igjen. To uker senere, har du et annet blåmerke fordi han / hun presset deg inn i et dørhåndtak virkelig hardt. Akseptere sannheten: ingenting har endret.Og det sannsynligvis bare vil endre seg til det verre herfra, ikke til det bedre.
 • Hvis du lar en fornærmende partner, og han / hun fortsetter å forfølge deg, ser politiet umiddelbart for å søke et besøksforbud. Det kan også være tryggere å flytte et annet sted og til å endre din vanlige mønstre for en stund før han / hun slutter å være så besatt av deg.
 • Hvis han eller hun behandler servitører eller waitresses, drosjesjåfører, portvakt eller noen andre i servicenæringen fryktelig, gange unna. Dette er et tegn på at han / hun har en gjennomsnittlig overlegenhet kompleks som deler verden inn worthies og unworthies og denne følelsen av uverdighet vil snart bli påført deg.