Wkano

Hvordan hjelpe sprukne lepper

Sprukne lepper kan være smertefullt og irriterende, og lar innse det, hva personen ønsker å kysse en sprukken leppe? Det er mange måter å kurere sprukne lepper. Noen mennesker setter tomater på leppene fordi syren spiser bort den døde huden og suger vannet ut av leppene. Andre går til vaselin. Sannheten er, ingenting virkelig fungerer med en gang eller over natten.

Trinn

Hvordan hjelpe sprukne lepper. Forstår det er ingen umiddelbar rette for sprukne lepper.
Hvordan hjelpe sprukne lepper. Forstår det er ingen umiddelbar rette for sprukne lepper.
 1. 1
  Forstår det er ingen umiddelbar rette for sprukne lepper. Den sanne kur for sprukne lepper er tid, leppepomade, rikelig med fuktighetskrem til hydrat det berørte området.
 2. 2
  Bryt en vane å slikke leppene. Ofte slikker leppene kan bidra til chapping ved å tørke dem videre.
 3. 3
  Drikk mye vann. Det viktigste å gjøre er å drikke nok vann hver dag. Ofte, sprukne lepper er et tegn på dehydrering.
 4. 4
  Minimere eksponering for vær som kan tørke dine lepper og føre chapping. Varm, tørr vind og strålende sol kan tørke leppene dine, så bruk en fuktighetsgivende leppepomade eller solkrem når du er utsatt for disse forholdene.
 5. 5
  Godta at leppene er sprukne og eneste gang og vann kan reparere dem.
 6. 6
  Sitronsaft bidrar også med sprukne lepper.

Tips

 • Slutte å slikke leppene... Husk at det tar 21 dager å bryte en vane.
 • Igjen, drikke rikelig med vann... er det sannsynlig at du er dehydrert.
 • Ikke sett noen ting på det som vil irritere sprukne området
 • Ikke bruk oljebaserte produkter på leppene, for eksempel "Chapstick" eller "vaselin." Dette høres forskjellig fra populære behandlinger, men gå så naturlig som du kan... ren lanolin fungerer selv stor!

Advarsler

 • Med alvorlig sprukne lepper, ikke nøl med å oppsøke lege eller medisinsk faglig, som du kan håndtere en udiagnostisert medisinske tilstand.
 • Vaselin / petroleum gelé har vist seg å være dårlig for deg. Selv om det kan synes å fukte leppene, alt det virkelig blokkere den fuktigheten i leppene, og mange andre dårlige ting. Forskning har også vist at vaselin eller Petroleum Jelly har en kjemisk i det som forårsaker brystkreft.

Ting du trenger

 • Lip Balm, ikke-petroleumsbasert.
 • Tid
 • Vann