Wkano

Hvordan overbevise foreldrene dine om å la deg gjøre noe

Det kan være frustrerende å føle seg begrenset av foreldrene dine begrensninger. Selv om du kanskje forstå hvor de kommer fra, du føler at du har tjent større uavhengighet og tillit fra foreldrene dine. Du føler at du har vokst opp langt mer enn foreldrene dine har gitt deg kreditt for. Her er hvordan du gjør din sak til dine foreldre og forhåpentligvis få noen nye privilegier.

Trinn

Hvordan overbevise foreldrene dine om å la deg gjøre noe. Skriv en liste over hovedpunktene.
Hvordan overbevise foreldrene dine om å la deg gjøre noe. Skriv en liste over hovedpunktene.

Forbereder seg på å forhandle

 1. 1
  Forskning emnet. Kontroller at du har en god forståelse av hva du spør etter, slik at du vil ha svar på dine foreldres spørsmål. For eksempel, hvis du ønsker foreldrene dine til å la deg minst ha en mobiltelefon, forskning hvor mye telefonen og ulike planer vil koste. Hvis du vil ha dem til å la deg ha en hund, forskning hvor mye vedlikehold hunden vil kreve og hvor mye det vil koste å ha en. Å forklare din sak på en organisert måte vil hjelpe dine foreldre føler seg mer komfortabel med tanken, fordi du synes moden og gjennomtenkt. Også, hvis du er villig til å vurdere å betale for en del av prisen på noe du ønsker.
 2. 2
  Har kilder. Hvis du ønsker å tilbringe natten på andres hus, sørg for at foreldrene har tilgang til din venns husnummer. Hvis du vil ha en piercing eller tatovering, har antall etablering eller noen pålitelige nettsteder om praksis selv. Det hjelper også hvis de vet at personen du vil venninne med eller om de har sett den tatoveringen butikken før.
 3. 3
  Skriv en liste over hovedpunktene. Det er lett å bli fanget i en shouting match og mister oversikten over de punktene du ønsket å gjøre i første omgang. Skriv ned de tre eller fire viktigste tingene du ønsker å si i å overbevise foreldrene dine. Gå tilbake til dem under diskusjonen og sørge for at disse punktene har vært diskutert.
 4. 4
  Forbered deg på spørsmål som "er rommet ditt ren? ' osv. Forbered på forhånd ved å rense rom, bad, stue, etc. før du spør. Foreldrene dine vil snart se hvor mye du ønsker det.

Overbevisende foreldrene dine

 1. 1
  Plukk rett tid. Finn en tid da foreldrene dine synes avslappet og glad for å ha den diskusjonen. Det er ikke en god idé å be om noe når begge foreldrene synes stresset eller trøtt, fordi de vil trolig bli irritert. Hvis du ikke har fullført noe de har spurt om deg, for eksempel husarbeid eller lekser, dette er en annen enkel (og gyldig) grunn til protest, så får disse oppgavene gjort først.
 2. 2
  Opprettholde en rolig tone. Hvis du sutre eller bli sint, vil dine foreldre sannsynlig tror du ikke er moden nok til å håndtere hva det er du spør dem for. Selv om du ender opp med ikke å få din vei, oppfører maturely hele vil sette tonen for fremtidige diskusjoner som kan gå din vei.
 3. 3
  Gi dem tid til å tenke på det. Ikke tving dem til å gi deg et svar med en gang. Send dem til å komme tilbake til deg om et par timer eller dager med spørsmål eller bekymringer de har. La dem vite at du ønsker å diskutere dette som modne, ansvarlige voksne, og er du villig til å jobbe gjennom eventuelle problemer.
 4. 4
  Kompromiss. Utarbeide en avtale som gjør at både du og foreldrene dine glade. Tilby å betale for en del av telefonregningen eller gjøre ekstra oppgaver rundt i huset i bytte. Sørg for at de får noe ut av dette også.

Svare på ingen

 1. 1
  Spør dem hvorfor. Du kan alltids bare be om grunner for hvorfor de ikke la deg gjøre det du ønsker. Noen ganger vil de gi deg et gyldig poeng, og noen ganger er det ikke vil være fornuftig. Så lenge du gjør det på en moden måte, vil de fleste foreldre gjerne gi deg grunner. Spør dem deres bekymringer og prøve å løse dem. Dette kan ombestemme seg. Hvis du kan finne ut hvorfor de sier nei, kan du finne en måte fjerne den faktoren ta eller si det på en måte at de vil godta. For eksempel, hvis du ikke kan ha en telefon fordi de ikke tror du er gammel nok, så vis dem hvor moden du kan være.
 2. 2
  Skjerpe seg. Foreldre ta din historie atferd i betraktning. Begynner å få gode karakterer (hvis du ikke allerede er), gjøre husarbeid rundt huset uten dem ber deg og holde seg unna trøbbel. Sørg for at de vet at du er ansvarlig nok til å få eller gjøre det bestemte ting.
 3. 3
  Vær hyggelig mot dem, men på en reell måte. Ikke gjør det åpenbart at du er opprørt. Være snill mot dem og handle på vanlig måte. De kan opptre som om de ikke bryr seg, men de smiler innvendig og det vil hjelpe deg i det lange løp.
 4. 4
  Skriv et brev. Noen ganger, foreldre svare bedre å ha et argument skrevet ut. Skriv en overbevisende og overtale brev som forklarer til foreldrene dine hvorfor du fortjener hva du prøver å få. Dette ser profesjonelt og foreldrene dine vil bli imponert over den modne måten du håndterer situasjonen.
 5. 5
  Slå opp din strategi. Hvis en metode for overtalelse ikke fungerer, kan du prøve å bytte argumenter. Ikke bruk det samme materialet igjen og igjen. Vise dem at du har mange gode grunner for hvorfor du skal ha hva du prøver å få.
 6. 6
  La det være. Noen ganger må du bare la en avgjørelse være for øyeblikket. Bare si "ok, takk for å diskutere det med meg" og gå unna. Du kan prøve igjen en annen gang. Hold viser at du er ansvarlig og dine foreldre kan ombestemme seg.

Tips

 • Ikke krangle, dette er bare kommer til å gjøre det mindre sannsynlig for deg å få det du ønsker, opptre som en fornuftig moden voksen.
 • Hvis de sier nei, ikke gå bak ryggen. De vil før eller senere finner ut og vil ikke stole på deg.
 • Spør bare hvis foreldrene dine er i godt humør. Hvis de ikke er, ikke bry deg, fordi svaret vil være en no... de vil føle at de ikke har tid for "spill".
 • Ikke anta at du vil få din måte, eller at du kan "slite ned" foreldrene dine og gjøre dem gi i. Du vil få mest respekt ved å vise respekt i retur.
 • Forklar hvordan det vil gagne dem. For eksempel, hvis du ønsker en ny telefon sier at de kan sjekke opp på deg når du går ut med vennene dine.
 • Hvis du spør dem for ofte, vil dine foreldre blir irritert og muligens aldri la deg gjøre eller har dette ting du ønsker, med mindre du betaler dem en masse penger så spørsmålet er klart.
 • Innse at foreldre ønsker at barna skal være trygge, og alle har ulike verdier og synspunkter om ting du kanskje ønsker å gjøre.
 • Ikke overdriv. Foreldrene dine vil se rett gjennom deg hvis du tilbyr å male huset.
 • Gjøre ting som de ikke vil forvente deg å gjøre. Det vil gi foreldrene ideen om at barnet vil trenge en pris for å gjøre det som er riktig. For eksempel: "Siden du har gjort det godt det siste, her er noen penger." "Mamma, jeg vil ikke ha penger, jeg ønsker å gå på kino med vennene mine på fredag, hvis det er greit for deg."
 • Uken før du spør dem, sørg for at du gjorde dine oppgaver og var respektfull mot dem. Husk også å fortelle dem pluss-siden om du får det du ønsker. Aldri vise foreldrene dine tvil om hva du ønsker: alltid snakke med tillit om det.
 • Hvis de sier nei, ikke klag! Spør hvorfor, og prøve å si hvor de er feil, på en høflig måte. For eksempel, hvis du vil ha et kjæledyr, og de tror det vil bli deres ansvar å ta vare på den, vise dem hvor mye du ønsker det og grunner til at du vil ta vare på den!
 • Lytt til hvorfor de ikke vil at du skal ha det, så fortell dem hvorfor du tror det er en god idé. Prøv og adressen deres bekymringer for å gjøre det høres ut som du har en sterkere punkt. For eksempel: "Hei, kan jeg få disse nye sko?" "Nei, de vil ikke støtte dine føtter." "Jeg kan sette støttehåndtak i ryggen og legg innleggssåler slik at føttene får støtte, og jeg vil selv sette noen av pengene mine mot det."
 • Hvis de sier nei, "holde ro og bære på."
 • Ikke spørsmålet deres foreldre! Dette vil gjøre deg noen tjenester.