Wkano

Hvordan holde skoene fra stinkende

Er du plaget av det subtile, men voksende lukt som kommer fra sko og føtter? Foot lukt kan være forårsaket av en rekke ting: overforbruk av ett par sko, bakterie eller soppinfeksjon, eller mangel på lufting, blant andre. Hvis du ønsker å være kvitt det syrlig, musky, stygg lukt kommer fra fine spark, ikke lete lenger. Les videre for en diskusjon om hvordan å holde skoene fra stinker.

Trinn

Hvordan holde skoene fra stinkende. Fjerne lukt med natron.
Hvordan holde skoene fra stinkende. Fjerne lukt med natron.

Fjerne lukt

 1. 1
  Fjerne lukt med natron. Dryss litt inn i skoene dine hver kveld når du tar dem av. Før du setter skoene på i morgen, ta skoene utenfor og klapp sålene sammen for å bli kvitt overflødig pulver.
 2. 2
  Bruk sedertre innleggssåler eller chips. Cedar har anti-sopp egenskaper, og brukes ofte for å fjerne lukt klær. Sålene ville bo i dine sko, mens chips ville trenge å bli satt inn om natten og fjernet i morgen.
 3. 3
  Sett i lukt-kontroll innleggssåler. Lukt-kontrollerende innleggssåler kan kuttes for å passe formen på sålen din, og kommer i flere forskjellige farger. Disse fungerer godt for sandaler, høye hæler eller open-toed sko.
  • Fest innersåle med små strimler av dobbeltsidig tape eller klatter av gummi sement. Disse vil hjelpe innersålen holde seg på plass mens du holder den lett flyttbar.
 4. 4
  Fryse ut lukten. Sette skoene i fryseren-størrelse lukkbar plastpose (én per sko, om nødvendig) og legg dem i fryseren over natten. Kulden skal drepe noen sopp eller bakterier som forårsaker lukt.
 5. 5
  Bruk sølv sko fôr. Foringer som inneholder sølv er anti-mikrobielle og kan hemme veksten av lukt-bakterier.
 6. 6
  Hvis skoene er vaskbare, gi dem et bad. Enten kaste dem i vaskemaskinen eller senk dem i et vaskemiddel bad for en mildere ren. Sørg for å rengjøre innsiden, spesielt, (sålen, også), og la alle deler av skoen tørke før du bruker den igjen.

Forebygge lukt

 1. 1
  Vask føttene hver dag eller annenhver dag med antimikrobiell såpe. Hvis sopp eller bakterier er hva som forårsaker dine føtter og sko til lukt, er det en god idé å angripe lukten ved kilden. Hver dag når du tar en dusj, gi både av strømmen en god, skummende tørke ned med antimikrobielle eller antibakteriell såpe.
  • Finn ut om vaske føttene hver dag med antimikrobiell såpe vil tørke dem ut. Vaske dem hver dag kan la dem tørre og sprukne. Hvis føttene få tørr, fukte dem med etter vask og vurdere vaske føttene med antimikrobiell vask annenhver dag.
 2. 2
  Alternative sko. Unngå iført den samme par sko to dager på rad. Dette gir dem en sjanse til å lufte ut før du bruke igjen.
 3. 3
  Bruk sokker når det er mulig. Pustende bomull sokker hjelpe absorbere noe av fuktigheten fra føttene, holde skoene litt renere.
  • Hvis du er kledd i leiligheter eller høye hæler, kan du bruke sokker som ikke vil vise. De bør kuttes slik at de bare dekker baksiden av hælen din, sidene og bunnen av føttene, og foran på tærne.
  • Bruk kjører sokker. De gjelder "fukttransporterende"-teknologi som bidrar til å holde føttene tørre.
 4. 4
  Bruk sko som passer deg. Når skoene ikke passer deg, kan føttene svetter mer enn vanlig (bortsett fra å være utrolig ubehagelig). Få montert før du kjøper sko, og ikke vær redd for å se en podiatrist hvis føttene begynner å skade deg.
 5. 5
  Bruk sko som har pustende stoffer. Det er ikke en forferdelig revolusjonerende idé, men iført sko med mer pustende stoffer vil kutte ned på fotsvette og lukt. Syntetiske stoffer vanligvis ikke puster godt. De mest pustende stoffer inkluderer:
  • Bomull
  • Lin
  • Lær
  • Hemp
 6. 6
  Sett deodorant på føttene. Dette høres kanskje rart, men husk at føttene svetter også. Kjøp en stokk med deodorant som er ment kun for dine føtter (det vil si ikke bruker den noe annet sted) og bruke den hver morgen.
 7. 7
  Sett baby pulver eller gull bånd på føttene før du dekke opp med sokker. Hvis føttene begynner smelling når de får fuktig, deretter en god måte å holde dem fra å bli fuktig (bortsett fra å gi dem en pust i bakken hver gang på en stund) er til pulver dem med baby eller talkum. Pulveret har en behagelig, men subtile, lukt til det og kunne hjelpe dine føtter fra svette i første omgang.
 8. 8
  Gi dine sko en fin lufting ut. Føttene trenger lufting opp, men det gjør skoene dine. Når det er fint og sol ute, ikke nøl med å la skoene dine leke ute - uten deg. Det er det... gi dem en fin pause!

Tips

 • Hard hud ofte beholde lukten av fotsvette selv etter du dusjer, så forsiktig bruke en pimpstein på føttene ofte å fjerne overflødig callus.
 • Alltid vaske og tørke føttene før du tar på deg skoene, som vil hjelpe forlenge levetiden på skoene dine, også.
 • Når det er vått ute unngå vann pytter, kan dette føre til at sko til å lukte råtten. Samme med gjørme.
 • Vaske hvite sokker med blekemiddel kan bidra til å holde dem bakterier og sopp-free.
 • En annen måte å få stinke ut er å legge litt babypudder i skoen. Selvfølgelig sette en tørketrommel ark i skoen virker like bra.
 • Det er også noen spray som du kan putte i skoene dine. Følg instruksjonene på beholderen slik at du har en bedre forståelse av produktet.
 • Noen ganger dobbeltsidig tape lager støy når du går. Teste det ut før du gå et sted der du ikke vil squeaky føtter.
 • Baths alltid hjelpe! Husk å bade hver kveld, og vaske føttene. Noen ganger er det ikke alltid skoene dine.