Wkano

Hvordan være vert for et ungdoms fest

Hosting en tenåring part kan virke skremmende, men hvis du vet hva du skal planlegge for, kan det være en blast! Du vil at barnet (REN) for å ha det gøy, men du ønsker ikke partiet å komme ut av kontroll. Her er noen tips og triks for å holde fest i din ungdoms og deres venner vil huske.

Trinn

Hvordan være vert for et ungdoms fest. Tenk å ha en andre anstand.
Hvordan være vert for et ungdoms fest. Tenk å ha en andre anstand.

Del én: planlegger festen

 1. 1
  Tenk å ha en andre anstand. Overvåking en ungdoms fest uten å drepe stemningen er en balansegang som krever en god holdning. Å ha et ekstra sett med øyne vil gjøre deg mindre panisk og tillate deg å dekke mer bakken. Hvis partiet er co-ed, vil ha en anstand av det motsatte kjønn hjelpe deg å håndtere eventuelle problemer som kan komme opp.
  • Hvis du vet en troverdig eldre tenåringer eller tjue-noe som kan håndtere et publikum, rekruttere dem til anstand partiet. Forklare reglene til anstand og partyløver og deretter hodet oppe eller inn i et rom hvor festen ikke blir holdt. Sjekk inn hver gang en stund ved å få noe fra kjøleskapet.
 2. 2
  Bestem på budsjettet for partiet. Planlegge den ut med tenåringen din, slik at de er involvert. Den gode nyheten er at å holde seg til ungdoms-vennlig mat som chips, brus, pølser og pizza bør være ganske lett på lommeboken din.
  • Hvor mye skal du bruke på mat og drikke? Dekorasjoner? Aktiviteter? Planlegge det slik at budsjettet ikke er ferska som en piñata etter en fest.
  • Heldigvis, mange tenåringer er for kul for temafester, så med mindre din tenåring har bedt om noe annet, er ditt sikreste alternativet er trolig å holde festen enkel.
 3. 3
  Finn et sted å arrangere festen. Hvis tenåringen er å ha en liten fest, ville huset ditt være egnet. Hvis tenåringen er å ha en stor fest, bør du vurdere å sette opp benker og grilling i parken (for utandørs aktiviteter) eller leie et sted for eksempel en hall eller rekreasjonssenter (for mer formelle aktiviteter).
  • Vær forberedt på dårlig vær. Hvis du er vert partiet ut i en hage / bakgård, sørg for at du har et lysthus i tilfelle været forandrer seg. Enten det, eller være klar til å la tenåringene kommer inne i huset ditt.
 4. 4
  Lag en gjesteliste. Hvor mange gjester ikke din ungdoms ønsker å komme til festen? Hvor mange kan du komfortabelt håndtere? Kom til et kompromiss med tenåringen din, slik at dere begge har noe å si i det, dessuten vil diskutere og legge grunnregler på forhånd gjøre det enklere for deg å håndtere party-Crashers hvis de dukker opp.
  • Plan på plass noen flere gjester enn du forventer. Parter, spesielt tenåringer fester, stole på jungeltelegrafen og kan vokse avhengig av hvilke inviterte kommer eller ikke kommer. Ha en beredskapsplan.
  • Pass på å tenke på parkering når du planlegger gjestelisten. Bare fordi din bakgård kan romme 20 personer betyr ikke at innkjørselen kan.
  • Ikke la tenåringen invitere noen du ikke er komfortabel med.
 5. 5
  Angi et tidspunkt og dato. Å vite akkurat når festen begynner og slutter vil gjøre det lettere for deg å sparke ut lingerers.
  • Sett av en myk sluttid og en fast sluttidspunkt. Den myke sluttid er når barnet eller anstand er forventet å starte shooing folk bort. Firmaet sluttid er når partiet må være helt over av.
  • Sørg for at du planlegger partiet i begynnelsen av helgen eller helligdager, slik at gjestene ikke trenger å bekymre deg om å gå til klassen neste dag.
  • Sørg også for å finne ut om andre tenåringer på sin høyskole / skole har partene rundt samme tid, den siste tingen din tenåring ønsker er å ha ingen kommer til sitt parti fordi noen andre er å kaste en på samme kveld.
  • Pass på å la naboene vite om festen på forhånd. Dette vil gjøre dem mer tilgivende av støy.
 6. 6
  La tenåringen sende ut invitasjoner. Papir inviterer eller evites er ikke veldig kult hvis du er en tenåring, spesielt når man kommer fra en forelder. La ungen sende ut invitasjoner via tekst, e-post, Facebook, etc., men sørg for at de er lukket invitasjoner slik at ikke hvem som helst kan se dem. Sørg for å kreve en RSVP så du har noen følelse av hvor mange mennesker til å planlegge for.
  • Være fleksibel. Tenåringer er ikke kjent for sin punktlighet eller konsistens, så ikke bli overrasket av mange flere eller færre gjester dukke opp enn ventet.
 7. 7
  Sett bort dine verdisaker. Hvis du har en stor fest, fjern alle dyre eller skjøre gjenstander ut av partiet områder og i et rom som ingen vil gå inn. Tenåringer er vanligvis pålitelig, men bare i tilfelle det er et par som ikke er det, holde verdisaker skjult slik at de ikke blir stjålet eller ødelagt.
 8. 8
  Sett opp partiet områder. Ideelt sett bør plasseringen ha en dans sone, en drink og mat sonen, og virksomhetsområder (som en egen ping-pong bord, Wii og Guitar Hero-området). Hvis du har et utendørs ildsted, kan det fungere som et aktivitetsområde og en måte for gjestene å lage sine egne pølser. Hold ungdoms veldig involvert i dette trinnet, siden han / hun vet best hva alle vil være interessert i.
  • Hvis tenåringen bestemmer det er akseptabelt å dekorere, se i dollar butikker eller goodwill / sparsommelighet butikker for å finne billige dekorasjoner, disse tingene kan komme med en heftig prislapp.
  • Tilbyr store, klart merket søppel og gjenvinning binger. Jo færre unnskyldninger de har til å være rotete, jo bedre.
  • Invester i en dimmebryter. Dancing tenåringer scurry raskere enn kakerlakker når en voksen slår av lysene på. Siden du sannsynligvis ikke vil måtte forholde seg til konsekvensene av å holde dem slått av, bør en dimmebryter gjøre alle fornøyde.
 9. 9
  Sett opp et musikkanlegg. Alt du trenger for dette er skikkelige høyttalere og en MP3-oppkobling. Ikke prøv å DJ for partiet, alle barna vil ha hundrevis (om ikke tusenvis) av låter med dem på sine telefoner og iPod - og selv om de ikke gjorde det, de sannsynligvis ikke vil høre dine antediluvianske syltetøy.
 10. 10
  Levere maten. Tenåringer elsker beite, så sett opp en buffet-stil området der alle kan ta så mye eller så lite mat som de vil. Chips, salsa og saltstenger alltid gjøre det bra på buffeer, men sørg for å kaste i en tallerken med grønnsaker og dip for idrettsutøvere og alle som ønsker å se sin figur. Sørg for å ha litt dessert, enten det er godteri, kake eller sjokolade.
  • Bruk forbruksmateriell. Ved hjelp av disponibel plater, kopper og kjøkkenutstyr vil gjøre det lettere å rydde opp i rotet etter festen.

Del to: under og etter festen

 1. 1
  Hold hodet under festen. Være forberedt på støy, utslipp, ødelagte elementer, og TIFF. Selv om en ungdoms fest bør alltid holdt under oppsyn, unngå hovering. Prøv å la tenåringen ha det gøy uten å bekymre deg for å bli flau.
  • La tenåringen komme til deg hvis det er et problem. Fortell ham / henne på forhånd at du gir dem ansvaret for å varsle deg hvis noe går galt.
  • Det er alltid en mulighet for at alkohol eller narkotika vil dukke opp på festen. Hvis du stoler på din ungdoms og vet at de henger ut med respektable og ansvarlig tenåringer, dette vil sannsynligvis ikke være et problem. Hvis det skjer, men du bør ikke nødvendigvis ta dette som en dårlig refleksjon på barnas karakter. Hold et øye med ting, og hvis du ser narkotika eller alkohol som du ikke godkjenner, holde deg rolig og høflig spørre de ansvarlige om å forlate. Hvis tenåringen motstand, ringe politiet.
 2. 2
  Unngå å vise barnet ditt (REN) noen åpenbare tegn på hengivenhet under festen. Du elsker dine barn, og se dem samhandle og ha det gøy med vennene sine kan få deg til å være sentimental. Men tydelige tegn på hengivenhet - klemming, kyssing, kjælenavn, osv. - er dødsklokken til en ungdoms følelse av uavhengighet. Keep it low-key.
 3. 3
  Unngå overraskelser barnet ikke allerede er med på. Hvis du har planer om å invitere en mime til å komme og gjøre en improvisert forestilling, deretter revurdere: barna vanligvis har svært rigide ideer om hvordan de ønsker at deres parti å utfolde seg. På toppen av det, de vanligvis ikke anser voksen "overraskelser" for å være alt som er spennende.
 4. 4
  La tenåringen rydde opp. Dette er prisen for å ha en fantastisk fest. Gjøre aktiviteten moro for dem, hvis det er mulig, ved å:
  • Tilbyr å la dem holde kontanter samles ved å resirkulere noen bokser eller kartonger forbundet med partiet. Hvis det er en stor fest, kan de rydde opp i mer enn én måte!
  • Holder musikken i gang, en film i bakgrunnen, eller noen få utvalgte venner rundt for å hjelpe til med opprydding. Seks hender er alltid bedre enn to.
 5. 5
  Gi barnet et insentiv til å oppføre seg. Fortell barnet ditt at hvis de håndtere selv i en moden måte, vil du være mer enn fornøyd med å la dem kaste en annen part eller på annen måte øke sitt ansvar. Livet handler om risiko og avkastning, barnet forstår disse veldig godt, selv om han / hun ikke har tatt økonomi.

Tips

 • Sørg for at yngre søsken har et sted å bo under festen, den siste tingen dine tenåringer trenger eller ønsker er å måtte se etter deres lillebror eller søster mens deres venner har det gøy.
 • Pass på at du ikke går tom for mat.
 • Stol på din ungdoms, og husk at du var ung en gang også. Dette er også en ny generasjon, så du bør ha dette i bakhodet.
 • Partene ikke vanligvis går akkurat som planlagt. Ha det i tankene.
 • Hvis du virkelig ønsker å sprite opp hagen din, og deretter sette opp noen innendørs og utendørs lanterner eller soldrevne lys.
 • Husk at ansvaret for rotet gjestene dine har gjort.
 • Sørg for at det er minst en anstand på festen. Tenåringer kan komme ut av kontroll, så et eller annet sted i huset (men holde seg ute av syne med mindre det er et problem).
 • Hvis det er noen kamper mellom tenåringene, forbli rolig. både historier og finne en løsning. Hvis kampene ikke stopper, er den beste tingen å gjøre er å ringe sine foreldre.

Advarsler

 • Ikke legg tenåringer på en stram tidsplan. Ha en starttid og en sluttid, men for det meste bare la dem komme og gå som de vil. Tenåringer trenger ikke en tidsplan for å ha det gøy, de vil finne ut noe å gjøre. Hvis det blir for sent, er det greit å sparke de resterende partiet gjester ut.
 • Hvis du kommer til å ha en venn etterpå, sørg for at du og din tenåring enige om mengden av folk, når foreldrene kommer til å plukke tenåringene opp, og alle de andre detaljene.
 • FOR TEENS: Folk kan kjempe under festen. Hvis de gjør det, sier veldig høflig, "Hey guys, du ødelegge mitt parti. Vennligst stoppe det." Hvis det ikke fungerer, forteller foreldrene dine.